Πρεμιέρες 17/10/2019 - Φεστιβαλική και, μάλλον, οσκαρική εβδομάδα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 17/10/2019 – Φεστιβαλική και, μάλλον, οσκαρική εβδομάδα

Πρεμιέρες | 17-10-2019 |

Και οι πρεμιέρες από την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν στο μισό. Αλλά, μέσα σε αυτές έχουμε τους νικητές Καννών και Βερολίνου, ένα sequel που περιμέναμε πώς και πώς, αλλά και την ταινία που θα οδηγήσει την Jennifer Lopez, στις υποψηφιότητες.

Αυτή την Πέμπτη, 17/10/2019, 4 νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες.

Παράσιτα (Parasite)

Χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά, και κυρίως χωρίς ελπίδα, ο χωρίς σχέδιο για την ζωή του αρχηγός της οικογένειάς του, Ki-taek, θα βρεθεί μπροστά σε μία χρυσή ευκαιρία, προκειμένου να βγάλει την οικογένειά του από το οικονομικό τέλμα. Θα παραστήσει τον καθηγητή αγγλικών για την έφηβη κόρη της οικογένειας Park. Και έτσι ένας άτυπος πόλεμος ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, θα λάβει χώρα.


Συνώνυμα (Synonymes)

 

Ο Yoav έχει μόλις φτάσει στο Παρίσι. Μπαίνει μέσα σε ένα διαμέρισμα, ανακαλύπτοντας ότι είναι άδειο, όταν όμως θα πάει στο μπάνιο κάποιος κλέβει όλα του τα ρούχα. Κρυωμένος και σχεδόν μισολυπόθιμος, θα δεχτεί την βοήθεια της Caroline και του Emile που μένουν στο πάνω διαμέρισμα. Ο Yoav έχει φύγει μόλις από το Ισραήλ, αμέσως μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, η οποία του έχει αφήσει εμφανή τραύματα. Αποφασίζει λοιπόν να αλλάξει την υπηκοότητά του, να μιλά μόνο Γαλλικά, απορρίπτοντας την μητρική γλώσσα και νιώθοντας άβολα δίπλα σε οποιονδήποτε Ισραηλινό. Δε μιλά καν στην οικογένειά του, και όταν το κάνει ακόμα και τότε μιλά μόνο Γαλλικά. Αγοράζει ένα λεξικό και μαθαίνει εκατοντάδες συνώνυμα για κάθε λέξη που του αρέσει – από κει και ο τίτλος της ταινίας – κατηγορώντας για χίλια κακά συνώνυμα το Ισραήλ. Θέλει να γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα Γάλλος και να μείνει στο Παρίσι για πάντα. Ώσπου αρχίζει να μαθαίνει περισσότερα για την Γαλλία, τον πολιτισμό της και την ιστορία της στο μάθημα που χρειάζεται να περάσει για να το τεστ υπηκοότητας.


Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους (Maleficent: Mistress Of Evil)

 

Το sequel τοποθετείται κάποια χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, και εστιάζει στην σχέση ανάμεσα στην Maleficent, και την πριγκίπισσα Aurora, η οποία ετοιμάζεται να ανέβει στον θρόνο. Αλλά οι νέες συμμαχίες θα φέρουν και νέους εχθρούς, με το δάσος να πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία.


Επικίνδυνες Κυρίες (Hustlers)

 

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και με ένα all star cast γυναικών, οι «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΥΡΙΕΣ» είναι μια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη που κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι (Κόνστανς Γου) και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα (Τζένιφερ Λόπεζ), θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ. Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.