#OurWeekInGoT: Season 3 - Το απόλυτο recap - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInGoT: Season 3 – Το απόλυτο recap

Game Of Thrones, TV, Αφιερώματα | 10-4-2019 |

H 3η σεζόν του Game of Thrones μας βρίσκει με έναν κακό χαμό καθώς η απειλή από του White Walkers είναι πιο κοντά από ποτέ. Η Arya δέχεται την εκπαίδευση που πρέπει, και οι πόλεμοι θα συνεχιστούν.

Κύκλος 3 – Season 3

Επεισόδιο 1 – “Valar Dohaeris – 55′ – 4,37 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 31/03/2013, Σκηνοθεσία: Daniel Minahan, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Κάποιοi τις Νυχτερινής Φρουράς, συμπεριλαμβανομένων των Τarly και Mormont, γλυτώνουν από τους White Walkers, και σκοπεύουν να γυρίσουν στο Τοίχος, για να προειδοποιήσουν τους πάντες.

Την ίδια στιγμή, ο Γιαννάκης ο Χιόνης, πηγαίνει μπρος στον Rayder, τον “βασιλιά πέρα από το Τοίχος”, και δηλώνει πίστη στους Άγριους.

Αλλού νταλλού, ο φοβισμένος Tyrion προσπαθεί να πάρει το Casterly Rock από τον Tywin, ο οποίος έρχεται με αντιπροτάσεις. Η Margaery ξεκινάει τις φιλανθρωπίες με τα ορφανά του King’s Landing. Ο Baelish προσφέρει την βοήθειά του στην Sansa για να δραπετεύσει από King’s Landing.

Ο Davos σώζεται από τον Saan, ο οποίος δεν θέλει επαφές με τον Stannis, και επιστρέφει στο Dragonstone. Εκεί ανεπιτυχώς προσπαθεί να σκοτώσει την Melisandre, η οποία τον κατηγορεί ότι προσπάθησε να πείσει τον Stannis να μην την αφήσει να συμμετέχει στην μάχη, και τον φυλακίζει.

Στο Essos, η Daenerys φτάνει στην πόλη Astapor για να αγοράσει έναν στρατό από σκληρατράχηλους στρατιώτες, ονόματι “Unsullied”. Οι πολέμαρχοι των Qarth προσπαθούν να την δολοφονήσουν, αλλά θα σωθεί από τον Selmy, πρώην στρατηγό του Kingsguard, ο οποίος δηλώνει την πίστη του σε αυτή.


Επεισόδιο 2 – “Dark Wings, Dark Words” – 56′ – 4,27 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 07/04/2013, Σκηνοθεσία: Vanessa Taylor, Σενάριο: Vanessa Taylor

Η Brienne συνεχίζει να συνοδεύει τον Jaime μέχρι να φτάσουν στο King’s Landing. Την προκαλεί για μάχη, η οποία διακόπτεται από τους στρατιώτες του Bolton.

Μετά τα νέα για την κατάσταση του Winterfell και την εξαφάνιση των Bran και Rickon, ο Robb αφήνει για λίγο τον πόλεμο κατά των Lannister, για να πάει στην κηδεία του πατέρα της Catelyn, στο Riverrun. Ο Karstark, ο οποίος ζητά εκδίκηση για τον θάνατο των γιων του από τους Lannister. Οι Arya, Gendry και Hot Pie πάνε επίσης στο Riverrun, αλλά η πορεία τους θα διακοπεί από τους “Brotherhood without Banners”, από και θα αποκαλυφθεί η πραγματική ταυτότητα της Arya.

Η Margaery και η γιαγιά της, η αγαπημένη μας Olenna, ή αλλιώς η “Queen of Thorns”, πείθει την Sansa να τους πει για τον κωλοχαρακτήρα του Joffrey.

Ο Theon θα βασανιστεί από αγνώστους. Οι Bran, Rickon, Osha και Hodor θα συναντηθούν με τα αδέρφια Jojen και Meera, με τον πρώτο να πληροφορεί τον Bran ότι είναι ένας  warg, ικανός να μπαίνει στα μυαλά των ζώων.


Επεισόδιο 3 – “Walk of Punishment” – 56′ – 4,72 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 14/04/2013, Σκηνοθεσία: David Benioff , Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Robb και Catelyn βρίσκονται στο Riverrun για την κηδεία.

Ο Tywin αποφασίζει να στείλει τον Baelish στη Lysa με σκοπό να παντρευτούν, για να διατηρήσουν τη συμμαχία, κάνοντας τον Tyrion τον νέο Master of Coin.

Καθώς ο Hot Pie αποφασίζει να μείνει στο πανδοχείο, Arya και Gendry ακολουθούν την Brotherhood.

Μαθαίνοντας για την σφαγή στο Fist of the First Men, ο Rayder στέλνει τον Snow και μια μερίδα Wildlings να επιτεθούν στην Νυχτερινή Φρουρά, τώρα που είναι αδύναμη. Οι επιζήσαντες της Φρουράς, επιστρέφουν στο Craster’s Keep, όπου ο Tarly γίνεται μάρτυρας της γέννησης του γιου της Gilly.

Ο Theon απελευθερώνεται από έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος θα τον σώσει και πιο μετά.

Η Melisandre φεύγει από το Dragonstone για μία άγνωστη αποστολή, δηλώνοντας ότι για την νίκη απαιτείται το αίμα του βασιλιά.

Η Daenerys συμφωνεί να αγοράσει και τους 8,000 Unsullied, και την μεταφράστρια Missandei, με αντάλλαγμα έναν δράκο της, παρά την αντίθετη γνώμη των Selmy και Jorah.

Ο Jaime πείθει τον Locke να μην βιάσει την Brienne, με τον Locke να του κόβει το χέρι.


Επεισόδιο 4 – “And Now His Watch Is Ended” – 53′ – 4,87 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 21/04/2013, Σκηνοθεσία: Alex Graves, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο Theon θα προδοθεί από τον σωτήρα του (μαύρη η ώρα), και επιστρέφει ξανά στη φυλακή.

Μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, ο Jaime πιστεύει ότι το έχει χάσει το παιχνίδι, καθώς το χέρι που έχασε ήταν το καλό του. Ωστόσο, η Brienne, ξέροντας τι έκανε για αυτήν, προσπαθεί να αναπτερώσει τις ελπίδες του.

Ο Varys ενημερώνει τον Tyrion για το πώς έγινε ευνούχος, και τον προτρέπει να είναι υπομονετικός για την εκδίκηση που θέλει.

Από την άλλη, στο κρησφύγετο του Craste, οι επιζήσαντες Νυχτερινοί Φρουροί, έχουν ψωμολυσσάξει, και θα έρθουν σε κόντρα με τον οικοδεσπότη τους. Craster και Mormont αλληλοσφάζονται, και ο Tarly την κάνει με την Gilly και τον γιο της.

Arya και Gendry πηγαίνουν σε μία μυστική σπηλιά της Αδελφότητας, και συναντούν τον αρχηγό, τον Dondarrion, ο οποίος αργότερα θα καταδικάσει τον Clegane σε δίκη, με μάχη εναντίον του.

Η Margaery προτείνει γάμο ανάμεσα στην Sansa και τον Loras.

Η Daenerys θα συναντηθεί με τον Kraznys για να ολοκληρώσει την ανταλλαγή ανάμεσα στον δράκο της και τον στρατό των Unsullied, τους οποίους τεστάρει, και μετά τους δίνει εντολή να σκοτώσουν τους αφέντες τους, ξαναπαίρνει τον δράκο της, τους ελευθερώνει, αλλά εκείνοι επιλέγουν να μείνουν μαζί της.


Επεισόδιο 5 – “Kissed By Fire” – 57′ – 5,35 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 20/04/2013, Σκηνοθεσία: Alex Graves, Σενάριο: Bryan Cogman

Ο Tyrion πείθει την Olenna να πληρώσει για το μερίδιό της στον βασιλικό γάμο. Η Sansa λέει στον Baelish την απόφασή της να μείνει στο King’s Landing. Οι Lannister όμως θα ανακαλύψουν το κόλπο των Tyrell, σχετικά με τον γάμο Sansa και Loras. Για να αποτραπεί η ένωση, ο Tywin σκοπεύει να παντρέψει την Sansa με τον Tyrion, και την Cersei με τον Loras, παρά τις αντιδράσεις τους.

Ο Stannis παραδέχεται την απιστία του στην γυναίκα του, Selyse, η οποία όμως, ως κιουρία, του λέει ότι το ξέρει ήδη, και ότι το αποδέχεται. Καλή κερατού και του λόγου της. Η κόρη του, Shireen, μπαίνει κρυφά στα μπουντρούμια, και μαθαίνει τον Davos να διαβάζει.

Ο Sandor σκοτώνει τον Dondarrion, και απελευθερώνεται. Ωστόσο, ο Dondarrion ανασταίνεται από την δύναμη του Lord of Light. Ο Gendry αποφασίζει να μείνει στην αδελφότητα, ενώ οι Thoros και Dondarrion σχεδιάζουν να ζητήσουν λύτρα για την Arya από τον Robb.

Μετά την παράδοσή του στον Bolton, ο Jaime εξομολογείται στην Brienne τον λόγο που σκότωσε τον Aerys.

Ο Robb εκτελεί τον Karstark, μετά τον φόνο που διέπραξε ο δεύτερος, με θύματα δύο αγόρια Lannister. Με όλους τους Karstarks να τον εγκαταλείπουν, ο Robb σχεδιάζει να κάνει μία απελπισμένη συμμαχία με τον Frey.

