#OurWeekInGoT - Season 6: Οι συγχωρεμένοι του 6ου κύκλου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInGoT – Season 6: Οι συγχωρεμένοι του 6ου κύκλου

Game Of Thrones, TV, Αφιερώματα | 13-4-2019 |

Και στην 5η σεζόν κλάψαμε κόσμο και ντουνιά, με τον θάνατο του Jon να κάνει χαμό. Η 6η σεζόν πάντως δεν στερείται από θανάτους.

Ποιους κλάψαμε στην 6η σεζόν;

Roose Bolton

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 2, Ειδικότητα: Άρχοντας του Οίκου Bolton

Mετά την προδοσία του προς τους Starks, ο Roose συγχαίρει τον γιο του Ramsey που παντρεύτηκε την Sansa, αν και έτσι πρόδωσαν και τους Lannisters. Του προτείνει να πάει στο Castle Rock για να σκοτώσει τον τελευταίο γιο του Eddard Stark, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τον στρατό του Βορρά.

Εκείνη τη στιγμή μαθαίνουν ότι ο Roose απέκτησε γιο, κάτι το οποίο αναστάτωσε τον Ramsey καθώς είναι μπάσταρδος (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Μαχαιρώνει τον Roose στη καρδιά, το οποίο είναι ειρωνεία, γιατί έτσι σκότωσε ο Roose τον Robb Stark. Μετά από λίγο σκοτώνει και το νεογέννητο αδερφάκι του.


Alliser Thorne

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 3, Ειδικότητα: Εκπαιδευτής του Castle Rock

Αφού ο Jon Snow ανασταίνεται από την Mellisandre, αποφασίζει να εκδικηθεί τους δολοφόνους του. Όταν ο Jon ζητάει τα τελευταία του λόγια, ο Thorne δηλώνει ότι αυτός θα ξεκουραστεί, ενώ ο Jon θα συνεχίσει να αγωνίζεται.

Δεν εκφράζει τη λύπη του για την δολοφονία, λέγοντας ότι προσεύχεται ότι θα είχε κάνει το ίδιο πράγμα ξανά, ακόμα κι αν γνώριζε το αποτέλεσμα. Ο Thorne απαγχονίζεται.


Olly

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 3, Ειδικότητα: Αγροτόπαιδο

Αυτό εδώ το κωλόπαιδο πέθανε με ακριβώς ίδιο τρόπο με τον Alliser Thorne. Δεν μιλάει καθόλου πριν πεθάνει και κοιτάει τον Jon με θυμό. Απαγχονίζεται και έπειτα το πτώμα του (και του Thorne) καίγεται. (Πιστεύω ότι έτσι ο Jon εκδικήθηκε και για τον θάνατο της Ygriite).


Osha

Θεός Σχωρέστην: Επεισόδιο 4, Ειδικότητα: Wildling

H Osha και ο Rickon προδίδονται από τους Umbers όταν ο Smalljon Umber θέλει να προστατεύσει τα εδάφη του από τους Wildlings στα οποία τους δόθηκε ασφαλής διέλευση από το Τείχος από τον Jon Snow. Ο Umber αν και εξακολουθεί να μισεί τους Boltons, για να κερδίσει την υποστήριξη του Ramsay, του προσφέρει την Osha και τον Rickon Stark.

Η Osha προσποιείται ότι ήταν δούλα και λέει ότι μετέφερε τον Rickon για να βρει έναν αγοραστή γι ‘αυτόν. Προσπαθεί επίσης να αποπλανήσει τον Ramsay για να του αποσπάσει τη προσοχή και να τον σκοτώσει με το μαχαίρι που βρισκόταν στο τραπέζι δίπλα του. Ο Ramsay αποκαλύπτει ότι ο Theon του είχε πει πώς αυτή βοήθησε τα αγόρια Stark να διαφύγουν. Ο Ramsay βγάζει άλλο ένα μαχαίρι από τη θήκη του και την μαχαιρώνει στο λαιμό.

Η Osha πέφτει στο πάτωμα και αιμορραγεί μέχρι θανάτου ενώ κρατάει την πληγή της, καθώς ο Ramsay καθαρίζει τη λεπίδα και παρακολουθεί με διασκέδαση.


Leaf

Θεός Σχωρέστην: Επεισόδιο 5, Ειδικότητα: Child of the Forest

Όταν δέχονται επίθεση στη σπηλιά από White Walkers, αυτή και τα άλλα children αμύνονται με dragonglass, αλλά πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο. Η Leaf φεύγει με τη Meera, τον Hodor και τον Bran, αλλά τελικά θυσιάζει τον εαυτό της για να τους δώσει περισσότερο χρόνο για να δραπετεύσουν. Αφού μαχαιρώθηκε πολλές φορές από τους White Walkers, δημιουργεί μια έκρηξη, σκοτώνοντας αυτούς αλλά και την ίδια.


Hodor

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 5, Ειδικότητα: Πιστός φίλος και υπηρέτης των Stark

Νομίζω όλοι μας αναρωτιόμασταν από τον πρώτο κιόλας κύκλο τι στο διάολο σήμαινε το “Hodor” και γιατί το έλεγε συνέχεια. Τώρα εύχομαι να μην ήξερα ποτέ.

Όταν οι White Walkers επιτίθενται στη σπηλιά, ο Hodor κρατάει την πίσω πόρτα της σπηλιάς για να επιτρέψει στον Bran και στη Meera να διαφύγουν. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Bran “μπαίνει” μέσα στο μυαλό του Wylis (aka του μικρού Ηοdor), συνδέοντας τα μυαλά του σημερινού Hodor και του νεαρού Wylis από το παρελθόν. Αυτό το ψυχικό τραύμα αναγκάζει τον Wylis να υποστεί επεισόδιο επιληψίας, ακριβώς τη ίδια στιγμή που ο Hodor πεθαίνει και η Meera φωνάζει τη φράση “Hold the door!”.

Ο Wylis στο παρελθόν φωνάζει ασταμάτητα τη φράση μέχρι που τελικά η φράση μικραίνει και γίνεται “Hodor”. Έτσι ο Wylis βιώνει τον μελλοντικό του θάνατο και παθαίνει ζημιά στον εγκέφαλο του.

Ένα πράγμα έχω να πω. Πάθαμε όλοι mindfuck.


Aerys Targaryen

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 6, Ειδικότητα: Βασιλιάς του Westeros

Σε μία από τις περιπλανήσεις του Bran στο παρελθόν, βλέπει τις τελευταίες ώρες του βασιλιά Aerys κατά την διάρκεια της εξέγερσης του Robert Baratheon. Στο όραμα βλέπει τα wildfires που είχαν εγκατασταθεί σε όλο το King’s Landing και τον Jaime Lannister να σκοτώνει τον Aerys καθώς φωνάζει, “Burn them all!”.


The Waif

Θεός Σχωρέστην: Επεισόδιο 8, Ειδικότητα: Βοηθός Ιερέα των Faceless Men

Τυφλώνει την Arya και της κάνει τη ζωή κόλαση, κυνηγώντας την χωρίς σταματημό. Κάποια στιγμή η Waif μεταμφιεσμένη ως νεαρός άνδρας, σκοτώνει τη Lady Crane, που πρόσφερε καταφύγιο στην Arya. Δηλώνει ότι ο θάνατος της Lady Crane θα ήταν ανώδυνος αν η Arya είχε καταφέρει να πετύχει την αποστολή της και αρχίζει να την επιδιώκει σε όλο το Braavos.

Η Arya οδηγεί την Waif στο κρησφύγετο της, όπου βρίσκει το Needle και κόβει το κερί που παρέχει το μόνο φως στο δωμάτιο. Η Arya, που πλέον έχει εμπειρία στην μάχη χωρίς όραση, την κερδίζει, και προσθέτει το πρόσωπο της Waif στο Hall of Faces.


Rickon Stark

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 9, Ειδικότητα: Πρίγκιπας του Βορρά

Λίγο πριν το Battle of the Bastards, και πριν οι δύο στρατοί αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στο πεδίο της μάχης και ο Ramsey φέρνει μπροστά τον Rickon.Ο Ramsey του κόβει τα δεσμά και τον ρωτάει αν του αρέσουν τα παιχνίδια. Λέει στο αγόρι να τρέξει προς τον αδελφό του, Jon.

Ο Rickon αρχίσει να περπατάει και στη συνέχεια τρέχει. Ο Jon έχοντας μυριστεί το σχέδιο του Ramsey, αρχίζει να καλπάζει προς τον Rickon. Ακριβώς όταν ο Rickon είναι έτοιμος να φτάσει στον αδελφό του, χτυπιέται από ένα βέλος του Ramsey και σκοτώνεται. Μια σκηνή που όλος ο πλανήτης φώναζε “ΚΑΝΕ ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ!!!”.


Wun Weg Wun Dar Wun

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 9, Ειδικότητα: Γίγαντας των Wildlings

Ο Wun Wun βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του στρατού του Jon που αγωνίζεται εναντίον του Ramsay Bolton και των δυνάμεών του στο Winterfell στο Battle of the Bastards. Τραυματίζεται πολύ σοβαρά.

Όταν ο στρατός του Ramsey αναχωρεί και γυρνάει στο Winterfell, ο Wun Wun πηγαίνει για να τους εξοντώσει. Εκεί τραυματίζεται ακόμα περισσότερο, μέχρι που δέχεται ένα βέλος από τον Ramsey και πεθαίνει. Είναι μέχρι στιγμής άγνωστο εάν υπάρχουν άλλοι ζωντανοί γίγαντες.


Ramsay Bolton

Ο Θεός να μην τον συγχωρέσει ποτέ: Επεισόδιο 9, Ειδικότητα: Άρχοντας του Dreadfort

(Ζητάω συγνώμη για την λεπτομερής περιγραφή αλλά είναι τόσο απολαυστική σκηνή)

Έχοντας πουθενά αλλού να κρυφτεί, δέχεται τελικά την προσφορά του Jon για να πολεμήσουν ένας προς ένας, επιλέγοντας ένα τόξο ως όπλο του. Ο Jon αρπάζει μια ασπίδα καθώς ο Ramsay πετάει ένα βέλος, το οποίο ο Jon κόβει. Ο Ramsay ρίχνει δύο ακόμα, και τα δύο μπλοκάρονται και ο Jon έρχεται πιο κοντά σε αυτόν. Καθώς ο Ramsay ετοιμάζει ένα τέταρτο βέλος, ο Jon χτυπάει το τόξο από τα χέρια του και τον χτυπάει με την ασπίδα με αρκετή δύναμη για να τον στείλει. Πριν μπορέσει ο Ramsey να σηκωθεί, o Jon μετατρέπει το πρόσωπό του σε έναν αιματηρό πολτό.

Ο Ramsay, ωστόσο, δεν αντιστέκεται, αλλά χαμογελάει. Ο Jon σταματά να χτυπάει τον Ramsay όταν παρατηρεί τη Sansa και αναγνωρίζει ότι έχει δικαίωμα να τον εκδικηθεί αυτή περισσότερο. Αφού ο Ramsey φυλακίζεται, τον πλησιάζει η Sansa και του λέει ότι σύντομα θα ξεχαστεί και ότι τα σκυλιά του δεν έχουν φάει για 7 μέρες.

Παρά την εμπιστοσύνη του ότι ποτέ δεν θα τον βλάψουν, ο Ramsey χάνει γρήγορα την ψυχραιμία του και προσπαθεί απεγνωσμένα να τα ηρεμήσει ενώ αυτά γρυλίζουν μέσα στη μούρη του. Τα σκυλιά ξαφνικά αρχίζουν να καταβροχθίζουν τον Ramsey, ο οποίος φωνάζει μέχρι που το στόμα και ο λαιμός του διαλύονται και πεθαίνει.


Walder Frey

Να καεί στην Κόλαση: Επεισόδιο 9, Ειδικότητα: Άρχοντας του Riverrun

O Walder τρώει ένα κομμάτι πίτας όταν μία υπηρέτρια του φέρνει και δεύτερο. Αυτός της λέει ότι είναι πολύ όμορφη και την παρενοχλεί σεξουαλικά. Όταν συνειδητοποιεί ότι ο Black Walden και ο Lothan δεν έχουν έρθει ακόμα, η κοπέλα απαντά ότι είναι εκεί, αποκαλύπτοντας ότι είναι στην ίδια την πίτα που έτρωγε.

Ο Walder μπαίνει σε κατάσταση σοκ και κοιτάζει πίσω το κορίτσι που αποκαλύπτει την αληθινή της ταυτότητα: η Arya Stark φορώντας μια μάσκα που έκλεψε από το Hall of Faces.

Φοβούμενος, ο Walder Frey προσπαθεί να φύγει, αλλά η Arya τον τραβάει πίσω και του κόβει το λαιμό, με τον ίδιο τρόπο που η μητέρα της Catelyn σκοτώθηκε.


Tommen Baratheon

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 10, Ειδικότητα: Βασιλιάς του Westeros

Ο Tommen προετοιμάζεται να παρακολουθήσει τη δίκη της μητέρας του αλλά ο Ser Gregor Clegane τον κρατά στο δωμάτιο του (μετά από εντολή της Cersei).  Παρακολουθεί με τρόμο, καθώς το Sept εκρήγνυται, σκοτώνοντας τους όλους μέσα [μαζί τους: η Margaery (Θεός σχωρέστην), ο αδελφός της (Θεός σχωρέστον), ο πατέρας τους Mace Tyrell (Θεός σχωρέστον) και ο High Sparrow (Oι Επτά να τον σχωρέσουν) ], καθώς και εκατοντάδων αθώων στη γύρω περιοχή.

Ο Tommen παρακολουθεί τη καταστροφή του Sept για κάποιο χρονικό διάστημα. Με το θάνατο της συζύγου του, και την απώλεια της νεοφιλελεύθερης πίστης του, καθώς και με τη γνώση ότι η μητέρα του ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους τόσων αθώων, ο ίδιος αφήνει το στέμμα του.

Ήρεμα, χωρίς δισταγμό, κάνει ένα βήμα από το παράθυρο του υπνοδωματίου που τον οδηγεί στον θάνατο του.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,