Προσοχή: Είναι παράνομο το να μοιράζεσαι το password σου στο Netflix - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Προσοχή: Είναι παράνομο το να μοιράζεσαι το password σου στο Netflix

Ειδήσεις | 11-7-2016 |

To Netflix ήρθε σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας πριν λίγους μήνες και έφερε την τηλεοπτική επανάσταση, που ακόμα όπως φαίνεται – ίσως και λόγω γλώσσας – δεν έχουμε τιμήσει ακόμα στην Ελλάδα. Ωστόσο αρκετοί έχουν πλέον Netflix λογαριασμούς και σίγουρα κάποιοι θα έχουν κάνει ένα λογαριασμό που θα μοιράζονται με κάποιον φίλο τους. Αυτό το τελευταίο κρίθηκε παράνομο από δικαστήριο στις ΗΠΑ, με βάση τον νόμο για την πειρατεία!

Μη χάσεις: Εκτός Θέματος 60: Η επέλαση του Netflix και του Amazon στο σινεμά

Επίσης: 2016: Οι 15 σειρές του Netflix που πρέπει να τσεκάρεις!

Συγκεκριμένα παράνομο θεωρήθηκε το να μοιράζεται κάποιος το password του σε υπηρεσίες περιεχομένου με άλλους ή να το δημοσιοποιεί  στο internet. Αυτό συνεπώς ισχύει όχι μόνο για το Netflix αλλά και τα Amazon Hulu, την αντίστοιχη πλατφόρμα του HBO, κλπ.

Το να δίνεις το Netflix password σου σε άλλους ήταν μέχρι στιγμής παράβαση των κανόνων συνδρομής του Netflix, με την υπηρεσία να μπορούσε αν σε ανακάλυπτε να διέκοπτε απλά τον λογαριασμό σου. Προφανώς ήταν στους μακροσκελείς όρους χρήσης που κανένας δεν διαβάζει. Όμως πλέον στις ΗΠΑ θεωρείται ποινικό αδίκημα που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε φυλάκιση. Ήδη το Netflix σκέφτεται να εκμεταλλευτεί τον νόμο και έχει αρχίσει ενέργειες για να μπλοκάρει τους χρήστες από άλλες χώρες του κόσμου που μπαίνουν στο Αμερικάνικο Netflix με χρήση τεχνολογιών όπως VPN. Να θυμήσουμε ότι το περιεχόμενο του Netflix που γίνεται διαθέσιμο σε κάθε χώρα είναι διαφορετικό.

Βέβαια ένας Αμερικάνικος νόμος δύσκολα μπορεί να επιβληθεί σε τρίτες χώρες, όμως είναι ενδεικτικό της πολιτικής που θέλουν να ακολουθήσουν τα streaming services για να μην έχει μόνο ένας λογαριασμό σε αυτά και να το χρησιμοποιεί όλη η παρέα του…