Ο Jon Snow υποκύπτει στα ερωτικά τερτίπια της Ygritte, σπάζοντας τους όρκους του.

Οι Unsullied επιλέγουν τον πολεμιστή Grey Worm, να ηγηθεί του στρατεύματος της Daenerys.


Επεισόδιο 6 – “The Climb” – 53′ – 5,50 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 05/05/2013, Σκηνοθεσία: Alik Sakharov, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Στο King’s Landing, ο Tywin πείθει την Olenna να συμφωνήσει στον γάμο των Loras και Cersei, και αποκαλύπτει στον Tyrion ότι ο Joffrey προσπάθησε να τον σκοτώσει στη μάχη, στην παραλία. Ο Tyrion ενημερώνει Shae και Sansa σχετικά με τον επικείμενο γάμο. Ο Baelish λέει στον Varys ότι έπιασε την Ros σαν πληροφοριοδότρια του Varys, την οποία παρέδωσε στον Joffrey, ο οποίος την σκότωσε.

Στα Riverlands, η Melisandre αγοράζει τον Gendry από την Αδελφότητα, μαντεύοντας ότι η Arya θα σκοτώσει κόσμο.

Ο Robb θα κάνει μία νέα συμφωνία με τον Frey, συμφωνώντας να του παραδώσει τον Harrenhal, και να παντρέψει τον θείο του Edmure με την κόρη του Frey, Roslin.

Ο Bolton σχεδιάζει να στείλει τον Jaime στο King’s Landing, αλλά αρνείται να στείλει μαζί του την Brienne.

Σε μία μυστική τοποθεσία, ο Theon συνεχίζει να βασανίζεται από τον μυστηριώδη άντρα.

Στον Βορρά, ένταση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα σε Osha και Meera. Πέρα από το Τοίχος, ο Tarly συνεχίζει την πορεία του με την Gilly, ενώ ο Snow με την Ygritte κατορθώνουν να σκαρφαλώσουν το Τοίχος.


Επεισόδιο 7 – “The Bear and the Maiden Fair” – 58′ – 4,84 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 12/05/2013, Σκηνοθεσία: Michelle MacLaren, Σενάριο: George R. R. Martin

Στον Βορρά, ο Jojen λέει στον Bran ότι πρέπει να περάσουν το τοίχος, προκειμένου να βρουν το κοράκι, προς τιμήν του Osha. Η σχέση ανάμεσα σε Snow και Ygritte γίνεται βαθύτερη, κάνοντας τους υπόλοιπους της φυλής της δυσαρεστημένους. (μμμμ, χαρά στον γκόμενο).

Ο Theon θα ευνουχιστεί από τον βασανιστή του.

Η Talisa αποκαλύπτει στον Robb ότι είναι έγκυος.

Η Arya φεύγει από την Αδελφότητα, για να την συλλάβει ο Sandor.

Η Melisandre αποκαλύπτει στον Gendry ότι πατέρας του είναι ο Robert.

Η Shae λέει στον Tyrion ότι θα τον χωρίσει αν παντρευτεί την Sansa. Ο Tywin συμβουλεύει τον Joffrey, να προσέξει την Daenerys, η οποία φτάνει στην πόλη Yunkai και δηλώνει πόλεμο, γιατί άλλη δουλειά δεν είχε κι αυτή.

Ο Bolton φεύγει από το Harrenhall για να πάει στον γάμο του Edmure, ενώ ο Jaime αποχαιρετά την Brienne, και παίρνει τον δρόμο του για το King’s Landing. Στον δρόμο θα μάθει ότι ο Locke αρνήθηκε τα λύτρα που έδινε ο ο πατέρας την Brienne για την απελευθέρωσή της. Ο Jaime επιστρέφει στο Harrenhall για να βρει την Brienne να παλεύει με μία αρκούδα. Την σώζει, και ξαναφεύγει, αλλά μαζί της.


Επεισόδιο 8 – “Second Sons” – 56′ – 5,13 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 19/05/2013, Σκηνοθεσία: Michelle MacLaren , Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Στο King’s Landing έχουμε γάμους και χαρές, με Tyrion και Sansa στο κέντρο της τελετής. Η Cersei όμως δείχνει την ξινίλα της σε Margaery και Loras. Στο τραπέζι του γάμου, ο Tyrion γίνεται κουρούμπελο και κάνει σκηνή, με τον Tywin να απαιτεί εγγονάκι σύντομα. Στην νυφική τους καριόλα, ο Tyrion λέει στην Sansa ότι δεν θα κάνουν σεξ, μέχρι να το επιλέξει εκείνη.

Ο Sandor αποκαλύπτει στην Arya ότι σκοπεύει να πάρει λύτρα από τον Robb.

