Το Φεστιβάλ της Βενετίας μάλλον θα πραγματοποιηθεί παρά την επιδημία του Covid-19 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Φεστιβάλ της Βενετίας μάλλον θα πραγματοποιηθεί παρά την επιδημία του Covid-19

Ειδήσεις | 21-4-2020 |

Με την Βόρεια Ιταλία να αποτελεί έως πρόσφατα το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται αν το Σεπτέμβριο η κατάσταση θα είναι τόσο διαφορετική ώστε να επιτρέψει στο Φεστιβάλ της Βενετίας να πραγματοποιηθεί.

Ο Roberto Cicutto, πρόεδρος της Biennale της Βενετίας, του οργανισμού στην ομπρέλα του οποίου ανήκει το φεστιβάλ, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι οι φετινές ημερομηνίες του, από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, ισχύουν κανονικά. Εν τούτοις σε ότι αφορά σε μια πιθανή συνεργασία με τις Κάννες, δηλώνει αντίθετα με τα όσα έχει πει ο Thierry Fremaux πως βρίσκει “ανησυχητικό το ότι ο Thierry Fremaux επαναλαμβάνει συνεχώς ότι εξετάζει την κατάσταση, αλλά δεν λέει ξεκάθαρα τι προτίθεται να κάνει. Εμείς προχωράμε κανονικά με το πρόγραμμά μας, αλλά αν οι Κάννες σκέφτονται ακόμη τι θα κάνουν, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει κάποιου είδους διάλογος”.

Εν τούτοις και παρόλο ότι ο Cicutto δηλώνει ότι οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ επεξεργάζονται σενάρια για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η διοργάνωση υπό τις νέες συνθήκες, παραδέχεται ότι “η παρουσία ξένων αναμένουμε να είναι πολύ μικρή” και πως “οι νέες τεχνολογίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην δουλειά των δημοσιογράφων”.  Όλοι αυτοί οι παράγοντες σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται να μπουν σε ένα σχέδιο δράσης το οποίο θα κατατεθεί στους παραγωγούς της Biennale, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το μέλλον της διοργάνωσης.

Εάν όντως το φεστιβάλ πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια πλούσια συλλογή ταινιών που προορίζονταν για το φεστιβάλ των Καννών.