Αυτά είναι τα πόστερ του 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αυτά είναι τα πόστερ του 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 7-2-2020 |

«Τι μπορεί να συμβολίζει ένας βράχος; Την ίδια τη γη, το περιβάλλον, τη φύση, το παρελθόν μας, την καθημερινότητά μας, την ίδια την πραγματικότητα. Κι ακόμα, την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος απέναντι στο περιβάλλον, την κοινότητα που ζει, την ίδια του την ύπαρξη.

Η εποχή της 4ης μεγάλης επανάστασης, της τεχνολογικής, δεν είναι τόσο φωτεινή όσο μας είχε υποσχεθεί. Και ενώ στον πλανήτη Γη ο άνθρωπος βρίσκεται πλέον υπερσυνδεδεμένος, και ταυτόχρονα απομονωμένος, το ερώτημα που φαίνεται να επανέρχεται ισχυρότερο είναι αυτό της “αληθινής” πραγματικότητας, όπου όλα τα κατεπείγοντα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Ο Σάκης Στριτσίδης, έμπειρος και πάντα ευρηματικός, σχεδιάζει τα πόστερ του επερχόμενου 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, βάζοντας τον άνθρωπο στη σωστή διάσταση απέναντι στο σύμπαν. Συνδυάζοντας έτσι και ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα ανακοινωθεί, όπως αναφέρει και η επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ, τις επόμενες ημέρες και αφορά το σινεμά, τις υπόλοιπες τέχνες, τη φιλοσοφία, τη γεωλογία, ενώ αγγίζει τη διαταραγμένη συνύπαρξη ανθρώπου – πλανήτη.

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διεξάγεται από τις 5 μέχρι και τις 15 Μαρτίου.