Τσεκούρι από Κόκκαλο / Bone Tomahawk - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τσεκούρι από Κόκκαλο

(Bone Tomahawk)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , , , ,

Γράφει:

Τέσσερις άντρες ξεκινούν ένα ταξίδι στην άγρια δύση με σκοπό να σώσουν μια ομάδα αιχμαλώτων από τα χέρια ιθαγενών κανιβάλων που κατοικούν σε ένα σύμπλεγμα σπηλαίων. Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του S. Craig Zahler και πρωταγωνιστούν οι Kurt Russell, Patrick Wilson, Matthew Fox και Richard Jenkins.

d638633e4983be9f0239533c1af0ddc4

Το Bone Tomahawk είναι μια ιδιαίτερη μίξη κλασικού western και b-movie ταινίας τρόμου, που παρόλα αυτά έχει αρκετά ποιοτικά στοιχεία για να την κάνει να ξεχωρίσει από άλλες αντίστοιχες τέτοιες προσπάθειες.

Το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι της φαίνεται από την αρχή και είναι οι διάλογοι και ο τρόπος με τον οποίο έχουν γραφτεί οι χαρακτήρες. Το σενάριο μπορεί να μην είναι και πολύ πρωτότυπο -είναι ένα Western ”μέχρι το κόκκαλο” και θυμίζει πολλά άλλα κλασικά του είδους- αλλά παρά το σκοτεινό και μακάβριο της υπόθεσης υπάρχει ένα υποβόσκων χιούμορ στην ταινία που θυμίζει κάτι από Jim Jarmusch. Ειδικότερα ο Richard Jenkins στο ρόλο του βοηθού σερίφη Chicory δίνει μια ανάλαφρη νότα στο βαρύ κλίμα και είναι αρκετές φορές ξεκαρδιστικός. Ο Jenkins που έχει και μια υποψηφιότητα για όσκαρ φαίνεται ότι διασκέδασε πολύ με το ρόλο του και το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τα υπόλοιπα μέλη του cast. Η συγκεκριμένη είναι μια ταινία που δαπανά το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου στο να χτίζει την ατμόσφαιρα και να ξεδιπλώνει τους διαφορετικούς χαρακτήρες, αφήνοντας τις σκηνές δράσης και τρόμου σε δεύτερη μοίρα. Οι εξαιρετικά γραμμένοι χαρακτήρες είναι και ο λόγος που η ταινία τράβηξε μεγάλα ονόματα όπως ο Kurt Russel και ο Patrick Wilson, παρά το μικρό της budget.

Μπορεί λοιπόν οι παραγωγοί να μην ξόδεψαν και πολλά χρήματα για να γυρίσουν το Bone Tomahawk αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια ποιητική ταινία, με πολύ όμορφη κινηματογραφία, φωτογραφία και αρκετά καλό σχεδιασμό παραγωγής. Μια συμβουλή για τους ενδιαφερόμενους όμως: μετά από τις αρχικές σκηνές δράσης η ταινία ακολουθεί έναν αρκετά αργό ρυθμό (και με πάνω από δύο ώρες διάρκεια είναι αρκετά μεγάλη), οπότε εκείνοι που ψάχνουν για ένα είδος ψυχαγωγίας με έντονη δράση, πολλά πιστολίδια, ξεσπάσματα τρόμου και αγωνία καλύτερα να την αποφύγουν και να μην ξεγελαστούν από το trailer. Αν όμως είστε φαν των old-school western με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, ωραία και πειστική ατμόσφαιρα και ιδιαίτερο χιούμορ εποχής τότε σίγουρα το Τσεκούρι από Κόκκαλο είναι μια ταινία που σίγουρα θα απολαύσετε.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές