#OurWeekInGoT: Season 7 - Το απόλυτο recap - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInGoT: Season 7 – Το απόλυτο recap

Game Of Thrones, TV, Αφιερώματα | 14-4-2019 |

Με τούτα και με εκείνα, φτάσαμε στην προ-τελευταία σεζόν, η οποία ήρθε μετά από μία δυναμικότατη 6η σεζόν.

Πάμε να θυμηθούμε τα γεγονότα που θα μας οδηγήσουν στο φινάλε…

Κύκλος 7 – Season 7

Επεισόδιο 1 – “Dragonstone” – 59′ – 10,11 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 16/07/2017, Σκηνοθεσία: Jeremy Podeswa, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Στο Twins, οι εναπομείναντες άρχοντες του Οίκου Frey δηλητηριάζονται από την Arya. Και καλά να πάθουν. #TeamArya λέμε!

Οι White Walkers πάνε προς το Τοίχος, όπου εκεί ο Tollett επιτρέπει σε Bran και Meera να μπουν μέσα.

Στο Winterfell, παρά την άρνηση της Sansa, ο Jon εξασφαλίζει την συμμαχία των Οίκων Umber και Karstark, οι οποίοι πάλεψαν στο πλευρό του Ramsay στη μάχη των Μπάσταρδων.

Στην Ακρόπολη, ο Samwell κλέβει ένα βιβλίο που αποκαλύπτει ένα μεγάλο απόθεμα δρακόγυαλου στο Dragonstone, και ενημερώνει τον Jon. Αργότερα θα βρει σε έναν κελί τον Jorah.

Στα Riverlands, η Arya συναντά μία ομάδα από φιλικούς στρατιώτες των Lannister, οι οποίοι θεωρούν αστείο το ότι θέλει να σκοτώσει την Cersei.

Στο King’s Landing, ο Jaime λέει στην Cersei ότι πρέπει να βρουν συμμάχους. Εκείνη καλωσορίζει τον Euron, ο οποίος την ζητά σε γάμο, με αντάλλαγμα τον στόλο του. Θα έχει βέβαια και την ευκαιρία να σκοτώσει Theon και Yara. Εκείνη αρνείται, με τον Euron να υπόσχεται ότι θα επιστρέψει με ένα δώρο που αποδεικνύει την πίστη του.

Η Daenerys φτάνει στο Dragonstone, στο δικαιωματικό σπίτι του οίκου των Targaryen.


Επεισόδιο 2 – “Stormborn” – 59′ – 9,27 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 23/07/2017, Σκηνοθεσία: Mark Mylod, Σενάριο: Bryan Cogman

Η Daenerys στέλνει τους Dornishmen με τον στόλο της Yara στο Sunspear, τους Unsullied στο Casterly Rock, αποφασισμένη να επιτεθεί στο King’s Landing. Αμφισβητεί την πίστη του Varys, και τον απειλεί με θάνατο στην πυρά αν την προδώσει. Η Melisandre φτάνει και την ενθαρρύνει να καλέσει τον Jon Snow στο Dragonstone. Grey Worm και Missandei ολοκληρώνουν την σχέση τους.

Η Cersei μαζεύει μερικούς άρχοντες, ζητώντας τους αφοσίωση, και δίνει προαγωγή στον Randyll Tarly, σαν άρχοντα του Νότου. Ο Qyburn δείχνει στην Cersei μία βαλίστρα ικανή να σκοτώνει δράκους.

Η Arya συναντά τον Hot Pie και μαθαίνει για να θέση του Jon σαν Βασιλιά του Βορρά. Αλλάζει τα σχέδιά της, και αντί για το King’s Landing αποφασίζει να πάει στο Winterfell.

Μετά την παραλαβή του γράμματος από τον Samwell, ο Jon φεύγει για το Dragonstone με την ελπίδα να πείσει την Daenerys να τον υποστηρίξει στη μάχη ενάντια στους White Walkers. Αφήνει στο πόδι του την Sansa, και προειδοποιεί τον Littlefinger να κρατήσει τις αποστάσεις του.

Ο Samwell παρέχει μία απαγορευμένη θεραπεία στον Jorah.

Ο στόλος του Euron, επιτίθεται στην Yara. Obara και Nymeria σκοτώνονται, ενώ Ellaria, Tyene, και Yara συλλαμβάνονται.


Επεισόδιο 3 – “The Queen’s Justice” – 63′ – 9,25 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 30/07/2017, Σκηνοθεσία: Mark Mylod, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο Jon φτάνει στο Dragonstone. Η Daenerys απαιτεί την αφοσίωσή του, εκείνος αρνείται αλλά εστιάζει στο να την πείσει να παλέψουν μαζί στην μάχη με τους απέθαντους. Ακολουθώντας την συμβουλή του Tyrion, η Daenerys δίνει στον Jon πρόσβαση στο δρακόγυαλο του νησιού. Η Melisandre κρύβεται, και την κάνει για το Volantis.

Ο Bran φτάνει στο Winterfell και αποκαλύπτει τον νέο του ρόλου στη Sansa.

Στο King’s Landing, ο Euron επιστρέφει με τις Ellaria και Tyene, σαν δώρο στη Cersei, η οποία υπόσχεται να τον παντρευτεί, μετά την νίκη της στον πόλεμο. Επίσης του δίνει την διακυβέρνηση του στρατού εξ’ αδιαιρέτου με τον Jaime. Η Cersei δηλητηριάζει την Tyene με το ίδιο δηλητήριο που σκότωσε την Myrcella, αναγκάζοντας την Ellaria να παρακολουθήσει τον θάνατο της κόρης της.

Στο Oldtown, ο γιατρεμένος πλέον Jorah πάει να βρει την Daenerys. Ο Ebrose συγχωρεί τον Samwell.

Ο Grey Worm και οι Unsullied επιτίθενται στο Casterly Rock, για να ανακαλύψουν ότι είναι σχεδόν άδειο. Ο Jaime οδήγησε τις περισσότερες δυνάμεις των Lannister σε επίθεση στο Highgarden, ενώ ο στόλος του Euron, την πέφτει στα πλοία των Unsullied. Οι δυνάμεις των Lannister, καταστρέφουν τον στρατό της Olenna. Ο Jaime προσφέρει στην Olenna έναν γρήγορα και χωρίς πόνο θάνατο από δηλητήριο. Αφού το πίνει, αποκαλύπτει ότι εκείνη δηλητηρίασε τον Joffrey.


Επεισόδιο 4 – “The Spoils of War” – 50′ – 10,17 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 06/08/2017, Σκηνοθεσία: Matt Shakman, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Η Arya επιστρέφει στο Winterfell, όπου και συναντά την Sansa, με εκείνη και την Brienne, να ενθουσιάζονται και να φοβούνται τις μαχητικές ικανότητές της. Ο Bran τίγκα αναισθησία αποχαιρετά την Meera, λέγοντας ότι δεν είναι πια το αγόρι που ακολουθούσε τόσο καιρό. Καλή ψωνάρα κι αυτός. Άντε μην το ανοίξω. Ο Littlefinger παρουσιάζει στον Bran το στιλέτο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του.

Η Cersei διασφαλίζει στην Iron Bank πλήρη επιστροφή της επένδυσής τους, καθώς ένα τρένο γεμάτο χρυσό από το Highgarden είναι καθ’ οδών για το King’s Landing.

Σε μία σπηλιά τίγκα στο δρακόγυαλο, ο Jon δείχνει αρχαίες ζωγραφιές στην Daenerys που απεικονίζουν τους First Men και τα Children of the Forest να ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στους απέθαντους. Αργότερα η Daenerys μαθαίνει τι έγινε στη μάχη, και καταλαβαίνει ότι οι δυνάμεις των Lannister οδήγησαν σε παγίδα τον στρατό της. Παρά τις αντιρρήσεις του Tyrion, αποφασίζει να εξαπολύσει επίθεση. Με αρχηγό την ίδια καβάλα στον Drogon, το ιππικό των Dothraki εκπλήσσει τον στρατό των Lannister, Ο Drogon τραυματίζεται στη μάχη. Ο Jaime σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σκοτώσει την Daenerys, διακόπτεται από την πύρινη λαίλαπα που εξαπολύει ο Drogon, αλλά ο Bronn προλαβαίνει να τον σώσει ρίχνοντάς τον στο ποτάμι.


Επεισόδιο 5 – “Eastwatch” – 59′ – 10,72 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 13/085/2017, Σκηνοθεσία: Matt Shakman, Σενάριο: Dave Hill

Jaime και Bronn επιστρέφουν στο King’s Landing.

Η Daenerys δίνει την δυνατότητα σε όσους έχουν απομείνει από τον στρατό των Lannister, ή να πάνε μαζί της, ή να ψοφολογήσουν. Και πάλι ενάντια στις συμβουλές του Tyrion, καίει ζωντανούς τους Randyll και Dickon Tarly. Ο Jorah φτάνει στο Dragonstone και βρίσκεται ξανά με την Daenerys. Ο Μάγιστρος Wolkan προειδοποιεί τον Jon και την Ακρόπολη, σχετικά με το ότι πλησιάζουν οι White Walkers στο Eastwatch. Ο Jon αποφασίζει να ταξιδέψει πέρα από το Τοίχος και να συλλάβει έναν Walker, προκειμένου να πείσει την Cersei για μία προσωρινή συμμαχία.

Ο Davos μπάζει τον Tyrion στο King’s Landing, όπου μυστικά συναντιέται με τον Jaime και προσφέρει ανακωχή, την οποία η Cersei δέχεται. Α, λέει και στον Jaime ότι είναι έγκυος. Ο Davos συναντιέται με τον Gendry και τον γυρίζει πίσω στο Dragonstone.

Με την Ακρόπολη να αγνοεί το γράμμα του Wolkan, ο Samwell κλέβει κι άλλα βιβλία και φεύγει με Gilly και Little Sam.

Στο Winterfell, ο Littlefinger παρατηρεί ότι τον κατασκοπεύει η Arya, και την οδηγεί στο να πάρει ένα γράμμα γραμμένο από την Sansa, από το δωμάτιό του.

Jon, Jorah, και Gendry, μαζί με Hound, την Αδελφότητα, και μία ομάδα των Free Folk με αρχηγό τον Tormund, φεύγουν προς αναζήτηση ενός White Walker.


Επεισόδιο 6 – “Beyond the Wall” – 70′ – 10,24 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 20/08/2017, Σκηνοθεσία: Alan Taylor, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Στο Winterfell, ο Littlefinger δολοπλοκεί για να απομονώσει την Sansa. Η ένταση ανάμεσα σε Arya και Sansa μεγαλώνει μετά την ανακάλυψη της Arya, ότι στο γράμμα της η Sansa παρακαλούσε τον Robb να δηλώσει την πίστη του στον Joffrey. Η Sansa ανακαλύπτει την τσάντα με τα πρόσωπα της Arya.

Στο Dragonstone, ο Tyrion συμβουλεύει την Daenerys για τις επερχόμενες διαπραγματεύσεις με την Cersei.

Πέρα από το τοίχος, ο Jon οδηγεί την ομάδα κρούσης του στη σύλληψη ενός White Walker. Μετά την σύλληψη, ένας στρατός θα τους επιτεθεί. Ο Jon στέλνει τον Gendry στο Eastwatch, και ένα κοράκι για να ζητήσει βοήθεια από την Daenerys. Ο Thoros παγώνει μέχρι θανάτου. Η Daenerys φτάνει, σώζει το παρεάκι, με την βοήθεια των δράκων της. Ο Night King, ρίχνει ένα ακόντιο από πάγο στον ένα δράκο, τον Viserion, και τον σκοτώνει. Η Daenerys πετάει μακριά, αλλά δεν καταφέρνει να σώσει τον Jon. Ο Benjen Stark παρεμβαίνει, και βοηθάει τον Jon να ξεφύγει, με αντάλλαγμα την ζωή του. Όταν Jon συναντάει την Daenerys, δηλώνει πίστη σε αυτήν, σαν την απόλυτη βασίλισσα.

Στο μεταξύ, ο Night King ανασταίνει τον Viserion, και τον κάνει White Walker Δράκο, λέμε.


Επεισόδιο 7 – “The Dragon and the Wolf” – 80′ – 12,07 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 27/08/2017, Σκηνοθεσία: Jeremy Podeswa, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Στο King’s Landing, παρουσιάζεται ο νεκροζώντανος στους Lannister. Η Cersei απαιτεί την ουδέτερη στάση του Jon, στον μεγάλο πόλεμο που έρχεται. Εκείνος παραμένει πιστός στην Daenerys, η Cersei τα παίρνει και την κάνει με ελαφρά. Ο Tyrion συναντά την Cersei, προσπαθώντας να την πείσει για την συμμαχία. Η Cersei αργότερα αποκαλύπτει στον Jaime τα ψέματά της, και ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την Golden Company of Braavos, προκειμένου να διατηρήσει την κυριαρχία της στο Westeros. Αηδιασμένος, ο την εγκαταλείπει, και πάει προς τον Βορρά.

Και εδώ είναι που ο Jon με την Daenerys, αρχίζουν τις ερωτοτροπίες. Στο Dragonstone, ο Theon κερδίζει τον σεβασμό των αντρών των, και τους οδηγεί στην διάσωση της Yara.

Στο Winterfell, ο Littlefinger οδηγείται σε δίκη για τις βλακείες του. Προς έκπληξή του, τον κατηγορούν για φόνο, προδοσία και απιστία, με τον Bran να σιγοντάρει. Και ποιος σκοτώνει τον Littlefinger; Η Arya, φυσικά.

Ο Samwell φτάνει στο Winterfell και συναντιέται με τον Bran, για να συζητήσουν για τους γονείς του Jon. Ανακαλύπτουν ότι ο Jon είναι καθαρόαιμος Targaryen, τον λέγανε Aegon, και είναι ο μοναδικός κληρονόμος του Iron Throne, καθώς οι γονείς του, Rhaegar Targaryen και Lyanna Stark, είχαν παντρευτεί κρυφά. Που σημαίνει ότι…………………… πήγε με την θειά του….

Στο Eastwatch, ο Night King οδηγεί τον απέθαντο δράκο του Viserion, στην καταστροφή του Τοίχους, και στην επέλαση του στρατού του.


Δες επίσης:

#OurWeekInGoT: Season 1 – Το απόλυτο recap

#OurWeekInGoT: Season 2 – Το απόλυτο recap

#OurWeekInGoT: Season 3 – Το απόλυτο recap

#OurWeekInGoT: Season 4 – Το απόλυτο recap

#OurWeekInGoT: Season 5 – Το απόλυτο recap

#OurWeekInGoT: Season 6 – Το απόλυτο recap

Διαβάστε περισσότερα για: , ,