Είδα την πρώτη σεζόν του Silicon Valley. Και μου άρεσε! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Είδα την πρώτη σεζόν του Silicon Valley. Και μου άρεσε!Το Silicon Valley είναι μια ιδιαίτερη σειρά, που δεν θα κερδίσει το ευρύ κοινό. Αποκλείεται να ακούσεις να συζητάνε για αυτή στο διπλανό τραπέζι στη καφετέρια, στις μπροστινές θέσεις του λεωφορείου ή του μετρό, ή να διαβάσεις spoilers στα social media. “Αποτυχημένη δηλαδή;” θα αναρωτηθείς. Όχι ακριβώς.

Πρόκειται για μια σειρά που απευθύνεται σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό κοινό. Αν λέξεις όπως funding, Java, IPO σου είναι άγνωστες ή αν νομίζεις πως ο Schmidt, o Zuckerberg και ο Nadella είναι ποδοσφαιριστές τότε μάλλον δεν ανήκεις σε αυτό. Γιατί το Silicon Valley είναι μια σειρά για όσους ασχολούνται με τα startups, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και διαβάζουν καθημερινά ιστοσελίδες όπως το TechCrunch, το Massable, το FastCompany ή το Away.gr. Είναι το κοινό, που θα μπορέσει να πιάσει στον αέρα τις ατάκες, να καταλάβει τους διαλόγους, να νιώσει του χαρακτήρες, ακόμα και αν είναι (;) καρικατούρες ανθρώπων, που μπορεί να συναντήσει στην Κοιλάδα. Αλλιώς θα παρατήσεις την σειρά στα πρώτα τρία λεπτά.

ΟΚ, τι “παίζει” λοιπόν στη σειρά; (ακολουθούν λίγα spoilers στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει αυτό)

main-cast

Το story είναι απλό. Μια ομάδα νέων προγραμματιστών δημιουργεί το Pied Piper, μια εφαρμογή, που θέλουν να πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα κατακτήσει τη Silicon Valley (όπως έκανε το Facebook, το Twitter κλπ ή όπως θα όριζες ίσως το σύγχρονο αμερικανικό όνειρο). Ξεκινώντας από ένα μικρό σπίτι στο Palo Alto, βρίσκουν χρηματοδότηση και ξεκινούν την ανάπτυξη της και την προσπάθεια να αφήσουν το στίγμα τους στο τεχνολογικό χάρτη, έχοντας να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό από έναν τεχνολογικό κολοσσό.

silicon_valley_5_richard-100266143-large

Κύριος χαρακτήρας της σειράς ο Richard, δημιουργός του Pied Pipper. Οτιδήποτε ενδιαφέρον για αυτόν σταματά εδώ, αφού πρόκειται για μια άνοστη προσωπικότητα. Και το χειρότερο; Φαίνεται πως το ίδιο άνοστος είναι ο Thomas Middleditch (που τον υποδύεται) στην πραγματικότητα. Από εκεί και πέρα οι χαρακτήρες είναι λίγο ενδεικτικοί, του τι θα συναντούσε κανείς στη Silicon Valley: προγραμματιστές, που κοντράρονται μεταξύ τους για το επίπεδο των γνώσεων τους, που μάλλον δεν τα πάνε καλά με το αντίθετο φύλλο, εκκεντρικοί επιχειρηματίες, άνθρωποι που διψούν να πετύχουν σε ένα geeky περιβάλλον κ.α.

elrich

Και μιας και αναφέρθηκα στον πιο άνοστο χαρακτήρα της σειράς, ας αναφερθώ και στον πιο cool, που δεν είναι άλλος από τον Erlich. Wannabe Steve Jobs επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του incubator όπου αναπτύσσεται το Pied Pipper (στο οποίο κατέχει ένα 10%), είναι ο τύπος που αν ήσουν στη Silicon Valley δεν θα μπορούσες να καταλήξεις αν θα τον ήθελες για φίλο ή/και συνεργάτη. Τουλάχιστον εγώ δεν κατέληξα. Αναμφισβήτητο είναι πάντως πως ο T.J. Miller “κεντάει” στον συγκεκριμένο ρόλο σε βαθμό, που κατά τη γνώμη μου αν κάτι σε κρατάει να προχωρήσεις λίγα επεισόδια στη σειρά, είναι εκείνος.

Γενικά το Silicon Valley μου άρεσε, αν και θεωρώ πως κάπου στη μέση της σεζόν έκανε μια κοιλιά, που τυπικά είναι μικρή, άλλα φαντάζει μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς πως η σεζόν απαρτίζεται από οκτώ μόλις μισάωρα επεισόδια. Δώστε της μια ευκαιρία, θα μπορούσατε να την δείτε σε ένα μόλις Σαββατοκύριακο άλλα, όπως έγραψα και στην αρχή, να είστε προετοιμασμένοι: ή θα σας αρέσει, ή θα σας απογοητεύσει. Μαύρο ή άσπρο. Στο Silicon Valley δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο.


7-6-2014 |