The Knick - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

The KnickΝαι οκ  ο Steven Soderbergh είχε δηλώσει ότι θεωρείται συνταξιούχος σε ότι αφορά το σινεμά, δηλαδή ασχολείται μόνο με το θέατρο και από ότι φαίνεται την τηλεόραση, αφού μόλις βγήκε το teaser  για την καινούρια του σειρά. H παραγωγή γίνεται από το καλωδιακό κανάλι Cinemax και πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη σειρά που στην προσπάθεια της να αποδώσει την εποχή στην οποία διαδραματίζεται γύρισε το Μπρούκλιν στο 1900 .

Πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Clive Owen o oποίος θα υποδύεται ένα χειρουργό  στις αρχές του 20ου αιώνα στη Νέα Υόρκη. Ο Owen ανήκει σε μια ομάδα γιατρών που δουλεύουν στο  νοσοκομείο Knickerbocker και καλούνται να καινοτομήσουν στον τομέα της ιατρικής πριν καν ανακαλυφθούν τα αντιβιοτικά. Δεκάδες κομπάρσοι χρειάστηκαν για να πλαισιώσουν το καστ.

Η σειρά πήρε το όνομα της, Τhe Knick, από το όνομα του νοσοκομείου που εξελίσσεται η ιστορία. Πρόκειται για μια μίνι σειρά με μόλις 10 επεισόδια   και  αναμένεται να βγει στον αέρα τον Αύγουστο του 2014. To ύφος της σειράς είναι αυτό που μου κινεί περισσότερο την περιέργεια ειδικά μετά την κυκλοφορία του teaser  στο οποίο βλέπουμε τον Οwen  με ένα μειδίαμα σχεδόν δολοφονικό ενώ παντού υπάρχει διασπορά αίματος.  Αυτή η συνεργασία, Soderbergh- Owen,  σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα.


11-3-2014 |