Μητριαρχία - 60 Γυναίκες, 7 Ημέρες, Ένας Κόσμος - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μητριαρχία – 60 Γυναίκες, 7 Ημέρες, Ένας Κόσμος


Γράφει:

Ένα καταφύγιο απειλείται με κλείσιμο και κατεδάφιση. 60 γυναίκες διαφορετικής ηλικίας, εθνικότητας και κοινωνικού backgrounds μαζεύονται με σκοπό να το υπερασπιστούν, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να επαναπροσδιορίσουν την θέση τους στον κόσμο.

Την ημέρα μαζεύονται και συζητούν τα θέματα που τις απασχολούν: κοινωνία, πολιτική, σχέσεις μητρότητα, δουλειά. Την νύχτα αφήνουν τους εαυτούς τους να εκφραστούν: χορεύουν, τραγουδούν, μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Τι θα βγει από αυτή την κίνηση; 

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της νέας ταινίας του Νίκου Κορνήλιου, “Μητριαρχία”, η οποία θα προβάλλεται από σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός). 

6

Ο Κορνήλιος αναφέρει για την ταινία του: “Αυτό που αποκαλούμε πολιτισμός είναι φυλετικός πολιτισμός. Ανδρικός πολιτισμός. Η βία είναι παντού. Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής στον πλανήτη είναι πιθανός, αν οι γυναίκες δώσουν την δική τους οπτική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Αν καταφέρουν να διαφοροποιήσουν τη φωνή τους από την αντρική κυριαρχία των πάντως, στη σκέψη και συνήθεια, στην ίδια τη γλώσσα που μιλάμε κάθε μέρα, αν πάνε παραπέρα από την απλή ισότητα για να βρουν την δική τους γλώσσα, τον δικό τους τρόπο δράσης, σε ό,τι αφορά την κοινωνική ζωή και τους τρόπους που μπορούμε να είμαστε μαζί και να μοιραζόμαστε τα καλά, τις σχέσεις μας με το σώμα μας και τις επιθυμίες του. Μόνο από τον φεμινισμό του πολιτισμού, μία διαφορετική ζωή στη Γη μπορεί να υπάρξει, που δεν θα κυριεύεται από τη βία, και αυτή είναι η βάση της “Μητριαρχίας”. Και αν σας ακούγεται ουτοπικό, είναι μόνο το σενάριο μίας ταινίας.” 

Η “Μητριαρχία” δεν είναι ένα women-driven δράμα. Αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Είναι μία ανθρώπινη ιστορία, που προκαλεί να δούμε τα πράγματα από μία σφαιρική οπτική γωνία. Και καταλήγει να έχει δίκιο σχεδόν στα πάντα. 

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε για ένα μικρό μέρος από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, και για ένα πολύ μεγαλύτερο μέσω IndieGogo.

Δείτε εδώ το επίσημο site της ταινίας. 


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές