Έχω Θυμό... Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά... - Part 5 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έχω Θυμό… Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά… – Part 5

Αφιερώματα, Έχω Θυμό... | 23-4-2020 |

Καραντίνα Ημέρα 48η…

Ναι για εμένα ισχύει λίγο παραπάνω. Όπως έχω ξαναπεί ήμουν άρρωστος πριν την καραντίνα, οπότε για εμένα μετράει παραπάνω…Όπως κι αν έχει.

Η καραντίνα παραμένει καραντίνα, ο εγκλεισμός παραμένει εγκλεισμός, τα νεύρα παραμένουν νεύρα, και η σωτηρία παραμένει στη θέση της με εμάς να την περιμένουμε.

Δεν θέλω όμως να σας μαυρίσω κι άλλο. Θα κρατήσω αισιόδοξο τόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έγινα καλά… Να ξέρετε…

Θα σας πω για τα πράγματα που με έκαναν να την παλέψω, και εξαιτίας τους συνεχίζω να την παλεύω.

1. Οι φίλοι που ζητούν τη γνώμη σου για ταινίες και σειρές, τις οποίες θέλουν να συζητήσουν μετά…

Κι ένα βράδυ, ο φίλος Γιώργος στέλνει μήνυμα και λέει: “Ρε συ, δεν είχα δει το Conjuring. Πόσο καλό ήταν!”. Του απαντώ: “Ήταν καλό γιατί χρησιμοποίησε όλα τα κλισέ του τρόμου όπως έπρεπε”. Το επόμενο βήμα ήταν η βίντεο κλήση για να το συζητήσουμε. Φτάσαμε να αναλύουμε το θέμα του τρόμου γύρω στις 2 ώρες. Στο τέλος καταλήξαμε στο ότι ο φίλος Γιώργος δεν έχει πολλές ταινίες τρόμου, που θα έπρεπε (κυρίως για εμένα), και έτσι η επόμενη ώρα ήταν αφιερωμένη στο να δημιουργήσω μία λίστα με τις ταινίες που πρέπει να δει πάνω στο είδος. Όχι απαραίτητα κλασικές.

Η συνομιλία ολοκληρώνεται, και εγώ έχω μια αγωνία. Ποια θα δει. Ποια θα του αρέσει. Τι συζήτηση μπορεί να προκύψει.

Μετά από 2 μέρες, και χωρίς να έχει δει καμία από την λίστα, καπάκι επικοινωνία σχετικά με το Us, του Jordan Peele. (τι τις γράφω εγώ τις λίστες κανείς δεν έχει καταλάβει). Το χαρακτηρίζει αριστούργημα. Ανταπαντώ πώς αριστούργημα δεν το λες, αλλά είναι μία εξαιρετική ταινία. Ο Γιώργος αρχίζει τις ερωτήσεις και τις αναλύσεις. Η συζήτηση που ακολουθεί αφορά την δυαδυκότητα της ανθρώπινης φύσης, και την συνείδηση. Και δωσ’ του ανάλυση. Για την πολιτική κατάσταση κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, για τα κρυφά νοήματα στις ταινίες του Peele, και δεν συμμαζεύεται.  Του στέλνω και την ανάλυση που είχαμε κάνει παλιότερα (Τι ήθελε να πει ο ποιητής… στο “Us”)  και τον αφήνω με την ελπίδα να ξεκινήσει και τη λίστα που του έδωσα.

Κι ένα άλλο βράδυ, βίντεο κλήση με Βάσω και Γιάννη. Αγαπημένοι φίλοι, με τους οποίους όταν συμφωνούμε, συμφωνούμε 100%, κι όταν διαφωνούμε λέμε ο ένας τον άλλο άσχετο, ανίδεο, ξέρετε τώρα, ό,τι κάνουν οι φίλοι μεταξύ τους. Σε μία από τις πάμπολλες συνομιλίες μας, καταλήξαμε στο να διαφωνήσουμε για ακόμα μία φορά. Ο λόγος ήταν το DEVS, η μίνι σειρά του FX on Hulu, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Alex Garland. Εγώ όπως ήταν αναμενόμενο έπαθα την πλάκα μου. Βρήκα το φινάλε ιδανικό, ποιητικό, κτλ κτλ κτλ, κυρίως δε γιατί σε ό,τι αφορά τον Garland δεν βρίσκω αρνητικό πότε. Τα παιδιά ξεκινούν την προβολή, και κατά τη διάρκεια να μου στέλνουν “σειράκλα” “το πάει πολύ καλά” κι άλλα τέτοια. Μέχρι το φινάλε. Η Βάσω στέλνει:”Το φινάλε αίσχος”… Περιμένω εναγωνίως τη συνομιλία που θα με κράξει για ακόμα μία φορά.


2. Οι σκηνές με τραγούδια από ταινίες ή σειρές, που δεν είναι απαραιτήτως μιούζικαλ, στο YouTube…

Θα μου πεις κι εσύ τώρα. Περίεργη κατηγορία αυτή. Κι όμως υπάρχει. Και δεν είναι λίγες. Ευτυχώς. Αντί όμως να σας περιγράψω τις αγαπημένες μου, καλύτερα να τις δείτε μόνοι σας…

Κλαμπ Χωρισμένων Γυναικών – First Wives Club – You don’t own me

Σκαθαροζούμης – Beetlejuice – Jump in the line

Τρελές Αδερφές – Sister Act – Oh Maria

https://www.youtube.com/watch?v=R5EcbH1FJ1s

A Date with Judy – Cuanto Le Gusta

Smash – I’ve never met a wolf (who didn’t like to howl)

https://www.youtube.com/watch?v=9MPmz7WPJeg

American Beauty – Rain on my Parade

Το Πέμπτο Στοιχείο – Fifth Element – Diva Song

Κάποιες από αυτές…


3. Τα ντοκιμαντέρ με δολοφονίες, και συνωμοσίες, και απαγωγές, και εγκλήματα, και αποτυχίες, σε YouTube και Netflix.

Δε λέω. Και πριν την καραντίνα είχαν κάποιο ενδιαφέρον. Ωστόσο κάτι ο εγκλεισμός, κάτι που πρέπει να περάσει η ώρα, κάτι που πρέπει να δεις ακραία πράγματα γιατί είναι και λίγο της μόδας, τα ντοκιμαντέρ έχουν γίνει το νέο must. Φοβάμαι ότι δεν υπάρχει κάτι να σας προτείνω που δεν το έχετε δει ακόμα. Αλλά θα το κάνω.

Netflix: The Great Hack, Icarus, Abducted on plain sight, American Factory, Amanda Knox, Bikram, Bet on Zero, Fyre, και πολλά πολλά ακόμα…

YouTube: Δες τα κανάλια: Cheddar, ColdFusion (απαραιτήτως δείτε το σχετικό βίντεο με την Theranos), Lazy Masquerade, LEMMiNO

Άντε και καλή καραντίνα…

 

Δες ακόμα:

Έχω Θυμό… Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά…

Έχω Θυμό… Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά… – Part 2

Έχω Θυμό… Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά… – Part 3

Έχω Θυμό… Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά… – Part 4