Έχω Θυμό... με κάποιους που έχουν θυμό - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έχω Θυμό… με κάποιους που έχουν θυμό

Έχω Θυμό... | 6-5-2019 |

Και είμαστε που λες σε κάτι μέρες Πασχαλινές όπου κινηματογραφικά είχαμε Endgame, και τηλεοπτικά Game of Thrones. Παραδεχτείτε το… Ζούμε ωραίες εποχές, και μεγάλες στιγμές.

Μιλάμε για 2 περιπτώσεις στις οποίες η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο, και κάποιοι από εμάς έχουμε επενδύσει χρόνο, κόπο και συναίσθημα. Και καλά έχουμε κάνει. Ο χρόνος τον οποίο σπατάλησες για να δεις κάτι που σε ικανοποιεί και ευχαριστεί, μόνο χαμένος δεν είναι.

Ας μιλήσουμε όμως για τον Kevin.

Όπου Kevin, είναι αυτός ο τύπος ο οποίος αντιλαμβάνεται το hype αλλά για κάποιο λόγο, θεωρεί ότι όπου σταθεί και όπου βρεθεί, έχει χρέος να φωνάζει και να βρίζει και να εξαπολύει χολή σε όλους εκείνους που πορώνονται.

Πριν το οτιδήποτε, ας αποδώσουμε τα του Καίσαρος.

Καταλαβαίνω φίλε Kevin, ότι σου έχουν πρηστεί τα ούμπαλα. Το καταλαβαίνω και το συμμερίζομαι. Δεν παρακολουθείς τον χαμό και καλά κάνεις. Κάθεσαι ωραία και καλά και σκρολάρεις στα social media, και από παντού σε πυροβολούν με post για το ένα, για το άλλο, για το παράλλο. Σου ξαναλέω. Έχεις δίκιο δεν αντιλέγω.

Ωστόσο φίλε Kevin, σου παρουσιάζονται 2 δρόμοι. Εκείνος της υπομονής, και εκείνος της αντίδρασης. Στην πρώτη περίπτωση, περιμένεις υπομονετικά να περάσει το hype. Γιατί κακά τα ψέματα, hype είναι και περνάει. Στην δεύτερη περίπτωση, αποφασίζεις ότι πρέπει να ξεκινήσεις την σταυροφορία σου ενάντια σε κάθε post, σε κάθε ανάρτηση, σε κάθε δημοσίευση, σε κάθε social μέσο, γενικώς παντού. Αντικείμενο η σταυροφορία σου δεν έχει, να ξέρεις.

Θεωρείς λοιπόν μία ωραία πρωία ότι πρέπει να διαφοροποιηθείς από την μάζα, που θέλει να δει το Endgame, και το κάθε Endgame, και το Game of Thrones, και το κάθε Game of Thrones. Και τι κάνεις;

Ανεβαίνει άρθρο από κάποιον; Πας από κάτω και αρχίζεις ‘μας πρήξατε, μας κάνατε, μας ράνατε’, και θυμώνεις. Γιατί βρε Kevin; Τη ζαχαρένια σου χαλάς να ξέρεις. Η Πίτσα από τα Πετράλωνα, καλά πέρασε πάντως που είδε το επεισόδιο, και αυτό δεν μπορείς να της το στερήσεις, όσο κι αν προσπάθησες.

Θα χρησιμοποιήσω ένα προσωπικό παράδειγμα για να σε βοηθήσω Kevin, γιατί σε καταλαβαίνω κατά βάθος.

Πίσω λοιπόν στον χρόνο, και Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στις αίθουσες. Προσωπικά όχι μόνο δεν ήξερα τι είναι Άρχοντας, αλλά νόμιζα ότι το Tolkien είναι μάρκα με αλυσοπρίονα. Όταν γύρω μου άρχισαν να μιλάνε όλοι για αυτό, εκείνοι άρχισαν να μιλάνε και εγώ άρχισα να έχω μία δυσφορία. Ναι Kevin. Μου πρηχτήκανε τα ούμπαλα. Αλλά ξέρεις τι έκανα; Κάτσε γιατί μπορεί να μην το αντέξεις. Δεν αντέδρασα. Άκου τώρα εσύ!

Άφησα τον πορωμένο να πορωθεί. Να τα πει και να ησυχάσει. Την ίδια στιγμή ασχολήθηκα με άλλα πράγματα.

Το ότι δεν σου αρέσει το Game of Thrones, δεν θα σε κατηγορήσει κανείς. Κι όποιος το κάνει είναι και ηλίθιος. Από την άλλη όμως δεν σε όρισε κανείς τιμωρό και κριτή σε όποιον αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό.

Και που ‘σαι Kevin! Αυτό που σε κάνει να νομίζεις ότι εσύ πράττεις το καλό, είναι απλώς η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος. Όπως είναι πρήχτης εκείνος που μιλάει όλη την ημέρα για την αγαπημένη του ταινία, έτσι είσαι πρήχτης και εσύ που νομίζεις ότι ΠΡΕΠΕΙ να του υπενθυμίσεις ότι σε έχει πρήξει.

Εκτός Kevin, αν είσαι και από αυτούς που εξαπολύουν spoilers έτσι για το σπάσιμο. Τότε φίλε Kevin, σου έχω νέα. Υπάρχει ξεχωριστό τμήμα στην κάθε κόλαση που πιστεύεις, για τύπους σαν εσένα.

Σου έχω πρόταση: Ηρέμησε. Δεν αξίζει τον κόπο. Και θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώσεις. Κι εμείς ίσως…