Pretty Little Liars - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Pretty Little LiarsΕίναι Κυριακή απόγευμα, δεν έχεις κανονίσει κάτι, άσε που βρέχει, μπήκε κι ο Γενάρης. Λες θα δω ταινία! Αλλά η ταινία κρατάει 2 ώρες και βαριέσαι. Άσε θα βάλω κανα επεισόδιο.. Τι όμως που το Game of Thrones έχει τελειώσει από τον Ιούνιο, το Vikings κακά τα ψέματα δε σε καλύπτει-άλλο περίμενες κ άλλο σου βγήκε, τα anime τα ‘χεις ξεπεράσει και ο χρόνος σου δε λέει να γεμίσει. Κι εκεί που αναπολείς το Gossip Girl, εντάξει λες μέσα σου μούφα ήταν αλλά έπαιζε κάτι κομματάρες, θυμάσαι μια φίλη που σου είπε για μια σειρα, των ίδιων παραγωγών, που έχει αγωνία και μυστήριο και είναι ευχάριστη και πως τη λένε…Pretty little liars!

71708-pretty-little-liars-pretty-little-liars

Η σειρά που εξελίσσεται πιο αργα κ από την ανταπόκριση του Power Glove, είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της Sarah Shephard. Τέσσερις  έφηβες κοπέλες, επανασυνδεόνται ένα χρόνο μετά τον ανεξιχνίαστο θάνατο της κολλητής τους Alison, που ένωσε και την παρέα εξ αρχής, και τότε αρχίζει να τους παρενοχλεί με sms και άλλου είδους μηνυματάκια ο άγνωστος A. Στην αρχή πρόκειται απλά για πειράγματα, όσο προχωράμε – και προχωράμε αργα…- αρχίζει να παίζει με τις ζωές τους, να τις απειλεί πως θα αποκαλύψει τα μυστικά τους, αναγκάζοντάς τες έτσι να βρεθούν στο δίλλημα αν θα βλάψουν τις φίλες τους και τους ανθρώπους που αγαπούν προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους.

Η ομάδα λοιπόν αποτελείται από τέσσερις έφηβες τύπου Spice Girls, αφού η προσωπικότητά τους μόνο στο ντύσιμο αποτυπώνεται:

Aria-aria-montgomery-pretty-little-liars-30085822-756-558

Η Aria Montgomery, υποδυόμενη από τη γνωστή στο αμερικάνικο τηλεοπτικό κοινό Lucy Hale, είναι η εναλλακτική της παρέας. Εκείνη και η οικογένειά της επιστρέφουν στο Rosewood, μετά από ένα χρόνο στην Ισλανδία. Σε ένα μπαρ, μέρα μεσημέρι , συναντά τον Ezra Fitz, κι αφού ακούνε την ίδια μουσική, καταλαβαίνουν πόσο πολύ ταιριάζουν και καταλήγουν να φιλιούνται στην τουαλέτα. Το γεγονός ότι εκείνος, όπως αποκαλύπτεται λίγο αργότερα, είναι καθηγητής της δεν πτωεί φυσικά κανέναν από τους δύο, κι όπως βλέπουμε στην πορεία διατηρούν την κρυφή αυτή σχέση παρά τους τα εμπόδια που κατά καιρούς εμφανίζονται μπροστά τους.

tumblr_static_pretty-little-liars-2x11-i-must-confess-emily-fields-cap-05

Στο ρόλο της Emily Fields, της Sporty Spice της παρέας, έχουμε την Shay Mitchell . Δεινή κολυμβήτρια, μένει κι εκείνη με τη μητέρα της καθώς ο μπαμπάς της, σημαντικό στρατιωτικό στέλεχος, λείπει πολύ συχνά σε επιχειρήσεις.  Αναθρεμένη με ιδιαίτερη αυστηρότητα, έχει καταπιέσει την ομοφυλόφυλη φύση της μέχρι που γνωρίζει τη Maya και συνάπτει την πρώτη της σχέση. Εκείνη θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει να το αποδεχτεί και στη συνέχεια να το εκφράσει.

