Το παιδί 'ζιγκ-ζαγκ' (Nono, het Zigzag Kind) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το παιδί ‘ζιγκ-ζαγκ’ (Nono, het Zigzag Kind)


Γράφει:

O Nono ονειρεύεται να μοιάσει στον πατέρα του, ο οποίος είναι ο καλύτερος αστυνομικός επιθεωρητής του κόσμου. Λίγες μέρες πριν περάσει στην ενηλικίωση, ταξιδεύει με τρένο προς τον θείο του.

Στο ταξίδι θα γνωρίζει έναν επαγγελματία κλέφτη, αλλά και μία γυναίκα, οι οποίοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Ο πρώτος θα τον κάνει να μάθει την πραγματική ιστορία του πατέρα του, και η δεύτερη θα τον κάνει να μάθει σημαντικά πράγματα για την ζωή του.

Η ταινία, που έρχεται με σχεδόν 2 χρόνια καθυστέρηση στη χώρα μας, έχει ήδη διχάσει το κοινό, καθώς εκείνοι που δεν έχουν διαβάσει την ομώνυμη νουβέλα του David Grossman, μιλούν για μία κωμική περιπέτεια ενηλικίωσης που δεν έχει αντίπαλο, και όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο μιλούν για μία ανολοκλήρωτη μεταφορά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Το βιβλίο όντως έχει περισσότερη μαγεία, και πολλές πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για την ζωή του νεαρού Νόνο.

Η ταινία όμως δεν υστερεί σε χιούμορ και περιπέτεια.

Ο Thomas Simon, σαν Νόνο, είναι απολαυστικός, αν και φάνηκε λίγο εκτός, και αυτό εξαιτίας της διασκευής του Vincent Bal. Στις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις της ταινίας, η πάντα εξαιρετική Isabella Rossellini, η οποία μας είχε λείψει και όσο να πεις, μας άρεσε που την ξαναείδαμε.

Σε γενικές γραμμές το “Παιδί Ζιγκ Ζαγκ”, αποτελεί μία ευχάριστη προβολή, αλλά μην μπείτε στην κινηματογραφική αίθουσα με υψηλές απαιτήσεις.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές