Έχω Θυμό... Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά... - Part 2 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έχω Θυμό… Ένας Cinefreak σε καραντίνα, δεν είναι πολύ καλά… – Part 2

Έχω Θυμό... | 26-3-2020 |

Και οι μέρες περνούν. Αργά. Αργά και βασανιστικά. Αργά και βασανιστικά και περίεργα.

Ναι υπάρχουν εκεί έξω πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπιστούν. Δεν θα ασχοληθώ με τις υγειονομικές και πολιτικές προεκτάσεις της καραντίνας. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω πιο αρμόδιοι από εμένα για να τα σχολιάσουν.

Δεν ξέρω για εσάς. Ο δικός μου εγκλεισμός ξεκίνησε στις 6 Μαρτίου, και αυτό για λόγους υγείας, ξέχωρους από τον ιό. Με το που έγιανα όμως, πάρε πανδημίες, σεισμοί και καταποντισμοί. Και συνεχίζω να βρίσκομαι στο σπίτι.

Όταν σκάνε μύτη τα νέα για το #μένουμε_σπίτι, είπα στον εαυτό μου ότι δεν πειράζει. Θα δω τις ταινίες που δεν έχω προλάβει. Θα δω τις σειρές μου που έχω αφήσει πίσω. Ε ρε καλοπέραση, και άλλα τέτοια. Και έτσι σκέφτηκα να δω ταινίες σε συνέχειες. Ξεκίνησα με το Matrix. Είδα τα Blade. Μετά τα Scream. Μετά τα 3 πρώτα επεισόδια του Star Wars (μη με βρίζετε, αλλά δεν τα είχα δει ποτέ, και δεν σκοπεύω κιόλας). Μετά είδα τα Alien. Λέω ας κάνω κι ένα προσωπικό αφιέρωμα στον Darren. Mother, Requiem for a Dream. Noah. Black Swan. Συν άλλες 4 ταινίες που είχα στην καβάτζα. Και μετά έπαθα overdose.

Αλλά είπα μέσα μου, μη χαλαρώνεις Κωνσταντίνε. Υπάρχει και η τηλεόραση. Ξεκινάω με τις σειρές που είχα εκκρεμότητες. 2 επεισόδια Brooklyn NINE-NINE. 2 Grey’s Anatomy (ναι είμαι ακόμα από αυτούς). 4 επεισόδια Mom. 3 επεισόδια Shark Tank (έχουμε κι εμείς τις αδυναμίες μας). 4 επεισόδια και ολοκλήρωση της 2ης σεζόν του Castle Rock. 2η σεζόν του Altered Carbon, δηλαδή 8 επεισόδια. Πρεμιέρα και 2ο επεισόδιο της 3ης σεζόν του Westworld. 3 επεισόδια της νέας σειράς του HBO, The Outsider. 8 επεισόδια Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές.

Δηλαδή 26 ταινίες και 34 επεισόδια από διάφορες σειρές. Και κάπου εδώ, το τηλεκοντρόλ κατέβηκε, κάθισε στο τραπεζάκι, και είναι ακόμα εκεί. Με κοιτάζει, το κοιτάζω, τα λέμε, αναπολούμε τις όμορφες στιγμές που έχουμε περάσει μαζί, κλαίμε λίγο, και την επόμενη μέρα πάλι από την αρχή.

Και σε αυτό το σημείο νιώθω την ανάγκη να στείλω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλους τους κινηματογραφικούς συντάκτες εκεί έξω. Μπαίνοντας σε όλα τα δίκτυα που μεταδίδουν ειδήσεις ανά τον κόσμο, δεν υπάρχουν νέα πέρα από αυτά που ξέρουμε ήδη. Η τάδε ακύρωση, η δείνα καθυστέρηση και πάει λέγοντας. Λογικό, βέβαια, μην είμαστε και παράλογοι. Από την στιγμή που δεν γίνονται πράγματα, δεν μπορείς να μεταδώσεις κάτι.

Ναι, μας δόθηκε μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε αφιερώματα και πιο εκτενή κείμενα. Τις ταινίες ας πούμε που αφορούν πανδημίες (δες το εδώ). Τις αντίστοιχες σειρές (δες το εδώ). Τις ρομαντικές ταινίες που πρέπει να δουν ζευγάρια που βρίσκονται σε καραντίνα (δες το εδώ).

Κι όμως. Βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα που διαπιστώνουμε κάτι λυπηρό: Κάθε εβδομάδα δεχόμαστε mail από τις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της Ελλάδας σχετικά με το εβδομαδιαία τους προγράμματα προβολών. Μετά την απόφαση για το κλείσιμο των αιθουσών κανένα mail δεν ήρθε. Καμία ανακοίνωση δεν έφτασε. Και το μέλλον του ελληνικού σινεμά, βρίσκεται στα μαύρα κατάστιχα. Σε μέντιουμ να πας και να το ρωτήσεις για το μέλλον του ελληνικού box office, δεν θα ξέρει τι θα σου πει.

Η χασούρα του παγκόσμιου box-office υπολογίζεται μέχρι στιγμής γύρω στα 5 δις. Η Κίνα, αρχίζει να ανοίγει σιγά σιγά τις αίθουσες της, και θέλει να προβάλει Avatar, Avengers, και Pixar. Η Disney βέβαια δήλωσε πως δεν είναι δικής της απόφαση. 700 αίθουσες, δεν θα φέρουν την Άνοιξη, αλλά τουλάχιστον μια αχτίδα θα την φέρουν.

Βλέπετε έτσι; Ακόμα κι αυτό το κείμενο δεν έχει κανέναν φυσιολογικό ειρμό. Όπως και το μυαλό μας αδέρφια.

Συμβουλή 1: Κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε, ή δείτε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να περάσουν οι μέρες όσο πιο ήπια γίνεται.

Συμβουλή 2: Μην βλέπετε πολύ ελληνική τηλεόραση. Δεν έχει που δεν έχει τίποτα, σταμάτησε και το my style rocks.

Συμβουλή 3: Να αποφύγετε όσο μπορείτε τα social media. Για δικό σας καλό.

Συμβουλή 4: Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε τα social media, τρολάρετε όσους περισσότερους συνωμοσιολόγους μπορείτε. Μην διαφωνήσετε μαζί τους. Συμφωνείστε. Δεν είναι σωστό. Αλλά τουλάχιστον θα διασκεδάσετε.

Συμβουλή 5: Φάτε όσο λιγότερο μπορείτε. Θα ξανανοίξουν οι αίθουσες και δεν θα χωράμε στις καρέκλες.