The Handmaiden / Η υπηρέτρια - νέος υπέροχος Chan-wook Park στις αίθουσες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Handmaiden / Η υπηρέτρια – νέος υπέροχος Chan-wook Park στις αίθουσες

Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Αναμφίβολα ο Chan-wook Park είναι ξεχωριστός κινηματογραφιστής. Η φιλμογραφία του άλλωστε μαρτυρά του λόγου το αληθές (Sympathy for Mr. Vengeance το 2002, Sympathy for Lady Vengeance το 2005, Oldboy το 2003, Thirst το 2009). Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κανείς πως την ανυπομονησία των απανταχού σινεφίλ για το νεότερο του αριστούργημα, που προβλήθηκε στις Κάννες. Και εν τέλει, αποζημιωθήκαμε για την αναμονή…

Διαβάστε εδώ για το κομψοτέχνημα του Chan-wook Park, “Oldboy”

Στο The Handmaiden βρισκόμαστε στην Κορέα, κατά την διάρκεια της Ιαπωνικής κατοχής την δεκαετία του ’30. Εκεί βλέπουμε την περιπέτεια της Sook-hee μιας φτωχής κοπέλας, με ιδιαίτερες δεξιότητες στην παρανομία, που δέχεται να συμμετάσχει σε μια πλεκτάνη. Στόχος του Boksun, του άνδρα, που την προσλαμβάνει, είναι να παντρευτεί την πλούσια Hideko, που ζει υπό την προστασία του θείου της. Αποστολή της Sook-hee να εμφανιστεί ως υπηρέτρια της Hideko και να την πείσει για τον γάμο της με τον Boksun, που εμφανίζεται ως Κόμης Fujiwara, ώστε αυτός εκμεταλλευόμενος αργότερα τα συμπτώματα ψυχασθένειας της να την κλείσει σε ψυχιατρείο και να καρπωθεί την περιουσία της, δίνοντας βέβαια και το ανάλογο μερίδιο στην νεαρή συνεργάτη του.

the-handmaiden-trailer-del-esperado-regreso-de-park-chan-wook-825x510

Μόνο, που τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως τα σχεδίαζαν. Κατά την διάρκεια της αποστολής της, η Sook-hee νιώθει έλξη για την Hideko και σύντομα, θα εκδηλωθεί ένα έντονο ερωτικό πάθος ανάμεσα τους. Η Sook-hee έχει δεύτερες σκέψεις για τα σχέδια της, προσπαθεί να απομακρύνει την αγαπημένη της από τον Fujiwara, ωστόσο εκείνη πείθεται να τον παντρευτεί. Αυτή είναι μια ανεξήγητη εξέλιξη για την πρωταγωνίστρια μας, μέχρις ότου διαπιστώσει ότι στην πραγματικότητα εκείνη ήταν το θύμα της συνωμοσίας, σε μια ανατροπή που έρχεται να μας εκπλήξει, αν δεν γνωρίζουμε ήδη την ιστορία από το βιβλίο Fingersmith της Sarah Waters, στο οποίο στηρίχθηκε ο Chan-wook Park.

Το 2ο μέρος, που ακολουθεί, είναι το δυνατότερο και εδώ έχουμε και την ανάπτυξη του χαρακτήρα της Hideko. Μια αλληλουχία σκηνών από την εναλλακτική οπτική της ιστορίας, που είχαμε ως τώρα παρακολουθήσει, συνδυασμένη με flashbacks μας αποκαλύπτει το παρελθόν της νεαρής κοπέλας. Η Hideko οποία είχε συστηματικά κακοποιηθεί από τον θείο της, απ’ όταν ήταν ακόμη παιδί, ενώ αργότερα έπρεπε να υποστεί μια ιδιόμορφη σεξουαλική κακοποίηση, όντας αναγκασμένη να διαβάζει όσο το δυνατόν πιο παραστατικά ερωτικές ιστορίες στους επισκέπτες του θείου της, σε κλειστές συγκεντρώσεις, που συνδύαζαν την ανάγνωση με αναπαραστάσεις. Οπότε, αν κάτι διακαώς επιζητούσε, αυτό ήταν η ελευθερία της, την οποία θα της πρόσφερε άμεσα ή έμμεσα η Sook-hee.

2016-The-Handmaid-still-1-thumb-630xauto-58229

Οι ανατροπές δεν σταματούν εδώ, καθώς ο Chan-wook Park μας παρέδωσε ένα αριστουργηματικό ερωτικό θρίλερ. Στο The Handmaiden, σωματική και ψυχική βία συνυπάρχουν, όπως θα περίμενε κανείς σε μια ταινία του συγκεκριμένου δημιουργού, ενώ είναι έντονο το στοιχείο του ερωτισμού, ενώ σε μια δραματική – ουσιαστικά – ταινία δεν λείπει και το χιούμορ, που περνά στον θεατή κυρίως η νεαρή Tae Ri Kim στον ρόλο της Sook-hee. 

Είναι μια ταινία, πιστή στην αισθητική και το μοντέλο αφήγησης του Κορεατικού κινηματογράφου, μέσα από την οπτική του Chan-wook Park, που οι φαν του είδους δεν πρέπει να χάσετε.

Δες το νέο trailer της ταινίας:

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές