Όμορφα Soundtracks: Once - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όμορφα Soundtracks: Once

Soundtracks | 27-6-2014 |

Όσο πιο πολύ γράφω σε αυτήν την νέα στήλη με τα soundtracks, τόσο πιο πολλά soundtracks μου έρχονται στο μυαλό. Ενώ λοιπόν ήμουν έτοιμος σήμερα να γράψω για κάποια άλλη ταινία, άκουσα πάλι ένα κομμάτι από το soundtrack του Once, αυτής της υπέροχης ταινίας από την Ιρλανδία, που με σχεδόν μηδενικό budget κατάφερε να φτάσει μέχρι τα Oscar και να μας χαρίσει υπέροχες κινηματογραφικές αλλά κυρίως μουσικές στιγμές. 

Η ταινία βλέπετε δεν είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο, καθώς το σενάριο είναι σχετικά απλό και χωρίς κάτι το εξεζητημένο, ενώ οι ερμηνείες αν και καλούτσικες δεν δίνουν το κάτι παραπάνω. Αυτό που κάνει την ταινία ξεχωριστή είναι αναμφισβήτητα η μουσική της. Ένα μαγικό soundtrack που έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο τον Glen Hansard.Έτοιμοι για ένα μουσικό ταξίδι στην ταινία; Πάμε.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Η πρώτη σκηνή της ταινίας μαζί με τους λιτούς τίτλους της είναι αυτή εδώ η  σκηνή. Ίσως το καλύτερο street perfomance που θα δείτε ποτέ.

Το κομμάτι που πιθανότατα να έχετε ακούσει, το Falling Slowly που έκανε τεράστια επιτυχία, ειδικά μετά το Oscar που κέρδισε η ταινία γι’ αυτό.

Οι Glen Hansard και Markéta Irglová κερδίζουν το Oscar καλύτερου τραγουδιού με την Ακαδημία να κόβει τον ευχαριστήριο λόγο της Irglova.

To πανέμορφο When your mind’s made up, όπως εκτελέστηκε στην ταινία:

Η Irglova τραγουδά Ιf you Want me

O Hansard εξηγεί με ένα τραγούδι την κατάστασή του με ένα όμορφο τραγούδι που κάποιοι το έκαναν animation:

Το υπέροχο και μελαγχολικό The Hill

Ρίξτε μια ματιά και στο Lies:

Ακούστε εδώ όλα τα κομμάτια από το soundtrack της ταινίας.

Η μεγάλη επιτυχία του soundtrack και της ταινίας έκανε το Broadway να φτιάξει ένα musical που γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία. Πρωταγωνίστρια σε αυτό ήταν η γνωστή μας από το How I Met Your Mother. Να και ακόμη μια φορά το Falling Slowly όπως ακούγετε στο musical.

Να θυμίσουμε τέλος ότι ο δημιουργός της ταινίας Once, John Carney, επανέρχεται στο προσκήνιο στο Begin Again με τους Keira Knightley, Mark Ruffalo και Adam Levine (Maroon 5), ταινία που περιμένουμε με ανυπομονησία κυρίως για τα τραγούδια της.

Διαβάστε περισσότερα για: