Rogue One: A Star Wars Story - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Rogue One: A Star Wars Story


Γράφει:

H πρώτη ταινία Star Wars, που δεν είναι μέρος του βασικού saga, αλλά εκτός από αυτό, και χωρίς υπτάμενα γράμματα στους τίτλους αρχής είναι γεγονός.

Το Rogue One διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα της δεύτερης τριλογίας (που στο timeline του Star Wars είναι prequel) και λίγο πριν του τέταρτου επεισοδίου “Star Wars: A New Hope“, που είναι βέβαια και η πρώτη ταινία Star Wars που έγινε ποτέ. Η ταινία θα αφηγείται την ιστορία μαχητών που συνεργάζονται για να κλέψουν τα σχέδια για το Death Star από την αυτοκρατορία. Πρωταγωνίστρια της ταινίας, η Felicity Jones που θα παίζει την Jyn Erso, μια νεαρή κοπέλα που γίνεται μέλος της αντίστασης με στόχο την κλοπή των σχεδίων του πρώτου Death Star, σχέδια που θα βοηθήσουν ώστε να μπορεί να καταστραφεί το Death Star, στο A New Hope.

Επίσης: Βίντεο από τα γυρίσματα του Rogue One

Star-Wars-Rogue-One-Cast-Photo

Ο Darth Vader, είναι εκεί, οι Stormtroopers είναι εκεί και οι Death Troopers είναι επίσης εκεί. Όπως εκεί είναι και ο Grand Moff Tarkin, τι κι αν ο ηθοποιός που τον έπαιζε στο πρώτο Star Wars, έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Το Rogue One είναι επίσης η πρώτη ταινία που δεν θα έχει Jedi αν και τα φωτόσπαθα και συγκεκριμένα αυτό του Darth Vader κάνει την εμφάνισή του σε μία εντυπωσιακή σκηνή, ίσως από τις καλύτερες μέχρι τώρα με τον μεγάλο κακό του Star Wars.

Όσοι περιμέναμε κάποια σύνδεση με το Star Wars: The Force Awakens. και την νέα τριλογία, μάλλον απογοητευόμαστε από το Rogue One, όμως μόνο για λίγο, καθώς γρήγορα γίνεται εμφανές ότι το Rogue One είναι 100% Star Wars, δηλαδή ακριβώς μέσα στα γεγονότα της πρώτης ταινίας, είναι δηλαδή ένα prequel που τελειώνει λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η πρώτη ταινία Star Wars που έγινε ποτέ.

Θυμήσου το πρώτο trailer:

Το κλίμα είναι επίσης 100% Star Wars, με την ταινία να ακολουθεί κατά γράμμα τις στολές, τα Star Killer Bases, τα μαχητικά, την βάση της Rebel Alliance στον Yavin 4. Τα πάντα είναι ίδια, με αποτέλεσμα να μοιάζουν vintage και να θυμίζουν 70’s κάτι που θα εντυπωσιάσει τους fan της original ταινίας, πιο πολύ ίσως από οποιαδήποτε άλλη ταινία Star Wars.

Η κριτική περιέχει λίγα spoilers, από εδώ και κάτω.

Το Rogue One, τα πάει καλά και με τους χαρακτήρες του. Η Jyn είναι πολύ καλή σαν ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας, ενώ ο τυφλός φύλακας του ναού των Jedi κλέβει την παράσταση όντας ο αγαπημένος χαρακτήρας, ενώ συνεχίζει μια παράδοση που είδαμε και στο Force Awakens, καθώς δεν είναι μεν Jedi, αλλά χρησιμοποιεί την δύναμη και πιστεύει στην αρχαία θρησκεία. Πιθανολογώ ότι θα δούμε και άλλους σχετικούς χαρακτήρες στο μέλλον. Το κυριότερο που έχει να προσφέρει το Rogue One στην μυθολογία του Star Wars είναι ακριβώς αυτός ο ναός των Jedi. Από την ταινία μαθαίνουμε ότι ο ναός αυτός περιείχε κρυστάλλους, από τους οποίους φτιάχνονταν τα φωτόσπαθα των Jedi, κρυστάλλους τους οποίους η Αυτοκρατορία χρησιμοποίησε για να φτιάξει το Death Star! Αυτό συνδέεται άμεσα και με την μυθολογία που εξηγεί τα διάφορα χρώματα στα σπαθιά των Jedi.

Δες επίσης: Γιατί τα φωτόσπαθα των κακών είναι κόκκινα; Η απάντηση 

Όλη η δομή της ταινίας είναι τέτοια ώστε να οδηγεί στην κορύφωση που θα οδηγήσει στην πρώτη ταινία Star Wars. Και αυτό θα γίνει με ένα πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο, με συγκινήσεις, μπόλικη δράση και ειδικά εφέ, την επιστροφή των ΑΤ ΑΤs και πολλά πολλά άλλα. Έτσι το Rogue One μοιάζει σαν κάτι το γνώριμο, έστω κι αν έχει καινούριους χαρακτήρες κάτι που αποτελεί πλεονέκτημα της ταινίας, αλλά και ταυτόχρονα μειονέκτημα. Οι καινούριοι χαρακτήρες είναι πρακτικά στο περιθώριο από κάποια φάση και μετά στην ταινία, ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ένας και δεν είναι καν χαρακτήρας. Μιλάμε φυσικά για το Death Star. Έτσι οι αρκετά καλοί χαρακτήρες που πλάθονται μέχρι την μέση της ταινίας σπαταλώνται χωρίς να τους δοθεί βάθος, χωρίς τελικά να εκπληρώνουν τίποτα άλλο πέρα από τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο τα σχέδια του Death Star θα φτάσουν στην Lea.

Έτσι τελικά έχουμε μια ενδιαφέρουσα ταινία που δεν παίρνει ρίσκα και τελικά δεν προσθέτει κάτι στην μυθολογία της σειράς όντας απλά μία καλή ταινία που ρίχνει φως σε κάτι που δεν ξέραμε.

Να σημειώσουμε επίσης ότι τα reshoots της ταινίας ήταν μάλλον τόσο πολλά που είδαμε διαφορετική ταινία από την αρχική έκδοση του σκηνοθέτη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μισές και πλέον σκηνές των trailers δεν υπάρχουν στην ταινία!

Επίσης: Star Wars Επεισόδιο 8: Κι όμως έχουμε την πρώτη σκηνή από τα γυρίσματα που άρχισαν

Πίσω από τις κάμερες του Star Wars: The Force Awakens

Το μαγικό Ιρλανδικό νησί στον Ατλαντικό από το Star Wars: The Force Awakens

Top 5: Το “Star Wars: Rogue One” αναδεικνύεται κιόλας η πιο πολυαναμενόμενη ταινία του 2016!

Πότε θα δούμε τις επόμενες ταινίες Star Wars;

Το trailer με τον Darth Vader:

To τελευταίο Γιαπωνέζικο trailer:

 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές