Είδαμε τα πρώτα δύο επεισόδια του The Strain - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Είδαμε τα πρώτα δύο επεισόδια του The StrainΌταν ακούς πως ο Guillermo del Toro θα κάνει τηλεόραση, και μάλιστα θα μεταφέρει δικό του βιβλίο στην μικρή οθόνη, έχεις θετική προδιάθεση. Και το The Strain είναι από αυτές τις σειρές, που όχι απλά σε δικαιώνουν, άλλα μπορούν να σε κάνουν να μην μπορείς να περιμένεις για το επόμενο επεισόδιο.

Ακολουθούν λίγα spoilers.

Το στόρι είναι φαινομενικά απλό και το intro σε αυτό δυναμικό, όπως είχαμε γράψει και πριν λίγες εβδομάδες. Ένα αεροπλάνο προσγειώνεται στο JFK, με 206 νεκρούς και τέσσερις επιζώντες. Οι επιζώντες μπαίνουν σε καραντίνα και μέχρι ο Ephraim “Eph” Goodweather να αντιληφθεί ότι αιτία του θανάτου τους δεν είναι ένας απλός ιός, άλλα μια περίεργη μεταφυσική δύναμη, οι επιζώντες αρχίζουν να εμφανίζουν περίεργα… “βαμπιρικά” συμπτώματα και οι (κατά πόσο δεν γνωρίζουμε) νεκροί εξαφανίζονται από το νεκροτομείο. Με λίγα λόγια, ενώ βρισκόμαστε στα 2/13 της διαδρομής ξέρουμε ότι ένας δαίμονας-βαμπίρ έχει ταξιδέψει με αεροπλάνο (!) στην Αμερική και μάλιστα έχει εξαπολύσει και τον “στρατό” του στην Νέα Υόρκη. Από εδώ και πέρα ο Eph και η ομάδα του θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την απειλή.

Όλα αυτά δεν είναι και τόσο πρωτότυπα θα μου πείτε, άλλα στο The Strain συναντάμε χαρακτηριστικά άλλων τηλεοπτικών σειρών, που κράτησαν καθηλωμένο το κοινό τους. “Βαμπιρο-ιστορίες” έχουμε δει πολλές, άλλες πιο σκοτεινές και άλλες πιο… βελούδινες. Προσωπικά η σειρά του del Toro μου θυμίζει κάτι από J.J. Abrams, λίγο από Alcatraz, που βγήκε πριν 2 χρόνια άλλα άντεξε για μια μόλις σεζόν, όσον αφορά τις εξαφανίσεις-εμφανίσεις ανθρώπων, από το οποίο όμως θα αφαιρούσα τη μονοτονία που με έκανε να παρατήσω την σειρά στα πρώτα επεισόδια, και θα πρόσθετα λίγο από το μυστήριο του Lost. Οι χαρακτήρες έχουν βάθος και είναι ενδιαφέροντες όπως ενδιαφέρον είναι και το cast.

Σε κάθε περίπτωση βρισκόμαστε ακόμη στο ξεκίνημα, το οποίο όμως είναι αρκετά δυναμικό και μένει να δούμε αν οι δημιουργοί θα μας κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον και για την υπόλοιπη σεζόν. Παραπάνω μπορείτε να δείτε το trailer του 3ου επεισοδίου, που θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή.


23-7-2014 |