Τίτλοι Τέλους: 23 χρόνια Φυλάκιση για τον Harvey Weinstein - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τίτλοι Τέλους: 23 χρόνια Φυλάκιση για τον Harvey Weinstein

Ειδήσεις | 11-3-2020 |

Πάει και αυτό παιδιά μου.

Ο Harvey Weinstein θα περάσει τα επόμενα 23 χρόνια του στις φυλακές της Νέας Υόρκης, σε απόφαση που βγήκε πριν λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη, για τις κατηγορίες βιασμού πρώτου και τρίτου βαθμού.

Κλείνει λοιπόν ο κύκλος της δίκης που ξεκίνησε στις 6 Ιανουαρίου. Η ομάδα του δήλωσε ήδη ότι θα ασκηθεί έφεση για τις κατηγορίες. Σημείωση: 2 από τις 5, να θυμάστε.

Η δικαστής, πριν ανακοινώσει την ποινή, είπε από το βήμα του δικαστηρίου, ότι ασχέτως καταδίκης, πλέον θα χαρακτηριστεί ως δράστης σεξουαλικών αδικημάτων.

Αναλυτικά η ποινή του: Για τον βιασμό πρώτου βαθμού, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση, με 5εξτρά χρόνια παρακολούθησης, μετά τη φυλακή. Για τον βιασμό τρίτου βαθμού σε 3 χρόνια.

Η συνήγορος του Donna Rotunno,αποκάλεσε την καταδίκη ανήκουστη: “Φυσικά και ήταν σκληρή. Ήταν γελοίο. Οι αριθμοί ήταν ενοχλητικοί. Υπάρχουν δολοφόνοι που θα ελευθερωθούν γρηγορότερα από τον Weinstein. Η ποινή είναι απόρροια του κοινού κι όχι των αποδείξεων που παρουσιάστηκαν. Δεν αφορούσαν τις καταθέσεις που ακούσαμε. Δεν αφορούσαν τις αποδείξεις, ή τη δικαιοσύνη. Αναμέναμε αξιοκρατία, και δεν την λάβαμε.”

Να σημειωθεί, ότι οι δικηγόροι του προσπάθησαν να μειώσουν την ποινή του επικαλούμενοι την υγεία του. Επίσης σημειώστε, ότι για την ανακοίνωση της ποινής, δεν βρισκόταν κάποιο μέλος της οικογένειάς του στο δικαστήριο.
(θέλω να εκτιμήσετε το γεγονός ότι δεν έχω σχολιάσει ακόμα, και απλώς μεταφέρω την είδηση. ευχαριστώ!)

Μετά τη δίκη, η δικηγόρος Gloria Allred, η οποία εκπροσωπούσε μεγάλο μέρος των μαρτύρων κατηγορίας, κρατούσε μία επιγραφή που έλεγε: “Έτσι μοιάζει η δικαιοσύνη: 20 + 3 χρόνια”.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού για το Time’s Up, T;ina Tchen, δήλωσε σχετικά: “Πρώτα και κύρια, είμαστε ευγνώμονες για το κουράγιο και τη δύναμη των Mimi Haleyi, Jessica Mann, Annabella Sciorra, Dawn Dunning, Tarale Wulff, και Lauren Young, οι οποίες θαρραλέα κατέθεσαν στο δικαστήριο, και παραμένουμε αλληλέγγυοι με τις πάνω από 100 γυναίκες του υπέφεραν από τη βία, την παρενόχληση και τον βιασμό στα χέρια του Harvey Weinstein. Το τραύμα είναι για μία ζωή, και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η σημερινή καταδίκη θα του προσφέρει ηρεμία.”