Το Hollywood φείδεται φρέσκων ιδεών και στρέφεται -ξανά- στο "Matrix" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Hollywood φείδεται φρέσκων ιδεών και στρέφεται -ξανά- στο “Matrix”

Ειδήσεις | 31-5-2016 |

Την περασμένη Πέμπτη έκανε πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες η νέα ταινία του Shane Black(Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3). To “Nice Guys” μπορεί να έχει πάρει λίγη από την αίγλη του glamorous δίδυμου που ακούει στο όνομα Gosling-Crowe, εντούτοις το τελικό αποτέλεσμα δεν είχε να προσφέρει κάτι καινούριο στο κινηματογραφικό στερέωμα. Περισσότερο θύμιζε remake του “Φονικού Όπλου” -το οποίο μάλιστα είχε γράψει ο Shane Black- παρά μια ταινία με δικό της χαρακτήρα.

Αφήνουμε όμως το “Nice Guys” και προχωράμε λίγο παραπέρα, στην είδηση που προέκυψε μέσα από τις πάμπολλες συνεντεύξεις που δόθηκαν για την προώθηση του φιλμ. Σε μια από αυτές λοιπόν, ο παραγωγός Joel Silver δεν δίστασε να αναφερθεί σε ένα από τα παλαιότερα και σπουδαιότερα κινηματογραφικά του τέκνα. Ο λόγος φυσικά για το “Matrix”..

pDrM2HN

“Δεν έχει γίνει καμιά συζήτηση ακόμη σχετικά με το ‘Matrix’. Ελπίζω όμως να υπάρξει κάποια στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε” απάντησε αρχικά ο 63χρονος παραγωγός σε ερώτηση που αφορούσε πιθανό sequel ή ακόμη και remake, ενώ κατέληξε λέγοντας: Τα ‘Matrix’ που είδατε είχαν σχεδιαστεί πάρα πολύ προσεκτικά σαν τρεις, μόνο, ταινίες. Επομένως δεν υπάρχει κάτι στο πρόγραμμα αλλά θα δούμε τι θα γίνει..”

Φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις δηλώσεις του πως κι ο ίδιος ο Silver δεν θέλει να κλείσει οριστικά την πόρτα στον fantasy κόσμο που έχτισε με τις αδελφές Wachowski 17 έτη πριν.

Παρόλα αυτά τα λόγια του περί σχεδιασμού που αφορούσε αποκλειστικά και μόνο 3 ταινίες δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια σε ενδεχόμενα sequel. Ένα remake όμως θα ήταν μεν πιο προσιτό αλλά θα έκρυβε πολύ μεγαλύτερο ρίσκο κι άλλους τόσους κινδύνους. Ένα φιλμ τέτοιου βεληνεκούς, και με τόσο μεγάλη απήχηση στο κινηματογραφικό στερέωμα έχει ήδη ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Σε κάθε περίπτωση και για μία ακόμη φορά γίνεται έκδηλη η ανικανότητα του Hollywood να δημιουργήσει κάτι καινούριο. Στην απέναντι όχθη του ατλαντικού οι φρέσκες ιδέες τείνουν να γίνουν συνώνυμο των δεινοσαύρων. Ήξερες ότι υπήρχαν αλλά γνωρίζεις κι ότι εξαφανίστηκαν..

Διαβάστε εδώ για το επαναστατικό Soundtrack του “Matrix”

Κι όμως έχουν γίνει, εδώ και καιρό, οι πρώτες επαφές με τις αδελφές Wachowski..

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,