How I met your mother: το φινάλε - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

How I met your mother: το φινάλεTέλος εποχής και τέλος μίας από τις καλύτερες σειρές τύπου sitcom που έβγαλε η Αμερικάνικη τηλεόραση, και σίγουρα μία από τις πιο ρεαλιστικές. Πάμε να δούμε τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο του HIMYM; Πάμε λοιπόν. 

Σήμερα το πρωί λοιπόν, ξύπνησα στις 7. Θυμήθηκα ότι το τελευταίο επεισόδιο του HIMYM έπαιξε χτες στην Αμερική, οπότε δεν έχασα τον χρόνο μου και είπα να το … δω με κάποιο τρόπο που δεν περιλαμβάνει βέβαια κάτι παράνομο… Έχουν περάσει κάπου έξι ώρες από τότε που είδα το επεισόδιο και δε μπορώ ακόμη να σταματήσω να το σκέφτομαι. Σε αντίθεση με τον Ανέστη, που είχε εγκαταλείψει την σειρά εδώ και χρόνια, είδε όμως το τελευταίο επεισόδιο και έγραψε γι’ αυτό, εγώ δεν έχασα εδώ και εννιά χρόνια ούτε ένα επεισόδιο. Μου άρεσαν όλα τόσο πολύ; Όχι φυσικά. Το HIMYM είναι μία σειρά που τα τελευταία τρία χρόνια τραβήχτηκε από τα μαλλιά γιατί είχε κάπου στα 10 εκατομμύρια φανατικούς τηλεθεατές που δεν την άφηναν να τελειώσει. Ήταν μία σειρά που αν οι τελευταίες τρεις – τέσσερις σαιζόν είχαν τα μισά επεισόδια, θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερη. Όμως ταυτόχρονα ήταν μια σειρά που τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια που όλοι την κατηγορούν για μακρηγορία μας χάρισε επεισόδια σαν αυτό με τον θάνατο του πατέρα του Marshal, σαν αυτό με τους Time Travellers και το στενάχωρο τέλος του Ted και άλλες ακόμη δυνατές και απρόβλεπτες στιγμές. Για να φτάσουμε στο φέτος, όπου πραγματικά κάποια επεισόδια δεν βλέπονταν, όμως από την άλλη είχαμε στιγμές όπως την αποκάλυψη του επαγγέλματος του Barney και τις ιστορίας της μητέρας όλα αυτά τα χρόνια που παιζόταν η σειρά, για τα οποία είχα γράψει και πριν λίγους μήνες.  

rs_560x415-140328185731-1024.HIMYM-Finale.ms.032814_copy

Πάμε να δούμε τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο του HIMYM; Πάμε λοιπόν.

Προσοχή αν δεν έχετε δει και θέλετε να δείτε το φινάλε, μη διαβάσετε παρακάτω, ή μάλλον διαβάστε αλλά αφού το δείτε πρώτα…

Δείτε την Christin Milioti να αρνείται σε συνέντευξη το τέλος της σειράς:

Στο τελευταίο επεισόδιο λοιπόν τα είδαμε όλα. Είδαμε το γεύμα μετά τον γάμο της Robin και του Barney, είδαμε τον Ted να αποχαιρετά τους άλλους 4 για να φύγει για το Σικάγο, τον είδαμε να συναντά επιτέλους την mother, να της μιλάει, να μιλάνε για την ομπρέλα και για την λάθος αίθουσα που μπήκε και έκανε μάθημα, ενώ είδαμε και τι έγινε από το 2013 οπότε και τελειώνει χρονικά η σειρά ( ναι 13 καθώς η φετινή σαιζόν εξελισσόταν σε 2 μέρες πρακτικά)  μέχρι και το 2030 οπότε και ο Ted καθίζει τα παιδιά του να τους πει την ιστορία για το πως γνώρισε την μητέρα τους.

Νομίζω ότι λίγο πολύ όλοι ήταν ικανοποιημένοι με τo φινάλε. Μέχρι την στιγμή δηλαδή που ο Ted είπε “… and kids this is how i met your mother“, και όταν οι φωνές του Josh Radnor και του Bob Saget που έκανε τον αφηγητή – Ted τόσα χρόνια γίνονται ένα.

