Το μεγαλείο της φύσης μέσα από τα μάτια του Terrence Malick - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το μεγαλείο της φύσης μέσα από τα μάτια του Terrence Malick

Inside Cinema | 12-8-2016 |

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια δεν διανύει περίοδο κινηματογραφικής άνθισης. Ο λόγος για τον Terrence Malick που κατάφερε με τις δύο τελευταίες ταινίες του(“Knight of Cups“, “To the Wonder“) να διχάσει το κινηματογραφικό στερέωμα και να βρεθεί στο μάτι ενός κυκλώνα που τον θέλει χαμένο μέσα στην 7η τέχνη.
Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι πρόκειται για έναν οραματιστή δημιουργό έχει καταφέρει να δώσει το κάτι παραπάνω στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Έπειτα από αριστουργήματα όπως το “Badlands“(1973), το “Days of Heaven“(1978), η “Λεπτή Κόκκινη Γραμμή“(1998) και φυσικά το “Δέντρο της Ζωής“(2011) το σινεμά μοιάζει πλουσιότερο από πριν χάρη στον εμπνευσμένο Malick.

9ab3b-to_the_wonder_terrence_malick_81

Διαπεραστική ματιά και άγριο ένστικτο όσον αφορά την κινηματογράφηση της φύσης ο καταξιωμένος σκηνοθέτης διεισδύει στα μύχια της τέχνης. Με εικόνες που γεννούν αισθήματα εντυπωσιασμού, κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας, βγαλμένες από το την καρδιά της φύσης. Κατορθώνει με χαρακτηριστική συνέπεια να απεικονίζει τις αποχρώσεις του χάους και της απόλυτης ομορφιάς μέσα από την οπτική ποίηση που αφηγείται η κάμερα του.

mallick-cb

Ένα νέο video essay από τον Vugar Efendi συγκεντρώνει μερικές από τις “Θείες” λήψεις του Terrence Malick πάνω στην μητέρα φύση. Αντιπαραθέτει τους ανεμόμυλους με τις λεπίδες του χόρτου, την φωτιά με το νερό και τα καταπράσινα λιβάδια με τα μπάρες πάγου. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μεγαλείο που εμπνέει η κινηματογράφηση του κόσμου μέσα από την ματιά του σπουδαίου σκηνοθέτη.

[vimeo 171462376 w=640 h=360]

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,