#OurWeekInGoT - Season 5: Οι συγχωρεμένοι του 5ου κύκλου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInGoT – Season 5: Οι συγχωρεμένοι του 5ου κύκλου

Game Of Thrones, TV, Αφιερώματα | 12-4-2019 |

Και στην 4η σεζόν κλάψαμε κόσμο και ντουνιά, με τον θάνατο του Tywin από τον Tyrion να προκαλεί πανηγύρια. Η 5η σεζόν πάντως δεν στερείται από θανάτους.

Ποιους κλάψαμε στην 5η σεζόν;

SPOILER ALERT!!!

Mance Rayder

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 1, Ειδικότητα: Αρχηγός των Free Folks

Μετά την αποτυχημένη επίθεση των Free Folks στο Castle Black, o Mance παραμένει φυλακισμένος από τον Stannis. O Stannis ζητάει από τον Jon Snow να πείσει τον Mance να τον προσκυνήσει και να τον βοηθήσει για να ξαναπάρει πίσω τον Βορρά, αλλιώς θα τον κάψει ζωντανό. Ο Mance αρνείται χωρίς δεύτερη σκέψη και καταλήγει στη πυρά. O Jon Snow δεν αντέχει να τον βλέπει να υποφέρει και τον χτυπάει με ένα βέλος στη καρδιά, το οποίο τελειώνει το βάσανο του.


Janos Slynt

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 3, Ειδικότητα: Διοικητής στο King’s Landing

Ήταν ένας άνθρωπος που δεχόταν τις εντολές του βασιλιά χωρίς δισταγμό, ακόμα και εαν αυτές ήταν απάνθρωπες. Κατά την διάρκεια μιας σύσκεψης ο Janos παρεξήγεται από τον Jon Snow και τον προσβάλλει. Με λίγα λόγια αργότερο ο Jon του κόβει το κεφάλι, και έτσι ο Jon παίρνει και μια μικρή δόση δικαιοσύνης για τον θάνατο το Ned Stark και για τα μπάσταρδα παιδιά του Robert Baratheon.


Ser Barristan Selmy

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 4, Ειδικότητα: Ιππότης

Ο συμπαθητικός Ser Barristan έχασε τη ζωή του όταν ανακαλύπτει ότι οι Sons of the Harpy έχουν σκοτώσει πολλούς Unsullied και ο Grey Worm έχει τραυματιστεί σοβαρά. Μόνος του κατάφερε να σκοτώσει πολλούς, όμως δεν άντεξε πολύ καθώς είχε μαχαιρωθεί αμέτρητες φορές. Όταν η Khaleesi μαθαίνει για τον θάνατο του, νευριάζει και ταΐζει δύο Great Masters στους δράκους της.


Maester Aemon

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 7, Ειδικότητα: Maester στο Castle Black 

Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είχε τον πιο γαλήνιο θάνατο στη ιστορία του Game of Thrones, καθώς πέθανε από γερατειά. Ήταν ο διάδοχος για το θρόνο αλλά αποφάσισε να αφοσιωθεί στο Τοίχος. Λίγο πριν πεθάνει το μυαλό του τα έπαιξε και φαντάστηκε μια συζήτηση με τον αδερφό του Egg. Αργότερα αφού έχει πλέον πεθάνει, ο Sam τον ευλογεί και καίει το σώμα του.


Shirren Baratheon

Θεός Σχωρέστην: Επεισόδιο 9, Ειδικότητα: Πριγκίπισσα

Το πιο συμπαθητικό κοριτσάκι EVER. Κάηκε στη πυρά μετά από εντολή του πατέρα της Stannis Baratheon, σαν θυσία για τον Άρχοντα του Φωτός. Ήταν ιδέα της Melisandre, κάτι που με έκανε να την μισήσω ακόμα περισσότερο από πριν. Μετά από λίγο η μητέρα της αυτοκτονεί.


Stannis Baratheon

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 10, Ειδικότητα: Άρχοντας του Dragonstone, και υποτιθέμενος βασιλιάς των Andals και First Men

Μετά την δολοφονία της κόρης του τον ήθελα νεκρό. Και ευτυχώς αυτό έγινε όταν η Brienne τον αποκεφαλίζει αφού μαθαίνει ότι μέσω μαύρης μαγείας σκότωσε τον αδερφό του Renly. Δεν είδαμε ποτέ τον αποκεφαλισμό αλλά αργότερα στον έκτο κύκλο αναφέρεται ότι ο Ramsey βρήκε το πτώμα του.


Myranda

Θεός Σχωρέστην: Επεισόδιο 10, Ειδικότητα: Η αγάπη του Ramsey (και καριολίτσα)

Μετά τα βάσανα που προκάλεσε μαζί με τον Ramsey στον Theon Greyjoy, ο ίδιος την πέταξε από έναν πύργο. O Ramsey όταν βρίσκει το πτώμα της, υπόσχεται ότι θα πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της.


Meryn Trant

Θεός Σχωρέστον: Επεισόδιο 10, Ειδικότητα: Ιππότης

Ήταν το σκυλάκι της Cresei και ακολουθούσε την κάθε εντολή της. Χτυπούσε την Sansa χωρίς έλεος και γενικά τον θέλαμε όλοι νεκρό. Ευτυχώς ήταν μέσα στη λίστα της Arya και του έκοψε τον λαιμό (αφού του μαχαίρωσε τα μάτια) όταν πήγε να την βιάσει.


Myrcella Baratheon

Θεός Σχωρέστην: Επεισόδιο 10, Ειδικότητα: Πριγκίπισσα

Η αλήθεια είναι πως είχα ξεχάσει ότι υπάρχει. Δεν έπαιξε και ποτέ κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στη πλοκή. H Ellaria την δηλητηρίασε ως εκδίκηση για τον θάνατο του Oberlyn ακόμα και ας ήταν αθώα. Λίγο πριν πεθάνει αποκάλυψε στον Jamie πως ξέρει ότι είναι ο πατέρας της.


Jon Snow

Θεός Σχωρέστον (έστω και προσωρινά): Επεισόδιο 10, Ειδικότητα: Φύλακας του Night’s Watch

Kαι εδώ ήταν η στιγμή που όλοι εμείς οι φανς, χάσαμε τον νου μας. Για να μην τα πολυλογώ μαχαιρώθηκε πολλές φορές από τους Olly, Thorne, Yarwyck, Marsh και κανα δύο ακόμα, για τον λόγο ότι πρόδωσε το Night’s Watch επειδή έκανε ειρήνη με τους Free Folks. O Jon πέφτει και πεθαίνει αργά. Στον επόμενο κύκλο όμως τον φέρνει πίσω στη ζωή η Melisandre οπότε όλα καλά. Μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,