Sherlock: Σαιζόν 3 Επεισόδιο 3 και φαρμακερό - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Sherlock: Σαιζόν 3 Επεισόδιο 3 και φαρμακερόΈφτασε λοιπόν το τέλος άλλης μίας σειράς Sherlock. Το τέλος για φέτος καθώς η σειρά δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ να συνεχίσει δυναμικά, όπως δήλωσαν οι δημιουργοί της, με το μόνο πρόβλημα για την συνέχεια να είναι η διαθεσιμότητα των δύο πρωταγωνιστών. Δείτε τι είδαμε στο φινάλε της σειράς και τι ελπίζουμε να δούμε στην τέταρτη σαιζόν.

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς έρχεται για να κλείσει τον κύκλο που άνοιξε η σειρά και είχε να κάνει με τον Charles Augustus Magnussen, τον γνωστό από το πρώτο επεισόδιο τύπο που παραλίγο να κάψει ζωντανό στον Watson. Έτσι το επεισόδιο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου σχεδόν στην μεγαλοφυΐα του νέου μεγάλου αντιπάλου του Sherlock.

sherlock33

Προσοχή ακολουθούν SPOILERS

Το μεγαλείο αυτού του Sherlock είναι ότι δεν είναι όπως σε άλλες εκδόσεις ή ακόμα και σε άλλες σαιζόν της ίδιας σειράς, ανίκητος, αξεπέραστος και απόκοσμος. Είναι απλά όπως λέει και εκείνος στο τέλος της σειράς είναι ένας ψυχοπαθής που δε μπορείς να περιμένεις τι θα κάνει σε κάθε περίπτωση. Όπως είχε πει και στον Moriaty, είναι η διαφορετική όψη του ίδιου νομίσματος.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Βρισκόμαστε ένα μήνα περίπου μετά τον γάμο του Watson και ο Sherlock βρίσκεται σε ένα αχούρι στο οποίο τυχαία θα βρεθεί και ο Watson, με στόχο να παραπλανήσει τον Magnussen ώστε να νομίζει ότι έχει να κάνει με έναν εξαρτημένο από ναρκωτικά άνθρωπο. Έχει προηγηθεί η επίσκεψη μιας γυναίκας που συμμετέχει σε μία κυβερνητική επιτροπή ενάντια στον Magnussen, μετά από απειλές του τελευταία εναντίον της. Έτσι ο Sherlock θα αποκτήσει έναν ισχυρότατο εχθρό, που είναι απίστευτα κυνικός και δεν θα διστάσει να ουρήσει στο σαλόνι του.

Το πλάνο του Sherlock απλό, τα φτιάχνει με την γραμματέα του Magnussen, με στόχο να εισβάλει στο γραφείο του. Εκεί όμως θα έχουμε πρώτη μεγάλη ανατροπή του επεισοδίου καθώς, τότε θα δούμε την πολυαγαπημένη γυναίκα του John Watson, Mary, να απειλεί τον Magnussen με όπλο και τελικά να πυροβολεί θανάσιμα τον Sherlock. Εκείνος θα επιβιώσει και θα αποκαλύψει την αλήθεια στον Watson. Μέρος της αλήθειας είναι βέβαια και ο Magnussen απειλεί την Mary, η οποία έχει πριν λίγα χρόνια αλλάξει ταυτότητα, αφού ήταν πράκτορας της CIA στην μέχρι πριν ζωή της.

jpeg

Κάπου εκεί ο Sherlock θα κάνει το δεύτερο μεγάλο λάθος, μετά το πρώτο που ήταν φυσικά ότι πυροβολήθηκε από τη Mary. Θα νομίσει λανθασμένα ότι ο Magnusen κρατά όλα του τα μυστικά στα ειδικά γυαλιά του, σαν ένα ειδικό google glass. Έτσι θα κλείσει μια συμφωνία με τον διάβολο δίνοντας του τον υπολογιστή του αδελφού του, με αντάλλαγμα να διαγράψει από το αρχείο του οτιδήποτε έχει για την Mary Watson, ώστε να αφήσει τους φίλους του ήσυχους.

Ο Sherlock είναι πιο ανθρώπινος από ποτέ στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Κάνει λάθη το ένα πάνω από το άλλο και δίνει περισσότερο βάρος από οτιδήποτε άλλο τον μοναδικό του φίλο John Watson. Αυτό είναι και το συναρπαστικό στο επεισόδιο, το οποίο δεν θα χρειαζόταν τον μεγάλο κακό για να είναι πάρα πολύ καλό. Έχει όμως και έναν κακό που κυριολεκτικά σε ανατριχιάζει με την φωνή του, αλλά και με την νοημοσύνη του, καθώς μοιάζει να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τον Sherlock που για να τον νικήσει θα πρέπει να πατήσει τελικά την σκανδάλη καθώς κατά τα άλλα έχει ηττηθεί παταγωδώς.

Με τόσες αποκαλύψεις που έχει το επεισόδιο βέβαια, αρκετά ερωτήματα μας μένουν αναπάντητα. Για παράδειγμα, δεν γίνεται αντιληπτό ποια ακριβώς η σχέση του Magnussen με τον πρωθυπουργό, αν και πιθανώς πρόκειται για έναν ακόμη εκβιασμό του. Επίσης ο Mycroft λέει στην αρχή του επεισοδίου στον Sherlock ότι δεν θα πρέπει να τα βάλει με τον Magnussen γιατί θα τα βάλει και με τον ίδιο, ενώ αποκαλύπτεται ότι τελικά το Magnussen θέλει κρατικά μυστικά από τον Mycroft.

Το επεισόδιο κλείνει με ένα εκπληκτικά απρόσμενο teaser για την επόμενη σαιζόν. Αντί για να μας αφήσει με τον Sherlock να φεύγει για την εξορία του, μας δείχνει αυτό:

sherlock-jimΤην εικόνα δηλαδή του πανούργου Jim Moriaty, που από ότι φαίνεται δεν πέθανε, αλλά είναι εδώ και έχει βρει τον τρόπο να κάνει κατάληψη στις τηλεοράσεις ολόκληρης της Βρετανίας. Έτσι φυσικά η εξορία του Sherlock θα διαρκέσει μόλις 4 λεπτά και θα γυρίσει εσπευσμένα για να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο του εχθρό (μέχρι τον επόμενο).

Να σημειώσουμε ότι ο δημιουργός της σειράς Steven Moffat, δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της τρίτης σαιζόν, ότι ήδη έχουν έτοιμες τις ιδέες για την τέταρτη αλλά και για την Πέμπτη σαιζόν, έχοντας όπως είπε, τις καλύτερες ιδέες που είχαν ποτέ.

Ως συνήθως το μόνο πρόβλημα είναι η διαθεσιμότητα των Freeman και Cumberbatct όμως είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε 2 χρόνια αυτή τη φορά. 


16-1-2014 |