Orange is the new black: Πρώτη Σαιζόν - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Orange is the new black: Πρώτη ΣαιζόνΊσως η καλύτερη σειρά του 2013. Το Orange is the new Black είναι μία από τις πρώτες σειρές του Netflix που αν και για πολλούς έχει σαν ναυαρχίδα το House of Cards, πρωτοτύπησε πραγματικά με το Orange is the new Black. 

Η σειρά επικεντρώνεται στην Piper Chapman, μία σύγχρονη Νεουορκέζα, που παρασκευάζει αρωματικά σαπούνια και είναι σε σχέση με τον Larry Bloom, έναν δημοσιογράφο/συγγραφέα. Η κανονική ζωή της Piper δεν μας απασχολεί σχεδόν καθόλου όμως, καθώς η σειρά αρχίζει όταν η Piper καταδικάζεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος (από εμπόριο ναρκωτικών) το οποίο είχε διαπράξει δέκα χρόνια πριν όταν και βρισκόταν σε λεσβιακή σχέση με την Alex Vause.

Η Piper και ο Larry θα αρραβωνιαστούν πριν εκείνη πάει για ένα χρόνο στην φυλακή και θα συνεχίσουν την σχέση τους με τις επισκέψεις του Larry στην φυλακή και μέσω τηλεφώνου. Μια σχέση δύσκολη όσο τίποτα να διατηρηθεί όταν σκεφτεί κανείς ότι η Alex, η πρώην της Piper, βρίσκεται στην φυλακή μαζί της, φέρνοντας μνήμες στην πρωταγωνίστρια.

Πέρα από την ιστορία της Piper στην σειρά βλέπουμε τις ιστορίες άλλων γυναικών της φυλακής, με τα πιο ταιριαστά flash back που έχουμε δει στην ιστορία της τηλεόρασης. Οι ιστορίες τους απλές, καθημερινές, ανθρώπινες, αλλά ταυτόχρονα δύσκολες στο να παρουσιαστούν σε μία σειρά τόσο ευρέως κοινού. Δείτε κάποιους από τους χαρακτήρες για να πάρετε μια γεύση.

7_Laura_Prepon_mrskin

Piper Chapman: Για την πρωταγωνίστρια σας είπαμε, την παίζει σε μία πολύ καλή ερμηνεία από την αρχή μέχρι το τέλος της σαιζόν η Taylor Schilling. Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο χαρακτήρας της Chapman είναι αληθινός καθώς η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, δηλαδή στην φυλάκιση για ένα χρόνο της Piper Kerman, η οποία αρραβωνιάστηκε τον δημοσιογράφο φίλο της λίγο πριν μπει στην φυλακή. Μάλιστα ο φίλος της είναι και αυτός αληθινό πρόσωπο και λέγεται επίσης Larry. H Kerman έγραψε το βιβλίο Orange is the new Black μόλις βγήκε από την φυλακή, και το Netflix αποφάσισε να το κάνει σειρά με την Kerman βασικό σύμβουλο στο σενάριο. Από τα πιο ενδιαφέροντα της σειράς είναι ότι ο Larry γράφει ένα άρθρο για την όλη εμπειρία του να έχεις την αρραβωνιαστικιά σου στην φυλακή, κάτι που επίσης έγινε στην πραγματικότητα και μπορείτε να το βρείτε στην New York Times εδώ.

Alex Vause: πρώην της Chapman και έμπορος ναρκωτικών σε Αμερική και Ευρώπη. Παίζεται από την Laura Prepon, με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι δυο τους έχουν βρει μία καλή χημεία ειδικά προς τα τελευταία επεισόδια της σαιζόν.

Sophia Burset: η transgender κρατούμενη κομμώτρια που ερμηνεύεται από την Laverne Cox που είναι και στην πραγματική ζωή της τρανς. Στην σειρά θα δείτε την μεταμόρφωση της, την σχέση της με την γυναίκα της και το παιδί της καθώς και το πως έφτασε μέχρι την φυλακή και τι προβλήματα θα αντιμετωπίσει εκεί. Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία. Να σημειώσουμε ότι ο δίδυμος αδερφός της Cox παίζει την ίδια πριν την μεταμόρφωσή της. Δείτε τι λέει για την σειρά:

Suzanne “Crazy Eyes” Warren: μία ημίτρελη κρατούμενη που αποκτά εμμονή στην Piper. Ο αγαπημένος χαρακτήρας της σειράς και μία πραγματικά εκπληκτική ερμηνεία από την Uzo Aduba. Δείτε τα καλύτερα της Crazy Eyes:

Και η ηθοποιός που παίζει την Crazy eyes όπως είναι στην πραγματικότητα.

enhanced-buzz-28501-1375122510-24

Tiffany “Pennsatucky” Doggett:  Μία κατά τα άλλα φυσιολογική, αλλά θεούσα κρατούμενη με τρομερά ενδιαφέρον background για το πως έφτασε στην φυλακή αλλά και πως απέκτησε το κόλλημα της με τα θεία.

or

Nicky Nichols: Μία πρώην χρήστης ναρκωτικών και μία από τις σχετικά φυσιολογικές παρουσίες της φυλακής, παίζεται από την Natasha Lyonne. Η ιστορία που την ακολουθεί κι αυτή πολύ ενδιαφέρουσα.

nicky

Miss Claudette: H Michelle Hurst παίζει την περίεργη κρατούμενη που δε μιλά σε κανέναν και δεν έχει δεχτεί επισκέψεις για πολλά χρόνια. Το μόνο που μαθαίνουμε γι αυτήν είναι ότι είχε ένα παράνομο κέντρο μεταναστών που παρείχαν υπηρεσίες καθαριότητας. Οι φήμες την θέλουν τρομερό δολοφόνο, ενώ είναι μανιακή με την καθαριότητα και τον χώρο της στο κελί.

enhanced-buzz-28587-1375122601-16

Red: Η μαγείρισσα της φυλακής. Μία σκληροτράχηλη Ρωσίδα που είναι από τις ηγετικές προσωπικότητες της φυλακής έχει όμως και την ανθρώπινη πλευρά της.

photo-2-4

Tricia Miller: Μια κρατούμενη που παίζεται από την πρωτοεμφανιζόμενη Madeline Brewer. Η Tricia είναι ναρκομανής και λεσβία και θα προκαλέσει πολλά προβλήματα στην φυλακή. Έχει μεγαλώσει στο δρόμο και έχει μια γλυκόπικρη ιστορία να την ακολουθεί, καθώς έχει μεγαλώσει στον δρόμο και έχει κάνει άπειρες μικροκλοπές, από τις οποίες κρατά κατάλογο για να επιστρέψει στο μέλλον το χρέος της.

 piper_chapman

George “Pornstache” Mendez: Ο μόνος μη κρατούμενος που χωρά στην λίστα. Μία εμβληματική προσωπικότητα ενός μουστακαλή διεφθαρμένου δεσμοφύλακα. Όπως όλοι στην σειρά έτσι και ο κακός της υπόθεσης είναι ανθρώπινος αλλά και στυγνός σε κάποιες φάσεις. Θα λατρέψετε να τον μισείτε.

Η σειρά συνοδεύεται από ένα πολύ όμορφο τραγούδι τίτλων από την Reggina Spector:

Εδώ η πραγματική Piper και ο φίλος της Larry.

enhanced-buzz-29102-1375123092-17

To Orange is the new Black γυρίζει αυτήν την περίοδο την δεύτερη σαιζόν του και το Netflix θα την βγάλει online, κλασσικά όλα τα επεισόδια την ίδια μέρα, μέσα στο καλοκαίρι.


29-12-2013 |