Sherlock: Σαιζόν 3 Επεισόδιο 1 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Sherlock: Σαιζόν 3 Επεισόδιο 1Μετά από αναμονή δύο χρόνων ο Sherlock επέστρεψε! Διαβάστε τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς. Spoilers από την μέση του άρθρου και μετά την σχετική επισήμανση. 

Το BBC αποδεικνύει εδώ και χρόνια ότι η κρατική τηλεόραση μπορεί να βγάλει διαμάντια, αλλά στο Sherlock πραγματικά έκανε κάτι παραπάνω. Μία σειρά με σαιζόν των τριών επεισοδίων με το καθένα να είναι διάρκειας 1,5 ώρας, δεν είναι μια τυχαία σειρά και η θέαση της δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι ίδια με άλλες σειρές. Έτσι και το Sherlock θα πρέπει κανείς να το αντιμετωπίσει περισσότερο σαν μια σειρά ταινιών, παρά σαν μια τυχαία σειρά. Οι Benedict Cumberbatch και Martin Freeman επέστρεψαν στην τρίτη σαιζόν όντας πλέον μεγάλοι star του Hollywood και όχι οι Βρετανοί ηθοποιοί που η φήμη τους λίγο πολύ τελειώνει στο νησί.

Η τρίτη σαιζόν του Sherlock όμως έπρεπε να γίνει και εκείνοι δε σνόμπαραν την τηλεόραση, αλλά γύρισαν τρία επεισόδια-ταινίες για την τρίτη σαιζόν του Sherlock που λογικά θα είναι και η τελευταία της σειράς. Η σειρά είχε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Την εξήγηση του πως ο Sherlock δεν πέθανε από την πτώση του στο τέλος της δεύτερης σαιζόν. Θυμηθείτε ότι εδώ ή στο παραπάνω βίντεο μπορείτε να δείτε το μινι επεισόδιο που έβγαλε το BBC τα Χριστούγεννα με τις θεωρίες της οργάνωσης The Empty Hearse, που αναπτύσσει θεωρίες συνωμοσίας για το πως ο Sherlock παραπλάνησε της αρχές ώστε να νομίζουν ότι είναι νεκρός.

Πριν αρχίσουμε την ανάλυση του επεισοδίου κάποια πράγματα που πρέπει να θυμάστε από την προηγούμενη σαιζόν, πριν δείτε το επεισόδιο.

– O Sherlock μετά από μία σειρά υποθέσεων που έχει ξεδιαλύνει είναι πλέον διάσημος σε όλη την Αγγλία.

– Στο τρίτο και τελευταίο επεισόδιο της 2ης σαιζόν ο Sherlock πιάνεται στην παγίδα του Moriaty, ο οποίος θα μπει αρχικά φυλακή, αλλά θα αθωωθεί και στην συνέχεια θα την έχει στημένη στον Sherlock για να αποδείξει ότι εκείνος είναι το μυαλό πίσω από το σατανικό σχέδιο και ότι ο ίδιος ο Moriaty δεν είναι παρά μία εφεύρεση του ίδιου του Sherlock.

– Η κατάληξη, ο Moriaty να απειλεί τον Sherlock ότι θα σκοτώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα αν εκείνος δεν αυτοκτονήσει πέφτοντας από την ταράτσα του κτιρίου (φώτο).

Sherlock-Season-3-Trailer-600x337

– Ο Sherlock αυτοκτονεί, (και καλά) και ο Watson βρίσκεται στην κηδεία του παρακαλώντας τον Sherlock για ένα θαύμα.

– Λίγο πριν η Molly, αιώνια κατάκτηση του Sherlock, έχει εξαπατηθεί και έχει παρουσιάσει στον Sherlock σαν αγόρι της έναν μεταμορφωμένο Moriaty.

Και κάπου εκεί πάμε για την τρίτη season που μόλις άρχισε. Πριν αρχίσουμε τα spoilers να πούμε ότι το επόμενο (δεύτερο επεισόδιο θα έρθει στις 5 Γενάρη σε μόλις 3 μέρες δηλαδή, ενώ το φινάλε έχει τοποθετηθεί εκτός απροόπτου για στις αρχές Φλεβάρη.

