Silicon Valley - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Silicon ValleyΗ νέα σειρά του HBO δεν έχει δράκους και μάχη με ξίφη, άλλα… geeks και gadgets. Δεν διαδραματίζεται στο Westeros άλλα στη Silicon Valley, απ’ όπου δανείζεται και τον τίτλο της. Εμπνευσμένη από τις εμπειρίες του δημιουργού της Mike Judge, ως μηχανικού λογισμικού στη δεκαετία του 80 εστιάζει στον Richard (Thomas Middleditch), έναν προγραμματιστή που ζει σε ένα incubator* μαζί με τους φίλους του.

Το trailer του Silicon Valley μας χαρίζει μερικές ωραίες ατάκες, ειδικά για όσους ασχολούνται με τη τεχνολογία, τα start-ups και την επιχειρηματικότητα, όπως για παράδειγμα στη σκηνή όπου ένας χαρακτήρας παροτρύνει τον Richard να “παραδώσει, όπως ο Steve”. Όταν κάποιος άλλος αντιλαμβάνεται πως δεν εννοεί τον Steve Wozniak άλλα τον Steve Jobs (αμφότεροι ιδρυτές της Apple) του απαντά πως “ο Jobs ήταν ποζεράς. Δεν έγραφε καν κώδικα!”. Στιχομυθίες βγαλμένες θαρρείς από κάθε γωνιά της “Κοιλάδας”, αναφορές σε εξαγορές, άγχη, σύνδρομο Άσπεργκερ και αλγορίθμους.

Σκηνοθέτες της νέας σειράς, που κάνει πρεμιέρα στις 6 Απριλίου είναι ο Mike Judge και ο Alec Berg, με τον πρώτο να σκηνοθετεί τέσσερα επεισόδια, τον δεύτερο δύο ενώ σκηνοθετούν και οι Tricia Brock (Girls) και Maggie Carey (The To Do List).

*incubator: πρόγραμμα που βοηθά στην ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και παρέχει πόρους, υπηρεσίες κ.α.

Ανέστης Χατζηδιάκος


Μόλις είδα το πρώτο επεισόδιο της σειράς που το HBO κυκλοφόρησε στο internet ανεβάζοντάς το στο youtube σε μία πρωτοφανή για τα τηλεοπτικά δεδομένα κίνηση. (Μπορείτε να βρείτε το βίντεο εδώ,  αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας παίξει καθώς χρειάζεται να είστε στην Αμερική. Για να είμαι λοιπόν λίιιιιγο στο κλίμα της σειράς να προτείνω το proxtube, το οποίο θα σας επιτρέψει να δείτε την σειρά στο youtube από την Ελλάδα. )

Η σειρά έδειξε πολλά υποσχόμενη από το πρώτο της επεισόδιο και σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία. Δεν είναι από τις σειρές που θα σε κάνουν να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια σαν το Big Bang Theory, οπότε  αυτοί που περιμένετε μια σειρά για geeks απλά αντί για Φυσικούς, κομπιουτεράδες, καλύτερα να μη το δοκιμάσετε. Το Sillicon Valley απαιτεί από τον θεατή να έχει κάποια αυξημένα, αλλά σίγουρα όχι και πολύ προχωρημένα επίπεδα γνώσης, δεν αποκλείει όμως και τους ανίδεους με τεχνολογία και business τηλεθεατές, που απλά δεν θα τα καταλάβουν όλα, ή θα κουνήσουν το κεφάλι νομίζοντας ότι κατάλαβαν.

Τι θα δείτε στο Sillicon Valley; Μία ομάδα εκολαπτόμενων Zuckerberg, που προγραμματίζουν ασταμάτητα και ψάχνουν την μεγάλη ιδέα που θα τους κάνει πετυχημένους και πλούσιους. Θα δείτε τις απόψεις ενός μεγάλου businessman για τα πανεπιστήμια, καθώς και έναν μάλλον καθηγητή πανεπιστημίου να τον φωνάζει φασίστα, θα δείτε τον ζαλισμένο από τα νούμερα νέο προγραμματιστή να παθαίνει κρίση πανικού, και γενικά θα δείτε μια αρκετά καλή προσέγγιση των όσων τραβάνε κάποιοι από τους ανθρώπους στην Sillicon Valley.

Όπως είπα και στην αρχή, το πρώτο επεισόδιο μας άφησε υποσχέσεις, όμως θα πρέπει να περιμένουμε για να πούμε περισσότερα.

Γιάννης Πατλάκας


7-4-2014 |