Πρεμιέρες 11/04/2019 - Ούτε μία, ούτε δύο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρες 11/04/2019 – Ούτε μία, ούτε δύο

Πρεμιέρες | 11-4-2019 |

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, καθώς η διανομή ταινιών αυτή την εβδομάδα πιστεύει ότι όσες περισσότερες ταινίες παίζονται τόσο το καλύτερο. Ωστόσο τα εισιτήρια στις ελληνικές αίθουσες όλο και μειώνονται, αλλά εμείς ακόμα το παίζουμε μούρη και ιστορία, και δεν έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική.

Αυτήν την Πέμπτη 11/04/2019, 9 ταινίες κάνουν πρεμιέρα:

Η Κατάρα της Γιορόνα (The Curse Of La Llorona) 

Το “The Curse Of La Llorona” είναι τοποθετημένο στο Los Angeles της δεκαετίας του 70, και ακολουθεί την κοινωνική λειτουργό, Anna (Linda Cardellini), την οποία μία μητέρα θα την προειδοποιήσει για την ύπαρξη του φαντάσματος, για να ανακαλύψει ότι απειλούνται και τα δικά της παιδιά.


Hellboy: Επιστροφή στην Κόλαση (Hellboy)

Αν έχεις δει τις 2 πρώτες ταινίες του Del Toro τότε ξέρεις. Αν όχι, ο Hellboy είναι ένας δαίμονας, ο οποίος κλήθηκε κατά την διάρκεια ενός πειράματος, του μάγου Ρασπούτιν, να αλλάξει τα δεδομένα του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Το τελετουργικό διακόπηκε από δυνάμεις των Συμμάχων, οδηγούμενες από τον επιστήμονα Trevor Bruttenholm (τον John Hurt στις ταινίες του del Toro), ο οποίος τον υιοθετεί.

Μεγαλώνει με τους καλούς, χρησιμοποιώντας το Δεξί Χέρι της Καταδίκης, για να εξολοθρεύει υπερφυσικές απειλές, εργαζόμενος στο Γραφείο Υπερφυσικής Έρευνας και Άμυνας (BPRD – Bureau for Paranormal Research and Defense). Παρά την ανατροφή του, η μοίρα του είναι να καταστρέψει τον κόσμο.


Η Τέχνη Καταστρέφει (Black Held Hands)

Ένας διάσημος ηθοποιός του θεάτρου, μετά από ένα έμφραγμα, καλεί κοντά του τις δύο κόρες του, από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Προσπαθώντας να τις κρατήσει δίπλα του, τους προτείνει να ανεβάσουν μαζί έναν «Μάκβεθ για τρεις». Στη διάρκεια των προβών έρχονται στην επιφάνεια σκληρές αλήθειες για το παρελθόν, πικρίες και θυμοί απέναντι σε έναν πατέρα απόντα, δοσμένο ολοκληρωτικά στην τέχνη του. Εκείνος προκαλεί τις ηθοποιούς-κόρες τους να χρησιμοποιήσουν το τραυματικό αυτό παρελθόν στην ερμηνεία των ρόλων. Μέσα από την εγγύτητα των διαδοχικών προβών τα ψυχικά ρήγματα βαθαίνουν.


Holy Boom

Το “Holy Boom” είναι μια σπονδυλωτή ταινία που εκτυλίσσεται σε μια υποβαθμισμένη αστική περιοχή της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας του χριστιανικού Πάσχα. Η ζωή τεσσάρων ανθρώπων αλλάζει δραματικά όταν τη νύχτα της της Κυριακής των Βαΐων ο δεκαεπτάχρονός Ιγκέ ανατινάζει το ταχυδρομικό κουτί της γειτονιάς. Μία έκρηξη πυροδοτεί την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών επιβίωσης. Η καταστροφή των LSD της Λένας και του Μανού, των έγγραφων της Άντια , καθώς και του γράμματος του χαμένου παιδιού της Θάλειας θα σπρώξει τους ήρωες στα άκρα.


Μετά (After)

Mία επιμελής φοιτήτρια , αφοσιωμένη κόρη και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα , η Τέσσα Γιάνγκ ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον . Περνάει τις μέρες της συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα της και με ισχυρή προσήλωση στον στόχο και στα καθήκοντα της.

Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ με τα μπερδεμένα καστανά μάτια του, την αλαζονική βρετανική προφορά του και τα πολλά tattoo. Ο Χάρντιν είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Τέσσα κανονικά θα αγνοούσε. Και έτσι έκανε – μέχρι που βρέθηκε μόνη της μαζί του αργά τη νύχτα σε μία λίμνη, μαγνητισμένη από την μεθυστική του ενέργεια.


