Westworld - Είναι το νέο "Game of Thrones"; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Westworld – Είναι το νέο “Game of Thrones”;

TV, Ειδήσεις | 29-10-2016 |

Τουλάχιστον αυτή είναι η ερώτηση στα χείλη των περισσοτέρων όταν είδαν το πρώτο trailer. 4 επεισόδια μετά, το μόνο που μπορώ να πω και να γράψω με βεβαιότητα είναι ότι “Game of Thrones” δεν είναι, αλλά ευτυχώς.

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:

Η σειρά πρόκειται για remake της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1973, και ήταν η πρώτη ταινία του αγαπημένου Michael Crichton, από τα χεράκια του οποίου ξεπήδησαν τα ER και Jurassic Park. Το υλικό λοιπόν, για μία εκτενή τηλεοπτική σειρά υπήρχε. Μέσα στην δεκαετία του ’80 πήγε να γίνει, αλλά το “Beyond Westworld” απέτυχε μετά από 4 επεισόδια. 46 χρόνια μετά, ήρθε ο καιρός να ασχοληθούμε ξανά.

Το “Westworld” είναι ένα θεματικό πάρκο, που προσφέρει στους επισκέπτες του μία καθηλωτική, σχεδόν θεατρική εμπειρία. Πλούσιοι, παριστάνουν τους καουμπόηδες, με λίγα λόγια. Το πάρκο είναι γεμάτο από καλοφτιαγμένα robot, τα οποία αποκαλούνται “οικοδεσπότες”. Μπορεί να έχουν τεχνητή νοημοσύνη, αλλά ζουν και φέρονται πάντα βάσει σεναρίων που γράφονται, και αποθηκεύονται. Έτσι είναι σαν να ζουν την μέρα της Μαρμότας, χωρίς όμως να μπορούν να το αντιληφθούν ή να κάνουν κάτι για αυτό. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα, κάτι μου λέει πως πλησιάζουμε δραματικά προς την επανάσταση του Matrix. Αλλά δεν θα κάνω άλλα spoilers.

Ο φουτουριστικός αυτός κόσμος μέσα στο Westworld, φαλλοκρατικό δεν θα τον πούμε. Male-Friendly, ναι, καθώς φαίνεται πως οι άντρες καλεσμένοι έχουν περισσότερα πράγματα να κάνουν, και περισσότερα storylines για να συμμετέχουν.

Και ας περάσουμε σιγά σιγά στους λόγους που θα σας πείσουν να το δείτε:

Ιθύνων νους πίσω από την δημιουργία, και ευημερία, του Westworld είναι ο εκκεντρικός  Dr Robert Ford, τον οποίο ερμηνεύει μοναδικά ο Anthony Hopkins. Είναι το κλασικό παράδειγμα εκκεντρικού πλούσιου, που είναι ερωτευμένος με το δημιούργημά του. Ωστόσο, η τελευταία αναβάθμιση κάνει τα robot να θυμούνται εκ νέου πράγματα από άλλους ρόλους, στους οποίους συμμετείχαν στο παρελθόν, πράγμα που τα οδηγεί στο να γίνονται απρόβλεπτα. Αρχικά όχι στο βαθμό που μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο. Αλλά αυτό αρχικά.

Anthony Hopkins and Jeffrey Wright

Βαρύ πυροβολικό 2: Ed Harris. Σε έναν ρόλο που πάντα θέλαμε να δούμε. Καουμπόης. Πιστολέρο. Αδίστακτος. Κακός. Και συν τοις άλλοις, πρώην υπάλληλος του Westworld, ο οποίος κρυφά έχει εισχωρήσει μέσα στο πρόγραμμα, γιατί θέλει να φτάσει στα άδυτά του, και ίσως να το καπρωθεί; Ίσως να το καταστρέψει; Ακόμα δεν ξέρουμε. Αλλά δεν βιαζόμαστε και να μάθουμε, καθώς Ed Harris και κακός, είναι το καλύτερό μας.

Στα συν σημειώστε επίσης τρία από τα robot που φαίνεται πως θα κάνουν την διαφορά. Thandie Newton, η οποία έχει τον ρόλο μίας madam στο σαλούν, αλλά είναι και η πρώτη που ξυπνάει, όχι μέσα στο Westworld, αλλά μέσα στα γραφεία κατά την διάρκεια μία διόρθωσης. Αν γίνει η επανάσταση σίγουρα εκείνη θα είναι μπροστά. Evan Rachel Wood, η οποία ενσαρκώνει την Dolores, αλλά ακόμα δεν μας έχει αποκαλυφθεί ο λόγος που σχεδόν τα πάντα κινούνται πίσω από αυτή, και τέλος το ερωτικό ενδιαφέρον της, το οποίο ενσαρκώνει ο James Marsden.

Thandie Newton in Westworld

Αλλά τι θα λέγατε να ρίξουμε μία ματιά και πίσω από τις κάμερες; H δημιουργία της σειράς έχει την υπογραφή των Jonny Campbell και του Jonathan Nolan. Ναι καλά διαβάσατε. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το σενάριο έχει την υπογραφή του ίδιου του Michael Crichton. 

Σε γενικές γραμμές μιλάμε για έναν περίπλοκο και θαυμάσιο κόσμο όπου τα πάντα λειτουργούν ρολόι για τον θεατή. Η σειρά μέχρι τώρα έχει μόνο ένα μειονέκτημα. Την ταχύτητα. Σε άλλα σημεία είναι γρήγορη, και σε άλλα αργή μέχρι θανάτου. Αλλά μιλάμε για 10 ωριαία επεισόδια, άρα υπομονή. Άλλα 6 μας μείνανε.

Σας αφήνω με το ότι πρέπει να την δείτε. Και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, δείτε τους εκπληκτικούς τίτλους αρχής:

Διαβάστε περισσότερα για: ,