Το Μεροκαματο Ενός Ληστή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Στην Ελλάδα της κρίσης ακόμη και ένας κλέφτης αποφασίζει πως θα πρέπει να δουλέψει. Η ταινία μικρού μήκους του Μιχαήλ Φελάνη.

Ένας άντρας μπαίνει αποφασισμένος στο μαγαζί με είδη δώρων του Μάκη, για να το ληστέψει. Εκεί όμως τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη: το ταμείο είναι άδειο! Έτσι αποφασίζει να κλειδώσει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος (Μάκη) στο υπόγειο και να αναλάβει ο ίδιος τη δουλειά στο μαγαζί, μέχρι να μπορέσει να βγάλει τα επιθυμητά χρήματα . Μια αρχικά παράτολμη και ριψοκίνδυνη πράξη, που αποδεικνύεται στην συνέχεια κερδοφόρα. Την στιγμή που κλείνει το μαγαζί και είναι έτοιμος να αδειάσει την λεία του που γεμίζει το ταμείο του μαγαζιού και με κόπο ενός ολόκληρου μεροκάματου έχει μαζέψει. Καταφθάνει ο αδελφός του Μάκη – μαγαζάτορα, που τυγχάνει να επαγγέλλεται μπάτσος.

Η ταινία κέρδισε μια σειρά διακρίσεων:  Δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Βόλου. Δεύτερο βραβείο καλύτερης ταινίας στο βαλκανικό φεστιβάλ Altcine Action.  Τρίτη θέση στο micro festival. Πρώτο βραβείο καλύτερης Ελληνικής ταινίας στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας Artfools video festival 2014. Πρώτο βραβείο καλύτερης ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στο CINE@ART-PELOPONNESSIAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2013. Πρώτο βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Filme 2014.  Πρώτο βραβείο σεναρίου στο διαγωνισμό της T-short 2009.  Πρόσφατα κατέκτησε και το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία μικρού μήκους στο Comedy Cluz Film Festival.

Το Μεροκαματο Ενός Ληστή

13-11-2014 |