Tρία πράγματα δε περιμέναμε μέχρι εκείνη την στιγμή, το ένα ελάσσονος σημασίας ήταν ότι ο Ted και η mother  – που απέκτησε όνομα στο τελευταίο επεισόδιο, την λένε Tracy McConnell – παντρεύτηκαν, αλλά μετά από 5-6 χρόνια αρραβώνα. Η δεύτερη και μεγαλύτερη ήταν το διαζύγιο του Barney με την Robin… Ποιος να πίστευε ότι περάσαμε μία σαιζόν γάμου για να φτάσουμε μόλις σε ένα επεισόδιο στο διαζύγιο. Αυτή είναι και μία από τις ενστάσεις που έχουν αρκετοί με το τέλος της σειράς. Η τρίτη είναι το παιδί του Barney που θα είναι η δεύτερη γυναίκα μετά την Robin που θα τον κάνει να ηρεμήσει…

Το ότι η μητέρα έχει πεθάνει είναι κάτι παραπάνω από έκπληξη για όλους ακόμη κι αν έγινε μια σχετική νήξη στο επεισόδιο 19 πριν λίγες εβδομάδες όταν ο Ted δάκρυσε στα λόγια της γυναίκας του ότι “Ποια μητέρα δεν είναι στο γάμο των παιδιών της.” 

ad_131213923

Για να φτάσουμε στα τελευταία δύο λεπτά της σειράς, που είχαν γυριστεί όχι φέτος ούτε πέρυσι, αλλά το μακρινό 2006 όταν η σειρά βρισκόταν ακόμη στην 2η μόλις σαιζόν της, και τα παιδιά του Ted δεν είχαν μεγαλώσει… Πολλοί ξέχασαν το ότι όλη αυτήν την ιστορία που ακούμε την λέει ο Ted στα παιδιά του, τα οποία αντί να ακούνε την ιστορία για το πως γνώρισε ο πατέρας τους την μητέρα τους, ακούνε τις νεανικές ερωτικές περιπέτειες του πατέρα τους και των φίλων του. Το HIMYM λοιπόν διάλεξε τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να υπάρχει για να βγάζει νόημα αυτή η σειρά… Ο Ted λέει αυτήν την ιστορία στα παιδιά του γιατί είμαστε έξι χρόνια μετά από τον θάνατο της γυναίκας του, της μοναδικής (one) όπως έλεγε εκείνος επί τόσο καιρό, και έξι χρόνια μετά τον τέλος του γάμου του έχει και πάλι αισθήματα για την Robin, με την οποία θα καταλήξει τελικά μαζί.

how-i-met-your-mother-series-finale-old-ted-french-horn

Οι ενστάσεις που κατέκλυσαν χτες το βράδυ το ίντερνετ είναι ότι τα 11 (ναι 2013 με 2024) χρόνια που έμειναν o Ted και η Tracy μαζί, ήταν στην ουσία ένα ψέμα καθώς ο Ted αγαπούσε πάντα την Robin… Αυτό το τελευταίο έχει μια βάση, όμως το μεγαλύτερο love story που μας έταζε εδώ και χρόνια η σειρά δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν υπήρξε. Είδαμε κατά την διάρκεια της 9ης σαιζόν αρκετά κομμάτια της ιστορίας του Ted και της Tracy. Ίσως να ήταν μία όμορφη ιστορία, ίσως να έπρεπε να δούμε λίγα παραπάνω, όμως η ουσία είναι ότι η ζωή τους μαζί δεν ήταν ποτέ μέρος της σειράς. Η σειρά θα τέλειωνε όταν ο Ted γνώριζε την Tracy και έτσι κι έγινε. Ο Ted δεν είχε καμία αντίδραση για την Robin όταν εκείνη χώρισε με τον Barney, ενώ περίμενε 6 χρόνια μετά τον θάνατο της Tracy για να κάνει κάποια κίνηση. Και όλο αυτό δεν αποφασίστηκε πριν τρεις μήνες που τέλειωσαν τα γυρίσματα της σειράς, αλλά πριν από οχτώ ολόκληρα χρόνια. Αυτό το τελευταίο δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στο τέλος της σειράς. Οι συγγραφείς ήξεραν τι ιστορία ήθελαν να πουν και ακόμη και αν πρόσθεσαν αρκετά αχρείαστα σημεία για να γίνουν οι 5-6 σαιζόν 9, η ουσία δεν άλλαξε και το μαγικό τέλος του ΗIMYM άφησε αρκετούς από μας συγκινημένους και στεναχωρημένους που μία από τις καλύτερες σειρές των τελευταίων χρόνων τέλειωσε.

Kαι επειδή το HIMYM μας έμαθε αρκετά τραγούδια τα τελευταία χρόνια, ας κλείσω αυτό το άρθρο με το τραγούδι που έκλεισε την σειρά.


1-4-2014 |