Η Ζωή Μαυρουδή μιλά αποκλειστικά στο Cinefreaks.gr (video) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Ζωή Μαυρουδή μιλά αποκλειστικά στο Cinefreaks.gr (video)

Συνεντεύξεις | 24-11-2013 |

Η Ζωή Μαυρούδη μας παρουσίασε πριν λίγους μήνες το ντοκιμαντέρ της, Ruins – Ερείπια: Οροθετικές γυναίκες, το χρονικό μιας διαπόμπευσης. Το αφηγείται την συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα με την δίωξη παραπάνω από 30 οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Η υπόθεση προκάλεσε και προκαλεί ακόμη πολλές αντιδράσεις από τα διεθνή μέσα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απλό κόσμο. Οι γυναίκες υποβάλλονταν στο τεστ παρά την θέλησή τους και χωρίς να ερωτηθούν, ενώ ο νόμος Λοβέρδου που μόλις είχε ψηφιστεί έδινε τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των φωτογραφιών και των στοιχείων τους.

Οι οροθετικές γυναίκες αθωώθηκαν λίγους μήνες αργότερα από την δικαιοσύνη, με το στίγμα να τις ακολουθεί ωστόσο, μετά από αυτό το κυνήγι μαγισσών. Ο νυν υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε πριν λίγες εβδομάδες τον νόμο Λοβέρδου, προκαλώντας εκ νέου αντιδράσεις.

H Ζωή παραχώρησε συνέντευξη στο Cinefreaks.gr και μας μίλησε για το ντοκιμαντέρ της και για την τραγική ιστορία με την οποία ασχολείται. Το ντοκιμαντέρ Ruins προβάλλεται δωρεάν σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ έχει προβληθεί ήδη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και αρκετές πόλεις στην περιφέρεια, ενώ έχει ταξιδέψει σε ΗΠΑ, Αυστραλία Αγγλία, Καναδά.

Όποιος θέλει να προβάλει το ντοκιμαντέρ δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με τους συντελεστές του στα:

mail: info_[at]_ruins-documentary.com

facebook: https://www.facebook.com/ruinsdoc

twitter: @Ruins_Doc

Επόμενη προβολή του Ruins στην Αθήνα είναι αυτήν την Παρασκευή 29/11 19:30 στην Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής. Ακολουθεί συζήτηση με ένα εξαιρετικό πάνελ, με τη συμμετοχή και της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου από το Unfollow, συντελεστή του ντοκιμαντέρ.

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στον Βόλο 20:00 στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειο»

To Σάββατο 30 Νοεμβρίου στην Ερμούπολη Σύρου 19:30-20:30 Κινηματογράφος Παλλάς

Εδώ μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις προβολές.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,