Ashley_Benson-Pretty_Little_Liars_Wallpaper_01_1600x1200

Η Ashley Benson υποδύεται την  Hanna Marin, το πρώην παχουλό σκυλάκι της Alison και τη νυν δημοφιλέστερη κοπέλα του σχολείου, της οποίας η μεταμόρφωση οφείλεται στη νεκρή φίλη της που την έσπρωξε στη βουλιμία. Παιδί χωρισμένων γονιών, ζει με τη μητέρα της, που προσπαθεί να της παρέχει τα πάντα με κάθε κόστος. Στην αρχή παρουσιάζεται κλεπτομανής, χαρακτηριστικό που αργότερα απλά ξεχνιέται.

troian-bellisario

Το μυαλό, εάν θεωρήσουμε ότι υπάρχει, της παρεάς αντιπροσωπεύει η φιλόδοξη Spencer Hastings, στο ρόλο της οποίας βλέπουμε την Troian Bellisario. Η Spencer όχι μόνο είναι η καλύτερη μαθήτρια, αλλά πρωτοστατεί σε πολλές σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες, στοχεύει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και ως μια γνήσια Hastings δεν τα παρατάει ποτέ. Οι δυσκολίες και οι συναισθηματισμοί είναι για τους κοινούς θνητούς. Παρ’όλα αυτά, αποτελεί τον πιο δουλεμένο χαρακτήρα και περνά από πολλά αμφιλεγόμενα στάδια εξέλιξης, ενώ όλοι γύρω της παραμένουν αξιοπερίεργα στάσιμοι.

pretty-little-liars-2x13-the-first-secret-alison-dilaurentis-cap-02

Η πέτρα του σκανδάλου όμως είναι η Alison DiLaurentis. Η πανέμορφη έφηβη ήταν, όσο βρισκόταν εν ζωή, το επίκεντρο του ενδιαφερόντος σε ολόκληρο το Rosewood. Πίσω από το χαριτωμένο παρουσιαστικό της κρυβόταν μια δολοπλόκα περσόνα που χρησιμοποιούσε έντεχνα τις αδυναμίες των ανθρώπων προς όφελός της, εύλογο αποτέλεσμα των αποθημένων της ιδιότροπης παιδικής της ηλικίας. Η παρουσία της λοιπόν, μόνο πάθη θα μπορούσε να εξεγείρει, από το θαυμασμό μέχρι το μίσος, ακόμα και στις κολλητές της που συχνά αμφέβαλαν για τις προθέσεις της φίλης τους. Η Alison ασκεί μέχρι και τώρα τρομερή επιρροή στους γύρω της.

Τα πράγματα περιπλέκονται και μέσα στις διόλου ιδανικές οικογένειες των κοριτσιών. Ειλικρινά όμως, παρά τις εμφανείς διαφορές στην προσωπικότητά τους, οι προτεραιότητές και οι τελικές επιλογές τους δεν έχουν κανένα χαρακτηριστικό κριτήριο. Οι έφηβες «παλεύουν» να κάνουν το σωστό, αλλά όλες καταλήγουν στα ίδια λάθη ξανά και ξανά χωρίς να μαθαίνουν από αυτά, και η πορεία τους αλλάζει μόνο όταν ο σεναριογράφος θα αποφασίσει ότι ίσως το κοινό έχει εμπεδώσει την ανωριμότητά τους και κουράστηκε από την τόση επανάληψη.

Σφίζει από κλισέ, ανούσιους διαλόγους, παράλογες εξελίξεις και εκτός πραγματικότητας χαρακτήρες. Κατόρθωμα της σειράς είναι η ανευθυνότητα των γονέων που αν το καλοσκεφτείς δικαιολογεί απόλυτα την εξέλιξη της αμερικανικής νεολαίας. Καταλήγει λοιπόν στην κατηγορία των φτηνών σεναριακά υποθέσεων ενηλικίωσης. Ακόμα και με αυτά τα ελαττώματα, οι Μικρές Όμορφες Ψεύτρες θα βλεπόταν ευχάριστα εάν κυλούσε λίιιιγο πιο γρήγορα. Δε φτάνει μία – κι αυτή στην καλύτερη περίπτωση – σκηνή δράσης για 40λεπτα επισόδια.


6-1-2014 |