Moonlight - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Moonlight

Είδος:

Έτος παραγωγής:
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , , , ,

Γράφει:

Ο φετινός νικητής στο Οσκαρ καλύτερης ταινίας αλλά και σεναρίου. Το Moonlight είναι μια διαχρονική ιστορία ανθρώπινης επαφής κι αυτογνωσίας, που εξιστορεί τη ζωή ενός άντρα από την παιδική του ηλικία έως και την ενηλικίωση, καθώς παλεύει να βρει τη θέση του στον κόσμο. Ένα πορτρέτο, σε τρία κεφάλαια, της ζωής ενός αφροαμερικανού με ουσιαστικό θέμα την αγάπη, την οικογένεια, την ενηλικίωση, τα πρότυπα, την σεξουαλικότητα.

maxresdefault-1

To σενάριο είναι βασισμένο στο ακυκλοφόρητο θεατρικό του Tarell Alvin McCraney που έχει έναν άκρως πανέμορφο τίτλο: «In Moonlight Black Boys Look Blue». O Tarell Alvin McCraney έγραψε την ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει στο Μαιάμι αναζητώντας την ταυτότητα του μέσα από την άκρως δυστυχισμένη και άθλια σχέση με τη ναρκωμανή μητέρα του, μέσα από το συνεχές bullying που δέχεται από τα παιδιά της γειτονίας και του σχολείου του αλλά και την στοργή που θα βρει στο πρόσωπο ενός αγνώστου που παίζει ο βραβευμένος με Οσκαρ για τον ρόλο του Mahershala Ali

Η σπονδηλωτή ταινία θα μας παρουσιάσει τα τρία κεφάλαια της ζωής του ηρωά μας με το πρώτο “Little” να αφορά την παιδική του ηλικία, το δεύτερο “Chiron” την εφηβική το το τρίτο “Black” την ενηλικίωσή του και την επιστροφή του στον τόπο που μεγάλωσε και τον μεγάλο του έρωτα.

Το Moonlight με ένα υπέροχο soundtrack, με ερμηνείες που αγγίζουν την τελειότητα αλλά και με ένα σενάριο και σκηνοθεσία χωρίς υπερβολές και αχρείαστα φτιασιδώματα, καταφέρνει να είναι μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, δίνοντάς μας μια ιστορία που δύσκολα βλέπουμε στο σινεμά και που σίγουρα δύσκολα κατάφεραν να την φτιάξουν αλλά και να την φέρουν και μέχρι τα μεγάλα βραβεία της χρονιάς οι δημιουργοί της.

Σε κάποια σημεία το Moonlight μπορεί να φαίνεται αργό, και σίγουρα δύσκολο στο μέσο θεατή να το παρακολουθήσει, ωστόσο η ταινία είναι ένα ποιητικό διαμάντι που κοιτάζει βαθιά μέσα στην παιδική ηλικία και τα τραύματα που μπορούν να μας στιγματίσουν και να μας κάνουν τελικά αυτό που θα είμαστε όταν μεγαλώσουμε.

Η επιτυχία του Moonlight να φτάσει μέχρι και το βραβείο καλύτερης ταινίας, είναι πραγματικά μοναδική αν σκεφτεί κάποιος το θέμα του: ένα gay μαύρο αγόρι και η ιστορία ενηλικίωσής του. Μια τολμηρή ιστορία, με εκπληκτικούς δεύτερους ρόλους που θα μείνει στην ιστορία για την μεγάλη Οσκαρική νίκη της.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές