The Strain Eπεισόδιο 7 - Επιστροφή στο παρελθόν με ένα υπέροχο επεισόδιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Strain Eπεισόδιο 7 – Επιστροφή στο παρελθόν με ένα υπέροχο επεισόδιοΣτο μακράν καλύτερο επεισόδιο της σειράς μετά τον τρομερό και φοβερό πιλότο, στο έβδομο επεισόδιο του The Strain είδαμε να γίνονται πράγματα και θάματα. Πριν αρχίσουμε τα spoilers να πούμε ότι σίγουρα όσοι από σας δεν έχετε δει την σειρά μέχρι τώρα θα πρέπει να την αρχίσετε. Guillermo del Toro είναι αυτός, σε μια σειρά με λίγο από ναζί, λίγο από βαμπίρ, πολύ μυστήριο και το σημαντικότερο, που δεν βρίσκει εύκολα κανείς σε σειρά, ωραίο σενάριο και ωραία σκηνοθεσία (στα περισσότερα επεισόδια). 

Πάμε λοιπόν στο τι έγινε…

Καταρχήν από το προηγούμενο επεισόδιο είχαμε μείνει με την απορία ποια εναλλακτική είχε σκεφτεί ο γερο Σετράκιαν, ο Αρμένιος που έχει μεγάλα προηγούμενα με τον Γερμανό Βαμπίρ και με τον αρχηγό. Ο Σετράκιαν λοιπόν βλέπει την κατάσταση να ξεφεύγει και σκέφτεται πως ο μόνος τρόπος να ξεφορτωθούν όλα τα βαμπίρ είναι να σκοτώσουν τον Master, το αφεντικό τους δηλαδή. Ο καθηγητής Εφραίμ έχει και πάλι αντιρήσεις, καθώς η επιστημονική βάση του σχεδίου του Σετράκιαν είναι μηδαμινή. “Πως είναι δυνατόν ενώ μιλάμε για κάποιον ιό, να σκοτώσεις έναν και να πεθάνουν όλοι όσοι έχουν τον συγκεκριμένο ιό” σκέφτεται. Ωστόσο, με τον ίδιο να καταζητείται και την υπηρεσία του να μην κάνει τίποτα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει τον τρελό γέρο, που έχει αποδειχτεί σωστός σε ότι έχει πει μέχρι τώρα.

Ο Σετράκιαν θα οδηγήσει τον Εφραίμ και την Μεξικάνικης καταγωγής φίλη του σε μία συνάντηση με τον Γερμανό Βαμπίρ που θα οργανωθεί μέσω του συναδέλφου του Εφραίμ στον οργανισμό καταπολέμισης λειμώξεων. Ο Γερμανός έχει σκοπό να ξεφορτωθεί τον Σετράκιαν μια και καλή, ενώ στην συνάντησή τους μαθαίνουμε ότι το σπαθί του γέρου, ανήκει στον Master.

strain72

Οι σαφώς ομορφότερες σκηνές του επεισοδίου είναι τα flash back που γίνονται συχνά πριν αλλά και κατά την διάρκεια της νέας συνάντησης του Γερμανού με τον Αρμένιο-Εβραίο Σετράκιαν. Ο αξιωματικός των SS κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, Γερμανός θα βρει ένα σκαλισμένο ξύλο δείγμα πίστης των Εβραίων και απαιτεί να βρει τον δημιοργό του. Σωστά μαντέψατε, ο Σετράκιαν είναι ο δημιουργός και σε αυτόν θα αναθέσει ο Γερμανός την κατασκευή αυτού που είδαμε σε προηγούμενα επεισόδια σαν ιδιόμορφο σκαλιστό “φέρετρο” του Master. Oι σκηνές που οι δύο άντρες μιλάνε με τον Γερμανό να αποκαλεί τον Σετράκιαν με τον αριθμό του στρατοπέδου συγκέντρωσης αντί για όνομα με έναν ανατριχιαστικό τρόπο, είναι τέλεια σκηνοθετημένες και σίγουρα οι πιο πλούσιες σε υλικό για συζήτηση σε όλη τη σειρά, μέχρι ώρας.

Η συζήτηση για τις επιλογές που μπορεί να έχει ο άνθρωπος, για τον Χίτλερ και κατά πόσο εκλέχτηκε ή όχι, η δημοκρατία σε σχέση με την εξουσία ενός ηγέτη και άλλα πολλά μας προιδεάζουν για συναρπαστικές σκηνές από το παρελθόν.

Αρκετά μεγάλο μέρους του επεισοδίου αφιερώνεται στην μία από τους τέσσερις επιζώντες της πτήσης, που έχει πλέον μεταμορφωθεί εξ ολοκλήρου σε βαμπίρ. Η οικιακή βοηθός έχει όπως θα θυμάστε πάρει τα παιδιά στο σπίτι της και φοβάται να γυρίσει πίσω. Η κόρη της θα την πιέσει να πάνε πίσω στο σπίτι τα παιδιά. Εκεί θα βρεθούνε απέναντι σε αρκετά βαμπίρ που θα τους κυνηγήσουνε για να σωθούνε τελικά από μία ομάδα περίεργων πλασμάτων που μοιάζουν με βαμπίρ αλλά μάλλον δεν είναι. Σκοπός των τελευταίων φαίνεται να είναι η καταστροφή όλων των προσβεβλημένων με τον ιό. Σίγουρα η παρουσία του στρατού των πλασμάτων ενάντια στα βαμπίρ δίνει άλλο ένα μεγάλο ενδιαφέρον στην σειρά.

strain71

Για να πούμε βέβαια και ένα αρνητικό της σειράς: Η δράση των βαμπίρ είναι πλέον μεγάλη και τα θύματα πολλά. Είναι άξιο απορίας που δεν έχει βγάλει κάποιος βίντεο με την δράση τους, παρόμοιο με αυτό που έχει ο Εφραίμ, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση των μέσων και την δημοσιοποίηση του θέματος. Όσο αυτό αργεί να γίνει τόσο λιγότερο πιστευτή θα γίνεται η σειρά. Για να δούμε…


27-8-2014 |