Οι Αεροναύτες (The Aeronauts) - Redmayne και Jones, ξανά μαζί (κριτική) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι Αεροναύτες

(The Aeronauts)


Είδος:

, ,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 101
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,
Πρεμιέρα: 20-02-2020

Γράφει:

Λονδίνο, 1862. Οι θεατές συγκεντρώνονται εκστασιασμένοι για να παρακολουθήσουν την απογείωση ενός αερόστατου, τη στιγμή που ο μετεωρολόγος James Glaisher (Eddie Redmayne) αγχωμένος περιμένει την πιλότο Amelia Wren (Felicity Jones) να κάνει την θεαματική της είσοδο. Τόσο νέος στην επιστημονική κοινότητα και παλεύοντας για να τον πάρουν στα σοβαρά, ο Glaisher δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τα «ακροβατικά» της Wren, την ίδια στιγμή που εκείνη γνωρίζει πως αυτού του είδους οι επιδείξεις είναι και εκείνες που μπορούν να προσελκύσουν τεράστιες χρηματοδοτήσεις.

Η πτήση τους θα εξυπηρετήσει διπλό σκοπό, αφού θα σπάσει το γαλλικό ρεκόρ αιώρησης, και παράλληλα θα βοηθήσει τον Glashier να συλλέξει δεδομένα για τις αμφισβητούμενες προβλέψεις του καιρού. Όσο οι δυο τους ανεβαίνουν πιο ψηλά, τόσο ο αέρας γίνεται πιο κρύος και επικίνδυνος, αλλά κυρίως οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν φαίνονται δυσκολότερες και ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Όπως είπε και το Empire, σε παλιότερο άρθρο, όταν ανακοινώθηκε η ταινία, έχουμε βάσιμες υποψίες ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καινούριο Tom Hanks/Meg Ryan δίδυμο. Αλλά είπαμε είναι νωρίς ακόμα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή είναι η επί της οθόνης χημεία των Felicity Jones και Eddie Redmayne, που κάνει τους “Αεροναύτες” του Tom Harper, μία άκρως ενδιαφέρουσα θέαση.

Ο Redmayne ενσαρκώνει τον πραγματικό επιστήμονα, James Glaisher, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι οι θεωρίες του για τον καιρό μπορούν να γίνουν επιστήμη, και η Jones την Amelia Wren, μία (όχι και τόσο πραγματική) πιλότο αερόστατου, που στην κυριολεξία πετάει στα σύννεφα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας άλλωστε, είναι τοποθετημένο ακριβώς εκεί. Στα σύννεφα. Ο Harper, που εδώ υπογράφει και το σενάριο με τον Jack Thorne, φρόντισε να βάλει μέσα τα πάντα: από κίνδυνο και μαύρο χιούμορ, μέχρι και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι όντως στα 40000 πόδια.

Αλλά εδώ που τα λέμε, δεν φταίει μόνο αυτό. Η ταινία γίνεται αυτό που γίνεται γιατί οι 2 πρωταγωνιστές της, είναι δικαίως 2 από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους. Η ταινία βασίζεται στην δική τους σύγκρουση και ύπαρξη, κι όχι μόνο σεναριακά. Σε μία ταινία που μπορεί να είναι ανοιχτή και κλειστοφοβική με την ίδια σφοδρότητα, οι δυο τους καταφέρνουν να δώσουν ερμηνείες, που θα σε κάνουν να δικαιολογήσεις την κινηματογραφική σου επιλογή.

Οι “Αεροναύτες”, είναι σίγουρα μία ταινία που θα σας πάει στα σύννεφα.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές