The Strain - Eπεισόδιο 3 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The Strain – Eπεισόδιο 3Για το Strain σας το χουμε πει κι άλλες φορές. Είναι η λατρεία του καλοκαιριού και η σειρά που θα σας κολλήσει στις οθόνες σας. Το πρώτο επεισόδιο για μένα ήταν το καλύτερο pilot που έχω δει τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Ανέστης έγραψε επίσης θετικά σχόλια για τα δύο πρώτα επεισόδια πριν μια εβδομάδα. 

Σε σχέση λοιπόν με το pilot τα δύο επεισόδια που ακολούθησαν ήταν εμφανώς κατώτερα, όμως το μυστήριο, η ένταση και το όμορφο story συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να κάνουν την σειρά βασισμένη σε βιβλίο του Guillermo del Toro και Chuck Hogan, μια ευχάριστη καλοκαιρινή έκπληξη. Λίγο ιστορία πριν αρχίσουμε με τα spoilers. Το The Strain αποτελείται από τρία βιβλία (να υποθέσουμε τρεις σαιζόν?) και η αρχική ιδέα του del Toro, ήταν το The Strain να γίνει σειρά. Όταν δεν βρήκε κάποιον αγοραστή και ενώ κανένα κανάλι δεν ενδιαφερόταν, αποφάσισε να βάλει στο παιχνίδι τον Hogan, ο οποίος βοήθησε για να γίνει το The Strain τριλογία βιβλίων.

Τρίτο επεισόδιο λοιπόν. Σταματήστε να διαβάζεται αν δε θέλετε να μάθετε spoilers.

The-Strain-David-Bradley-850x560

Η εξέλιξη δεν προχωράει πολύ σε αυτό το επεισόδιο σε σχέση με τα δύο πρώτα, παρά μόνο στο τέλος. Η μεγάλη αποκάλυψη για το τι πάει στραβά δυστυχώς αργεί να γίνει και είναι ίσως το μόνο μείον της σειράς. Έτσι όταν ο πρωταγωνιστής πηγαίνει στο σπίτι των Γάλλων, δεν βρίσκει την κόρη, επιβαίνουσα στο αεροπλάνο που στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου κατασπαράζει τον πατέρα της. Το ίδιο γίνεται και με την εξαφάνιση των πτωμάτων, καθώς οι άνθρωποι της Μονάδας που ερευνά το θέμα δε σκέφτονται καν την περίπτωση τα πτώματα να ζωντάνεψαν, νομίζοντας ότι κάποιος τα πήρε.

Στο μεταξύ ο  Abraham Setrakian, ο γέρος που φέρνει την σύνδεση με το παρελθόν του μεγάλου βρυκόλακα (?) απελευθερώνεται αλλά δεν δέχεται να συνεργαστεί με τις αρχές, ειδικά αφού εκείνες δεν δέχονται να καταστρέψουν άμεσα όλα τα πτώματα. Έτσι αποφασίζει να αρχίσει μόνος του το κυνήγι…

Μετά από κάποιες ανούσιες, προς το παρόν τουλάχιστον στιγμές οικογενειακής κρίσης του πρωταγωνιστή, περνάμε στο τέλος που αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον. Ο πιλότος του αεροσκάφους, που είναι ο μόνος επιζών που δέχτηκε να μείνει για παρακολούθηση, το χάνει, αρχίζει να πίνει αίμα σαν τρελός, ενώ επιτίθεται στους πρωταγωνιστές οι οποίοι τα έχουν χάσει με αυτό που βλέπουν… λογικά από το επόμενο επεισόδιο θα είναι πιο υποψιασμένοι για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Οι υπόλοιποι επιζώντες στο μεταξύ αρχίζουν κι αυτοί να έχουν παρενέργειες, με την περίπτωση του dark metal star να είναι η πιο ενδιαφέρουσα, καθώς η “μετάλλαξη” που περνά, φαίνεται να επηρεάζει και τα γεννητικά του όργανα.

Περισσότερα στις οθόνες σας, την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος κύκλος του The Strain θα ολοκληρωθεί σε 13 επεισόδια στις αρχές Οκτώβρη.

bvgrn8mc2qhvhiapwzp2


29-7-2014 |