Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων (Spirited Away) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων (Spirited Away)

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο:
Ηθοποιοί: , ,

Γράφει:

Όντας μεγάλη φαν του Μιγιαζάκι, αυτή η παρουσίαση ίσως να μην είναι πολύ αντικειμενική. Αλλά δεν είναι τυχαίο πως αυτή η ταινία πήρε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ Βερολίνου.

Η μικρή Τσιχίρο, παγιδεύεται σε έναν μαγικό και ταυτόχρονα εφιαλτικό κόσμο και προσπαθεί να ελευθερώσει τους γονείς της που τους έχουν παγιδεύσει κάτι απόκοσμα πλάσματα, μεταμορφώνοντάς τους  σε γουρούνια…

Αναγκάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και από μικρό και φοβισμένο παιδάκι να γίνει μία ηρωίδα, που ξεπερνώντας τους φόβους της παιδικής ηλικίας της και έχοντας σαν όπλο την αθωότητα της και την  καλοσύνη της, να μπει σε περιπέτειες και  να γνωρίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και ετερόκλητους ανθρώπους και πλάσματα.

Ο Μιγιαζάκι , μας μεταφέρει σε έναν περίεργο, αλλόκοτο,όμορφο αλλά και τρομαχτικό κόσμο, χωρίς όμως αυτό να μας απωθεί ή να μας φοβίζει.Τα animation του είναι καταπληκτικά και άμα το ψάξετε, θα δείτε πως ασχολείται ο ίδιος με τα σχέδια, σχεδιάζοντάς τα ένα ένα, με τον παλιό κλασικό τρόπο.

Η ταινία αυτή του Μιγιαζάκι έσπασε τα ταμεία, εισπράττοντας 15,8 εκατομμύρια δολάρια! Είναι ένα υπέροχο ταξίδι σε τοπία παραμυθένια, μαγικά, εφιαλτικά αλλά και ονειρικά. Εϊναι σαν να μπαίνεις σε άλλο κόσμο και να αφήνεσαι στο ταξίδι των καταπληκτικών animation του σκηνοθέτη. Μετά την Μονονόκε, το ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων, κάνει θραύση. Παρά τον πόλεμο που δέχεται από την Disney, κερδίζει πάρα πολλά βραβεία, όπως βραβεία ενώσεων τεχνικών, βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο αλλά και σε άλλες πόλεις της Αμερικής, το γαλλικό βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, καθώς και το  βραβείο καλύτερης ταινίας από την Ιαπωνική Κινηματογραφική Ακαδημία και καλύτερης Ιαπωνικής ταινίας στα βραβεία του Χονγκ Κονγκ, με αποκορύφωμα το Οσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων!

Δείτε το και θα μας θυμηθείτε!!!

Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές