Πέθανε ο George A. Romero – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πέθανε ο George A. Romero

Ειδήσεις | 17-7-2017 |

Ο πατέρας των ζόμπι, George A. Romero έφυγε σήμερα σε ηλικία 77 ετών. Ο μεγάλος σκηνοθέτης, λύγισε έπειτα από μια σύντομη κι έντονη μάχη με τον καρκίνο. Όπως έγραψαν οι L.A Times, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του κι ακούγοντας ένα από τα αγαπημένα του κινηματογραφικά σάουντρακ, αυτό του The Quiet Man από το 1952.

Ο Romero γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και είναι αυτός που ανέστησε τους πεθαμένους στη μεγάλη οθόνη με την κλασική πλέον Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών το 1968. Από εκεί κι έπειτα έδωσε τα φώτα σε όλους τους επερχόμενους σκηνοθέτες του είδους στο πώς να χτίζουν σασπένς, ατμόσφαιρα και λανθάνουσα κοινωνική κριτική μέσω μιας μικρής ταινίας τρόμου. Κάτι που έκανε κι αργότερα με τα Ζόμπι, το ξύπνημα των Νεκρών ή Dawn of the Dead του 1978, τη Μέρα των Νεκρών (1985), μέχρι το 2009 και το Επιζώντας από τους Απέθαντους που ήταν η τελευταία του σκηνοθετική δουλειά. Συνολικά, έξι ταινίες με ζόμπι είχε στο παλμαρέ του, όλες με ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φίλων του είδους κι όχι μόνο.

Άξια αναφοράς εκτός από τις ταινίες με ζόμπι, τα Μάρτιν του 1978, το ανθολογικό Creepshow του 1982 και το Monkey Shines του 1988.  Τελευταία, είχε ασχοληθεί με την παραγωγή της ταινίας Road of the Dead, ως παραγωγός, αλλά σίγουρα και με πολλές ιδέες που αναμφίβολα είχε στην κατηγορία.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,