Μικρού μήκους συμπλήρωμα για τον "Πλανήτη των Πιθήκων" – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Πλανήτης των Πιθήκων έχει δώσει ουκ ολίγη τροφή στη βιομηχανία του κινηματογράφου. Από την πρώτη ταινία του 1968 μέχρι σήμερα παραμένει κλασικό blockbuster με σταθερό δικό του κοινό.  Αν είσαι λοιπόν ένας από τους φίλους αυτής της σειράς ταινιών, θα θυμάσαι την τελευταία ταινία του 2011  “Rise of the Planet of the Apes” ( “Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η εξέγερση” ), όπου πρωταγωνιστούσε ο James Franco, η οποία είχε ανέλπιστα καλές εισπράξεις.  Στις 11 Ιουλίου φέτος το καλοκαίρι αναμένεται η επόμενη ταινία με τίτλο “Dawn of the Planet of the Apes”, που όμως διαδραματίζεται 10 χρόνια μετά από το χρονικό σημείο που μας αφήνει η προηγούμενη.  Έτσι, για να μη μείνουν οι θεατές στα μαύρα σκοτάδια και να καταφέρουν να συμβαδίσουν με την υπόθεση της τελευταίας ταινίας, κυκλοφόρησαν τρία μικρού μήκους prequel του  “Dawn of the Planet of the Apes”.

Η πρώτη από τις τρεις ταινίες μικρού μήκους υπογράφεται διά χειρός Isaiah Seret  και πραγματεύεται την εξάπλωση μιας ασθένειας (Simian Flu) τον πρώτο χρόνο μετά την απελευθέρωση του συγκεκριμένου ιού στο περιβάλλον. Μια μητέρα μπαίνει σε καραντίνα αφού βρίσκεται θετική στις εξετάσεις για τον ιό και αφήνει πίσω τον άντρα και την κόρη της, που μόνοι πια θα υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

Η δεύτερη ταινία σκηνοθετημένη από τον Daniel Thron έχει τίτλο “Struggling to Survive”. Βρισκόμαστε πέντε χρόνια μετά την εξάπλωση του ιού που έχει ξεκληρίσει την ανθρωπότητα κι ακολουθούμε ένα έφηβο κορίτσι που κατορθώνει να επιβιώσει πουλώντας όσα κλέβει από σπίτια νεκρών ανθρώπων.

Η τρίτη και τελευταία μικρού μήκους ταινία που μας προετοιμάζει για το  “Dawn of the Planet of the Apes” λέγεται “Story of the Gun” και διαρκεί περισσότερο από τις άλλες δύο, δηλαδή κάτι παραπάνω από 13 λεπτά. Εδώ ακολουθούμε την ιστορία μιας καραμπίνας που περνάει από τα χέρια αρκετών ανθρώπων καταδικασμένων να πεθάνουν από  την ασθένεια που ρημάζει τον κόσμο γύρω τους.

Μικρού μήκους συμπλήρωμα για τον “Πλανήτη των Πιθήκων”

3-7-2014 |