Styx

Η Ρίκε, μια νεαρή γιατρός από την Ευρώπη, είναι η απόλυτη έκφραση του δυτικού μοντέλου ευτυχίας και επιτυχίας. Μορφωμένη, όλο αυτοπεποίθηση, αφοσιωμένη στους στόχους της και αποφασισμένη να πετύχει, εργάζεται με εξαντλητικούς ρυθμούς στο πολύ απαιτητικό τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών.

Κάποια στιγμή, η Ρίκε αποφασίζει να εκπληρώσει το μεγαλύτερο όνειρό της, σαλπάροντας ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της για τη Νήσο της Αναλήψεως, στον Ατλαντικό Ωκεανό, ώστε να έχει το χρόνο να κάνει, παράλληλα, και ένα εσωτερικό ταξίδι. Μετά από μια άγρια καταιγίδα, το ιστιοπλοϊκό της καταλήγει κοντά σε ένα ακυβέρνητο παλιό αλιευτικό φορτωμένο με εκατό περίπου μετανάστες που προσπαθούν απελπισμένα να της αποσπάσουν την προσοχή. Αν δεν δράσει γρήγορα η Ρίκε, δεκάδες άνθρωποι θα πνιγούν, καθώς η βάρκα αρχίζει και βάζει νερά.


Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο Σας 3 (How To Train Your Dragon: The Hidden World)

Η ταινία βρίσκει τον Hiccup (ο οποίος μοιάζει εκπληκτικά με τον Jake Gyllenhaal, άσχετο) σαν αρχηγό του νησιού Berk, το οποίο έχει μετατραπεί σε μία ειρηνική ουτοπία, όπου βίκινγκς και δράκοι ζουν αρμονικά. Αλλά όταν η προσοχή του πιστού του φίλου, θα εστιάσει σε μία καινούρια φίλη, την Light Fury, η οποία είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο Toothless δεν είναι ο τελευταίος του είδους του, θα ανακαλύψει έναν καινούριο κόσμο, που θα προκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους. Υπάρχει όμως και μία νέα απειλή, που θα αναγκάσει τον πληθυσμό να βρει νέους τρόπους επιβίωσης.


Με άλλο Πρόσωπο (Mug) 

O Jacek αγαπά την heavy metal και τον σκύλο του. Είναι ο μόνος τόσο διαφορετικός χαρακτήρας, ακόμα και από τα άτομα της ηλικίας του, στο χωριό της Πολωνίας κοντά στα Γερμανικά σύνορα, όπου μένει. Ο Jacek ευχαριστιέται την ζωή του, είναι ερωτευμένος με την Dagmara με τους δυο τους να είναι ένα όμορφο ζευγάρι που πολλοί θαυμάζουν. Γύρω του, και στην οικογένειά του υπάρχουν ρατσιστές, θρήσκοι άνθρωποι που αυτό που έχουν να του πουν για ευχή Χριστουγέννων είναι “να κόψει τα μαλλιά του για να μη μοιάζει με γυναίκα”. Ο Jacek δουλεύει σαν εργάτης στο χώρο κατασκευής του μεγαλύτερου αγάλματος που έχει φτιαχτεί ποτέ για τον Χριστό, στα Γερμανοπολωνικά σύνορα, τι κι αν αυτός περιφρονεί διακριτικά την εκκλησία με τους γύρω του να τον λένε ακόμα και σατανιστή λόγω της αγαπημένης του μουσικής.


Αμάντα (Amanda)

Ένας νέος άνδρας χωρίς σταθερή δουλειά και σχέση, απολαμβάνει την ελαφρότητα της νεότητάς του στο Παρίσι. Σύντομα όμως, η ανεμελιά της ζωής του διακόπτεται απότομα όταν αναγκάζεται να διαχειριστεί και την κηδεμονία της μικρής ανιψιάς του. Ο δεσμός ανάμεσα σ’ ένα παιδί που μεγαλώνει απότομα και σ’ έναν ενήλικα που δεν έχει ξεπεράσει την παιδική ηλικία είναι μία μόνο από τις αντιθέσεις που κινούν αυτή τη μοναδική ταινία, η οποία χωράει σε λιγότερο από δύο ώρες όλα τα μυστήρια και τα θαύματα της ρευστής μας ζωής.