Στο τηλεοπτικό «Manhattan» θα δούμε την πρώτη ατομική βόμβα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στο τηλεοπτικό «Manhattan» θα δούμε την πρώτη ατομική βόμβα


?rel=0" frameborder="3" allowfullscreen>

Ύστερα από την φετινή τηλεοπτική σειρά Salem που σημειώνει ήδη επιτυχία, έρχεται τον άλλον μήνα άλλη μια σειρά εποχής, με ιστορικό περιεχόμενο και 13 επεισόδια.

Το «Manhattan» είναι αφημένο στην ατμόσφαιρα της Αμερικής του 1940 και μας παρουσιάζει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορικές στιγμές της ανθρωπότητας, την δημιουργία του «The Manhattan Project» που πήρε μέρος στο Los Alamos του New Mexico. Εκεί ο επικεφαλής Frank Winter και η επιστημονική του ομάδα, έρχονται αντιμέτωποι με την νέα ανάθεση εργασίας, την σχεδίαση της πρώτης παγκόσμιας ατομικής βόμβας. Για την δημιουργία της, υπήρχε απόλυτη μυστικότητα και μάλιστα οι ίδιοι οι επιστήμονες με τις οικογένειες τους, δεν γνώριζαν τίποτα μέχρι να φθάσουν στον τόπο της εργασίας. Σύντομα, η ομάδα του Frank με μέντορα τον Glen Babbit στους νεότερους επιστήμονες, θα αναζητήσει τα κατάλληλα πολιτικά ναρκοπέδια της περιοχής.

Το σενάριο ενδυναμώνει το προφίλ των χαρακτήρων, που είναι χαρισματικοί στον τομέα τους, αλλά και αδύναμοι στην δυσκολία της καθημερινότητας τους. Τι μυστικά κρύβονται πίσω από το περιβόητο project του Manhattan; Το trailer προσφέρει μια πρώτη εικόνα από το πολιτικό παρασκήνιο, τα συναισθήματα των ανυποψίαστων πολιτών, τα μυστικά, τα πάθη και τους έρωτες που μέλλουν να αποτελέσουν βασικό μέρος του σεναρίου.

Μanhattan

Η σειρά πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουλίου 2014 από το αμερικανικό κανάλι WGN.

Ο δημιουργός της σειράς Sam Shaw (Master Of Sex, The Evidence) δήλωσε πως οι χαρακτήρες της σειράς είναι φανταστικοί, αλλά στηρίζονται σε στοιχεία από πραγματικούς ανθρώπους. Υπάρχουν διακριτές ιστορικές πηγές, όμως ο σκοπός δεν είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, ούτε το ερώτημα της ηθικής μιας ατομικής βόμβας, αλλά η προβολή της συναισθηματικής πορείας των χαρακτήρων.

Τον επικεφαλή της ομάδας, Frank Winter θα ενσαρκώσει ο John Benjamin Hickey και την γυναίκα του Liza που είναι βοτανολόγος η Olivia Williams. Τον μέντορα Glen Babbit των νεότερων επιστημόνων θα κάνει ο Daniel Stern, ενώ η επίτιμη επιστημονική ομάδα συμπληρώνεται ισότιμα από τους: Charlie Isaacs που θα ενσαρκώσει ο Ashley Zukerman, την δυναμική γυναίκα του Abby Isaac που θα κάνει η Rachel Brosnahan, και την Helen Prins που θα ενσαρκώσει η Katja Herbers, μια από τις ελάχιστες γυναίκες επιστήμονες, που εργάζεται στο project. Ακολουθούν ισότιμα οι ηθοποιοί: Alexia Fast, Christopher Denham, Harry Lloyd, Michael Chernus και Eddie Shin.


14-6-2014 |