True Detective: η πρεμιέρα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

True Detective: η πρεμιέραTo True Detective είναι μια “ανθολογία” δημιούργημα του Nic Pizzolatto, που προβάλλεται από τις 12 Ιανουαρίου στο HBO και θα σκηνοθετήσει (την πρώτη σεζόν) ο  Cary Joji Fukunaga. Ανθολογία σημαίνει πως στην δεύτερη σεζόν δεν θα δεις τους ίδιους πρωταγωνιστές, άλλα διαφορετικούς, διαφορετικούς χαρακτήρες σε ένα διαφορετικό story, που όμως από τον τίτλο της σειράς και μόνο μπορείς να καταλάβεις, πως θα περιστρέφεται γύρω από ντετέκτιβ, μυστήριο, φόνους στην σύγχρονη Αμερική.

Αυτό το γεγονός έχει τα καλά του και τα κακά του. Το καλό είναι πως δεν θα φτάσουμε ενδεχομένως σε μια 5η σεζόν για να φωνάξουμε “Όχι άλλο!” όπως συμβαίνει σε αρκετές σειρές, που η ιστορία και οι χαρακτήρες τραβιούνται από τα μαλλιά. Το κακό είναι πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως αυτή η σεζόν-χαρακτήρες-ιστορία θα είναι καλύτερη ή χειρότερη από την επόμενη. Ρίσκο, που κουβαλά όμως μαζί του και την γλύκα της αναμονής. Άλλα ας επικεντρωθούμε σε αυτή την πρώτη σεζόν των οκτώ επεισοδίων, που ξεκίνησε προχθές.

Στις παρακάτω γραμμές θα κάνω μια προσπάθεια να αποφύγω τα spoilers, παρ’ όλα αυτά οφείλω να σε προειδοποιήσω φίλε αναγνώστη, πως θα διαβάσεις πράγματα που θα ήθελες (μπορεί και όχι) να μη γνωρίζεις πριν δεις το επεισόδιο.

True-Detective-Harrison-Matthew

Η σεζόν θα παρακολουθήσει την επί 17 χρόνια προσπάθεια δυο ντετέκτιβ στην Λουιζιάνα να συλλάβουν έναν κατά συρροή δολοφόνο, που ξεκινά την δράση του το μακρινό 1995. Οι  Rust Cohle και  Martin Hart (τους υποδύονται εξαιρετικά οι Matthew McConaughey και Woody Harrelson αντίστοιχα) θα ανακαλύψουν ένα γυμνό γυναικείο πτώμα σε μια αγροτική περιοχή. Το πτώμα είναι στημένο σε μια ιδιαίτερη στάση προσευχής (;), φορά κάτι σαν στέμμα από κέρατα ζώου και γύρω του ο δολοφόνος έχει τοποθετήσει διάφορες περίεργες κατασκευές, που μοιάζουν με παγίδες πουλιών. Λογικός ο παραλληλισμός με σκηνή εγκλήματος (μια από τις αρκετές) του Χάνιμπαλ, άλλα οποιαδήποτε ομοιότητα στο concept περιορίζεται σε αυτό το σημείο και θα πρέπει να δει κανείς τη σειρά για να διαπιστώσει σε πόσο μικρό βαθμό.

trailer-true-detective-cb7

Στο True Detective η υπόθεση, που καλούνται να διαλευκάνουν οι δύο αστυνομικοί είναι μόνο ένα μέσο για να μας μεταφέρει σε μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση των χαρακτήρων τους. Ο Martin είναι ένας κλασσικός οικογενειάρχης, με υπέροχα παιδιά και μια υπέροχη γυναίκα, που θέλει να κάνει την δουλειά του, να έχει μια κλασσική σχέση με τον συνεργάτη του, που δεν του λείπει όμως και η εξωσυζυγική σχέση (στο δεύτερο επεισόδιο αυτή με την σέξι Alexandra Daddario). Ο Rust είναι ένας άνδρας με κατεστραμμένη ζωή, ύστερα από τον θάνατο της μικρής του κόρης και την διάλυση του γάμου του, επιρρεπής σε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες, άλλα με εκπληκτικές ατάκες σχετικά με το πως ο ίδιος έχει φιλοσοφήσει τη ζωή, την αντίληψη που έχει για τη θρησκεία και τους ανθρώπους, ικανές να σοκάρουν τον οικογενειάρχη συνάδελφο του. Από τα πρώτα λεπτά του επεισοδίου, οι δημιουργοί σε αφήνουν να καταλάβεις πως ο Martin του 2012 είναι ο ίδιος σχεδόν με εκείνον του 95, άλλα ο Rust ένας αλκοολικός που ξεκινά να πίνει μπύρες από νωρίς το πρωί. Έχουμε ακόμη επτά επεισόδια μπροστά μας για να διαπιστώσουμε πως έφτασαν σε αυτό το σημείο και φυσικά αν βρήκαν το δολοφόνο.

Η νέα σειρά του HBO είναι μια ατμοσφαιρική αστυνομική ιστορία, με πολύ καλή σκηνοθεσία και χαρακτήρες (όχι μόνο οι κεντρικοί), που είναι βέβαιο πως θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Μια σειρά που εμβαθύνει και θα κερδίσει φανατικούς θεατές από εκείνους που δεν τους ικανοποιούν οι γρήγοροι ρυθμοί, το επιφανειακό σενάριο και οι φαντεζί εξιχνιάσεις εγκλημάτων.

Δείτε βίντεο με τα γυρίσματα της σειράς:


15-1-2014 |