Ο Stannis απελευθερώνει τον Davos, απαιτώντας τον σεβασμό του στην Melisandre, η οποία φτάνει στο Dragonstone με τον Gendry, τον οποίο γοητεύει, και του παίρνει το αίμα του, με τρεις βλέδες, αλα σταλλόνε. Σε μία μαγική τελετή, ο Stannis πετάει τις βλέδες στη φωτιά, ονομάζοντας τες Robb, Balon και Joffrey.

Η Daenerys μαθαίνει ότι ο Yunkai έχει προσλάβει μία ομάδα μισθοφόρων ονόματι “Second Sons”. Ένας από τα αφεντικά, που λέγεται Naharis σκοτώνει έναν από τους άλλους άρχοντες, και δηώνει πίστη στην Daenerys.

Tarly και Gilly δέχονται επίθεση από έναν White Walker, ο οποίος καταστρέφεται από ένα στιλέτο φτιαγμένο από δρακόγυαλο.


Επεισόδιο 9 – “The Rains of Castamere” – 51′ – 5,22 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 02/06/2013, Σκηνοθεσία: David Nutter, Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Tarly, Gilly και ο γιος της φτάνουν στο Τοίχος.

Κατά την διάρκεια μιας καιρικής θεομηνίας, ο Bran μπαίνει στο μυαλό του Hodor, για να τον ηρεμήσει.

Ο Snow αρνείται να σκοτώσει έναν αγρότη, τον οποίο σκοτώνει τελικά η Ygritte.

Ο Bran θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να σώσει τον Snow, ο οποίος σκοτώνει τον Orell, και αφήνει πίσω την Ygritte.

Η Daenerys στέλνει Jorah, Naharis και Grey Worm να διεισδύσουν τους Yunkai, και να ανοίξουν της πύλες της πόλης για τον στρατό της. Οι Yunkai γρήγορα πέφτουν υπό των δυνάμεών της.

Ο Robb φτάνει στους Δίδυμους, και απολογείται στον Walder, ο οποίος φαίνεται να δέχεται. Ο Edmure παντρεύεται την Roslin, και την ώρα που φεύγουν για να τελεστούν τα συζυγικά τους καθήκοντα, οι άντρες του Walder, δολοφονούν τους Catelyn, Talisa, τους παρατρεχάμενους των Stark. Την ίδια στιγμή, ο Bolton, αποκαλύπτει ότι είναι πιστός στους Lannisters, και σκοτώνει τον Robb. Ναι, μιλάμε για τον Red Wedding.

Η Arya είναι ήδη εκεί, και βλέπει μέρος της σφαγής, αλλά ο Sandor θα την οδηγήσει σε ασφαλές μέρος.


Επεισόδιο 10 – “Mhysa” – 63′ – 5,39 εκατομμύρια θεατές

Ημερομηνία Προβολής: 09/06/2013, Σκηνοθεσία: David Nutter , Σενάριο: David Benioff & D. B. Weiss

Ο εγκέφαλος πίσω από την σφαγή αποκαλύπτεται είναι ο Tywin, ο οποίος επιβραβεύει τον οίκο των Frey με τον θρόνο του Riverrun, και ορίζει τον Bolton “Άρχοντα του Βορρά”.

Ο Theon ότι ο βασανιστής του είναι ο Ramsay, ο μπάσταρδος γιος του Bolton. Κόντρα στις επιθυμίες του Balon, η Yara αποφασίζει να σώσει τον Theon.

Arya και Sandor σκοτώνουν κάποιους από τους στρατιώτες των Frey.

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα με την Brienne, ο Jaime επανασυνδέεται με την Cersei.

Στον Βορρά, η ομάδα του Tarly, συναντάει την ομάδα του Bran, και τους δίνει τα όπλα με τα δρακόγυαλα. Πριν επιστρέψουν στο Castle Black, ο Maester Aemon θα στείλει κοράκια να ενημερώσει τα 7 Βασίλεια για τους White Walkers.

Έχοντας χτυπηθεί αρκετές φορές, ο Jon καταφέρνει να δραπετεύσει από την την Ygritte και επιστρέφει στο Castle Black.

Στο Dragonstone, ο Davos βοηθάει τον Gendry να διαφύγει. Την ίδια στιγμή ο Stannis αποφασίζει να κατευθυνθεί βόρεια, για να βοηθήσει την Φρουρά, ενάντια στην απειλή των White Walkers.

Στο Essos, οι απελευθερωμένοι σκλάβοι των Yunkai αρχίζουν να αποκαλούν την Daenerys “μητέρα”.


Δες επίσης:

#OurWeekInGoT: Season 1 – Το απόλυτο recap

#OurWeekInGoT: Season 2 – Το απόλυτο recap

Διαβάστε περισσότερα για: , ,