Top 10 - Τα τραγούδια της Eurovision που θα μπορούσαν να είναι κινηματογραφικά soundtracks - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Top 10 – Τα τραγούδια της Eurovision που θα μπορούσαν να είναι κινηματογραφικά soundtracks

Top-10 | 16-5-2020 |

Ναι διανύουμε εκείνη την εβδομάδα του Μαΐου που για κάποιους εκεί έξω είναι η επιτομή του camp, για κάποιους άλλους ένα πανηγύρι, για κάποιους τρίτους ένας εμετός, και για κάποιους τέταρτους κάτι το οποίο δεν τους αφορά καν. Όλα αυτά βέβαια θα είχαν βάση, αν ο διαγωνισμός γινόταν φέτος κανονικά, αλλά GOD DAMN YOU CORONA VIRUS….

Στα 65 χρόνια του θεσμού και τι δεν έχουν ακούσει τα αυτιά μας, και δεν έχουν δει τα μάτια μας. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις, που ένα τραγούδι μας κάρφωσε στον δέκτη μας. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και αναρωτηθήκαμε: Θα μπορούσαν κάποια από αυτά τα κομμάτια να υπάρξουν σαν κινηματογραφικά soundtracks; Κι αν ναι, σε ποιες ταινίες;

1. Alexander Rybak – Fairytale –  Νορβηγία – 2009 – 1η Θέση

Στίχος: I’m in love with a fairytale, even though it hurts. Cause I don’t care if I lose my mind. I’m already cursed.

Και φανταστείτε ένα σκηνικό τύπου Enchanted… Γιορτή-γλέντι στο παλάτι, με κόσμο στην σάλα χορού, να αλλάζει παρτενέρ, μέχρι την στιγμή που ο πρίγκηπας ή η πριγκίπισσα κοιτάζει τον κόσμο και ερωτεύεται την χωριατοπούλα ή το χωριατόπουλο που βρέθηκε στο γλέντι, ίσως και τυχαία.

Είδος ταινίας: Disney, μας ευχαριστείς αργότερα.


2. Loreen – Euphoria – Σουηδία – 2012 – 1η Θέση

Στίχος: We are here, we’re all alone in our own Universe. We are free, where everything’s allowed and love comes first. Forever and ever together, we sail into infinity. We’re higher and higher and higher, we’re reaching for divinity.

Η νεαρή κοπέλα έχει όνειρα να γίνει χορεύτρια. Η οικογένεια, οι φίλοι και ο έρωτας είναι αντικρουόμενα στην καριέρα που θέλει να κάνει. Κάνει αιματηρές πρόβες για μία παράσταση που κανείς δεν πιστεύει. Ο/Η χορογράφος της είναι στα παρασκήνια. Την πείθει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Κυρίως για την ίδια.

Είδος ταινίας:  Save the Last Dance, Central Stage, Step Up.


3. Emmelie de Forest – Only Teardrops – Δανία – 2013 – 1η Θέση

Στίχος: How many times can we win and lose? How many times can we break the rules? Between us. Only teardrops

Ο Jonathan και η Samantha έζησαν τον μεγάλο έρωτα. Κι όμως. Η μοίρα τα έφερε έτσι και χώρισαν. Η Samantha ετοιμάζεται να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της. Ο Jonathan τρέχει σε όλο το αεροδρόμιο. Σκοντάφτει σε επιβάτες, βαλίτσες, γενικώς. Την φτάνει την ώρα που δίνει την κάρτα επιβίβασης. Της λέει ότι την αγαπάει. Οι επιβάτες χειροκροτούν.

Είδος ταινίας: Όλες οι ρομαντικές κομεντί.


4. Lordi – Hard Rock Hallelujah – Φιλανδία – 2006 – 1η Θέση

Στίχος: Wings on my back, I got horns on my head. My fangs are sharp and my eyes are red. Not quite an angel or the one that fell. Now choose to join us or go straight to Hell

Ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο. Πόλεμοι, εξαθλίωση, αρρώστιες. Ο άνθρωπος έχει καταστρέψει τα πάντα. Ο Θεός αποφασίζει να στείλει στη Γη τους Αγγέλους και τους Δαίμονές του, προκειμένου να συνετιστεί η ανθρωπότητα. Οι ουρανοί ανοίγουν, και εκατομμύρια τέτοια πλάσματα παρελαύνουν.

Είδος ταινίας: Constantine, Legion, End of Days.


5. Ruslana – Wild Dances – Ουκρανία – 2004 – 1η Θέση

Στίχος: Day-na Gonna take my wild chances. Day-na-day-na Freedom above. Day-na-da-na-da I’m wild ‘n’ dancing

Ζούμε σε μία δυστοπική κοινωνία. Τα πάντα έχουν καταστραφεί. Ορισμένοι κυβερνούν σαν δικτάτορες, τον πληθυσμό που έχει απομείνει. Μία ομάδα αποφασίζει να αγωνιστεί για την ελευθερία της, με κάθε κόστος.

Είδος ταινίας: Mad Max; Fury Road, ας πούμε.


6. Lucie Jones – Never Give Up On You – Ηνωμένο Βασίλειο – 2017 – 15η Θέση

Στίχος: I will never give up on you. I don’t care what I’ve got to lose. Just give me your hand and hold on. Together we’ll dance through this storm

Η πρώτη μεγάλη συναυλία της είναι γεγονός. Κι όμως δεν μπορεί να χαρεί. Γιατί ο έρωτας την εγκατέλειψε. Από την σκηνή μέσα στον κόσμο, τον βλέπει. Και αποφασίζει να τραγουδήσει ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι.

Είδος ταινίας: A Star Is Born, La La Land.


7. Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix – Αυστρία – 2014 – 1η Θέση

Στίχος: Rise like a phoenix. Out of the ashes seeking rather than vengeance. Retribution you were warned

Τίτλοι αρχής. Ενός sequel. Σκοτεινό στην αρχή. Φτάνουμε στο refrain. Η οθόνη γεμίζει Φοίνικες και φλόγες. Και βγαίνει ο τίτλος: Retribution.

Είδος ταινίας: James Bond. Θέλει και ερώτημα;


8. Urban Trad – Sanomi – Βέλγιο – 2003 – 2η Θέση

Στίχος: Δεν είχε

Η Γιουρίκο εκπαιδεύεται για να γίνει γκέισα. Βγαίνει στην σκηνή με τις βεντάλιες τις, και μαγεύει όλο το πλήθος. Μετά όμως βγάζει και τα σπαθιά της, και όποιον πάρει ο χάρος.

Είδος ταινίας: Αναμνήσεις μιας Γκέισας, Τίγρης και Δράκος.


9. Lena – Satellite – Γερμανία – 2010 – 1η Θέση

Στίχος: Love, oh love, I gotta tell you how I feel about you. ‘Cause I, oh I can’t go a minute without your love. Like a satellite I’m in orbit all the way around you, and I would fall out into the night. Can’t go a minute without your love

O διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Τα ακαπέλα groups έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Της δικιάς μας όμως είναι τελευταίο. Πέρα από την νίκη, πρέπει να πείσει το ερωτικό της ενδιαφέρον ότι όντως θέλει μόνο εκείνον.

Είδος ταινίας: Κάθε μιούζικαλ, και σίγουρα κάτι σε Pitch Perfect.


10. Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai – Ουκρανία – 2007 – 2η Θέση (κρίμα και άδικο)

Στίχος: Hello everybody, my name is Verka Serduchka. Me English nicht verstehen. Let’s speak dance.

Δεν περιγράφω άλλο.

Είδος ταινίας: Σε όλες. Για πάντα.