5 σειρές που αφορούν ιούς και πανδημίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

5 σειρές που αφορούν ιούς και πανδημίες

Top-10, Ειδήσεις | 17-3-2020 |

Σε περίπτωση που έχεις δει ό,τι ταινία υπάρχει με ιούς και πανδημίες, είμαι εδώ να σε βοηθήσω.

 

Kingdom (2019-) Νetflix 

Την βάζω πρώτη στη λίστα γιατί το τελείωσα εχθές και δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι. Αποτελείται από δύο κύκλους (προς το παρών). Παιδιά δείτε το.

Υπόθεση:  Σε μια φανταστική μεσαιωνική νότια Κορέα, όταν βασιλεύει η δυναστεία των Joseon, ο βασιλιάς εξαφανίζεται. Κανείς δεν επιτρέπεται να τον δει, καθώς η νέα γυναίκα του τον κρατάει μέσα στο παλάτι, κυκλοφορώντας η φήμη ότι είναι νεκρός. Ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου ανησυχεί για το αν ζει ή έχει πεθάνει και ξεκινάει ένα ταξίδι για να μάθει τι συμβαίνει, στο οποίο θα διαπιστώσει ότι όλη η χώρα απειλείται από έναν ιό που μετατρέπει τους πληγέντες σε ζόμπι.

 

The Walking Dead (2010-) Νetflix

Εντάξει πως θα μπορούσε να λείπει αυτή η σειρά από τη λίστα. Αν και είναι κάπως μεγαλούτσικη σειρά και έχει διχάσει αρκετούς φανς, δεν έχεις κάτι να χάσεις.

Υπόθεση: Μια ομάδα επιζώντων, με ηγέτη τον αστυνομικό Rick Grimes, ταξιδεύουν προς αναζήτηση καταφυγίου αφότου η αποκάλυψη των ζόμπι εξαπλώνεται σε όλη την Αμερική. Όσο όμως η ανθρωπότητα απειλείται, οι επιζώντες αντιμετωπίζουν κινδύνους και από άλλους ανθρώπους που δημιούργησαν δικές τους ομάδες και κοινωνίες. Είναι πλέον μία από τις πιο γνωστές και μακροβιότερες σειρές της Αμερικής.

 

Fear The Walking Dead (2015-) 

Σε περίπτωση που τελείωσες το “The Walking Dead” (δεν κρίνουμε), το 2015 αποφάσισαν να κυκλοφόρησουν μια σειρά στο ίδιο σύμπαν με το “The Walking Dead” , το οποίο υποτίθεται ότι είναι prequel και πως κάποια στιγμή οι χαρακτήρες των 2 σειρών θα συναντηθούν κτλ. κτλ.

Υπόθεση: Η υπόθεση ξεκινά τις πρώτες μέρες που κάνουν την εμφάνισή τους τα ζόμπι και συγκεκριμένα παρακολουθεί μια νέα ομάδα πρωταγωνιστών που βιώνουν την φρίκη του κόσμου που αλλάζει γύρω τους, στους δρόμους του Λος Άντζελες. Η μόνη αρνητική κριτική είναι για την παρουσία πολλών εφήβων στην σειρά που δεν ξεφεύγουν από τα κλισέ των teen αμερικάνικων sitcoms.

 

Pandemic: How to Prevent an Outbreak (2020-) Netflix

Το Pandemic είναι μία ντοκιμαντέρ σειρά 6 επεισοδίων

Yπόθεση: Η σειρά εξετάζει τις πιθανές πηγές ιών της γρίπης που προέρχονται από ζώα, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επόμενη πανδημία, τον τρόπο με τον οποίο το παγκόσμιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι κακά εξοπλισμένο για να το χειριστεί και πώς υπάρχουν άνθρωποι της ιατρικής έρευνας που αγωνίζονται με το χρόνο για να βρουν εμβόλια.

12 Monkeys (2015-2018) Netflix

Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη ταινία σκηνοθετημένη από τον μοναδικό Terry Gilliam (η οποία με τη σειρά της ήταν εμπνευσμένη από την ταινία μικρού μήκους La Jetée). Μάλλον η πιο σωστή λέξη θα ήταν “εμπνέεται”, γιατί δεν πρόκειται απλώς για μία υπερανάπτυξη του σεναρίου της ταινίας, αλλά για επέκταση αυτού, σε δρόμους που κανείς δεν περιμένει. Οι δώδεκα πίθηκοι είναι πολλά περισσότερα από όσα μας έδειξε η ταινία, και η έννοια του χρόνου και του ταξιδιού σε αυτού δέχονται περισσότερη ανάπτυξη.

Υπόθεση: Σε ένα μετα-αποκαλυπτικό μέλλον ένας ταξιδιώτης του χρόνου επιστρέφει στο παρόν, για να σταματήσει την επιδημία που πρόκειται να αποδεκατίσει την ανθρωπότητα.