Τέλος του spoiler-free zone. Δείτε το επεισόδιο και ξαναελάτε για να λύσουμε μαζί τις απορίες μας.

Το πρώτο επεισόδιο της τρίτης ήταν ένα ικανοποιητικό έως πολύ καλό, χωρίς να είναι βέβαια το καλύτερο επεισόδιο της σειράς μέχρι τώρα καθώς την πρώτη σαιζόν ή το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης είναι μάλλον άπιαστα. Η ιστορία χωρίζεται σε τρία μέρη:

1. Η επιστροφή του Sherlock: O Sherlock επιστρέφει και ένα μεγάλο μέρος του επεισοδίου έχει να κάνει με το πως αντιδρούν οι άλλοι για αυτήν την επιστροφή του. Οι άλλοι είναι ο αδερφός του, ο Watson, η κοπέλα του Watson, η σπιτονοικοκυρά του, αλλά και τα media και το μεγάλο fan club του. Οι σεναριογράφοι μας έχουν δύο τρεις ξεκαρδιστικές σκηνές στο συγκεκριμένο κεφάλαιο που κάνουν την σειρά πολύ πιο αστεία από ότι ήταν ποτέ. Πολύ καλή προσθήκη και άριστα 10 σε αυτό το σημείο. + η σπιτονοικοκυρά που νομίζει ότι Sherlock και Watson ήταν ζευγάρι.

2. Εξήγηση για το πως δεν πέθανε ο Sherlock: Εδώ είναι η αλήθεια ότι οι προσδοκίες που είχαμε όλοι μας ήταν πολλές, οπότε λίγο πολύ όπως και να εξηγούσε η σειρά το σχέδιο του Sherlock για να γλυτώσει τον θάνατο, σίγουρα δεν θα ήμασταν 100% ικανοποιημένοι. Όμως και σε αυτό το κεφάλαιο, δεν τα μαθαίνουμε όλα από την αρχή με την αγωνία για το πως και το τι να κορυφώνεται μέχρι τέλους, ενώ ακόμη και με το τέλος του επεισοδίου δεν είμαστε σίγουροι ότι μάθαμε όλη την αλήθεια πίσω από το μεγάλο πλάνο του Sherlock. Βλέπουμε ωστόσο στο ενδιάμεσο 1-2 εναλλακτικές εξηγήσεις από το fan club του, με την μία να περιλαμβάνει το φιλί Sherlock και Moriaty!

Sherlock-image-sherlock-36222710-1280-853

3. To γιατί γύρισε ο Sherlock ή αλλιώς πως έσωσε την μέρα: Ο Sherlock επιστρέφει καθώς ο αδερφός του έχει πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. Αυτό το κεφάλαιο είναι και η καρδιά του επεισοδίου. Τα κεφάλαια βέβαια είναι ανακατεμένα μεταξύ τους, δεν είναι ότι βλέπουμε τρία διαφορετικά μέρη στο επεισόδιο, και ένα ακόμη από τα συν είναι το πόσο αρμονικά έχει γίνει αυτό.
Στην υπόθεση τώρα, έχουμε ένα μεγαλειώδες πλάνο με βομβιστική ενέργεια στο κοινοβούλιο και το Big Ben! Μαντέψτε.. είναι 5 Νοεμβρίου, η βραδιά του Guy Fawlkes… με το σενάριο να θυμίζει πολύ σε αυτό το σημείο το V for Vendetta. Στο μεταξύ ο Sherlock θα σώσει τον Watson από το να καεί ζωντανός σε μία φωτιά για τις εκδηλώσεις του Guy Fawlkes, ενώ στο τέλος θα δούμε και ένα teaser για τον νέο μεγάλο εχθρό που θα εμφανιστεί πιθανότατα στα επόμενα επεισόδια.

Τελειώνοντας θυμίζουμε δεύτερο επεισόδιο Sherlock στο BBC 1 στις 5 Γενάρη με τον Sherlock στο πιο δύσκολο έργο του μέχρι τώρα: να κάνει πρόποση στον γάμο του Watson σαν κανονικός άνθρωπος…

Sherlock-season-3-2966172


3-1-2014 |