Έμα (Ema) - Ένα μουσικό ταξίδι, με τον Gael Garcia Bernal (κριτική) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έμα

(Ema)


Είδος:

,

Έτος παραγωγής:
Διάρκεια: 102
Χώρα: Χιλή
Σκηνοθεσία:
Σενάριο: ,
Ηθοποιοί: , , ,
Πρεμιέρα: 20-02-2020

Γράφει:

Τρία χρόνια μετά την “Jackie”, που έβαλε τον Pable Larrain στην σφαίρα των φεστιβάλ, αλλά και των Oscar, ο σκηνοθέτης από τη Χιλή, επιστρέφει αυτή τη φορά με την “Ema”, ακόμα μία ταινία που βάζει μία γυναίκα σε πρώτο πλάνο, θέλοντας να εξερευνήσει ξανά τη γυναικεία ψυχολογία.

Και εδώ είναι που τελειώνει κάθε κοινό σημείο από το παρελθόν του σκηνοθέτη, γιατί η “Ema”, μόνο συνηθισμένη δεν είναι.

Σε ό,τι αφορά την ιστορία, μιλάμε για ένα αποτυχημένο γάμο ανάμεσα σε μία χορεύτρια, και τον σκηνοθέτη σύζυγό της (Marriage Story, much?). Σε ό,τι αφορά το θέμα, μιλάμε για τον διαχωρισμό ανάμεσα στην οικογένεια που έχουμε και σε αυτήν που επιλέγουμε (βλ. The Truth). Κι ενώ τα πάντα σου θυμίζουν κάτι, κι αυτό γιατί αυτά τα θέματα τα έχεις ξαναδεί, αυτό που αλλάζει εδώ είναι ο τρόπος που τα βλέπεις.

Την Ema ερμηνεύει η Mariana Di Girolamo, μία χορεύτρια, η οποία ζει με τον άντρα της Gaston (Gael Garcia Bernal), ο οποίος είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της, και ζουν σε μία παραλιακή πόλη. Μαζί θα υιοθετήσουν ένα μικρό αγόρι από την Κολομβία. Εκείνο, θα κάψει την αδερφή της Έμα, θα εγκλωβίσει ένα σκυλί στην κατάψυξη, και μαζί με άλλα, θα αναγκάσει τους θετούς του γονείς, να το στείλουν πίσω. Αυτοί θα πρέπει να ζήσουν με τις επιλογές τους, πράγμα που τους οδηγεί στη διάλυση.

Η ταινία στην αρχή της μοιάζει με ένα καλοστημένο video-clip, πράγμα το οποίο σε κάνει λίγο να αναρωτηθείς αν πρέπει να το παρακολουθήσεις σαν κάτι τέτοιο. Αν όμως αφεθείς, θα καταλάβεις ότι μιλάμε για μία σχεδόν καινούρια μορφή αφήγησης, ή τουλάχιστον μια μορφή που έχεις καιρό να δεις με αυτόν τον τρόπο.

Η ταινία δεν ακολουθεί τετριμμένα μονοπάτια, για να πει αυτό που θέλει, πράγμα το οποίο μπορεί να είναι και ο λόγος που κάποιοι μπορεί να δυσαρεστηθούν.

Η δική μας συμβουλή: Αφήστε την “Ema” να σας οδηγήσει στον ρυθμό της.


Βαθμολογία Χρηστών


Προβολές