#OurWeekInGoT: Οι προδοσίες του Game of Thrones - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

#OurWeekInGoT: Οι προδοσίες του Game of Thrones

Game Of Thrones, TV, Αφιερώματα | 9-4-2019 |

Ο κόσμος που έχει πλάσει ο George R. R. Martin και οι δημιουργοί της τηλεοπτικής σειράς (που δυστυχώς φτάνει στο τέλος της) είναι γεμάτος βία, δολοπλοκίες και προδοσίες.

Σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, σε κάποια στιγμή της σειράς προδόθηκαν ή πρόδωσαν. Είτε για να εκδικηθούν, είτε για να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν το στόχο τους. Να έρθουν δηλαδή πιο κοντά στον σιδερένιο θρόνο!

Για να δούμε αναλυτικά τα πισώπλατα και μη μαχαιρώματα:

Lord Bealish, a.k.a Littlefinger – Ο πρωταθλητής των προδοσιών

Ο Lord Bealish, a.k.a Littlefinger, είναι ο πρωταθλητής στην προδοσία. Αυτή είναι η φάση του! Πώς ο Tyrion πίνει και ξέρει πράγματα (“I drink and i know things” είχε πει κάπου στην πέμπτη σεζόν νομίζω…); Έτσι ο Littlefinger είναι δολοπλόκος, στρέφει τον ένα Οίκο εναντίον του άλλου, αλλά και σπέρνει τη διχόνοια μεταξύ ατόμων του ίδιου Οίκου, με συνεχή ψέμματα.

Αναλυτικά τα “κατορθώματά” του, μέχρι το τέλος της έβδομης σεζόν, που τον πήραν επιτέλους χαμπάρι και πήρε αυτό που του άξιζε:

 • Πείθει την Lysa, γυναίκα του Jon Arryn, ο οποίος ήταν ο αρχηγός του Οίκου Arryn, Λόρδος του Eyrie και του Vale και Χέρι του Βασιλιά Robert Baratheon, να τον δηλητηριάσει και μετά να στείλει γράμμα στην αδερφή της, την Catlyn Stark, λέγοντας πως για τη δολοφονία ευθύνονται οι Lannister, επειδή ο Jon Arryn είχε ανακαλύψει ότι ο Jamie Lannister είναι ο πατέρας των παιδιών της Cersei…
 • Όταν κάποιος πάει να δολοφονήσει τον Brandon Stark, ο Littlefinger υποστηρίζει πως το ξίφος που χρησιμοποιήθηκε ανήκει στον Tyrion Lannister, για να στρέψει τον έναν Οίκο ενάντια στον άλλο.
 • Προδίδει τον Ned Stark και μεθοδεύει την εκτέλεσή του, γιατί από παιδί αγαπούσε τη γυναίκα του, την Catlyn.
 • Ήταν πίσω από τη δολοφονία του Βασιλιά Joffrey Baratheon και έριξε το φταίξιμο στον Tyrion.
 • Όταν πια δεν του ήταν χρήσιμη η Lysa Arryn την σκότωσε, ρίχνοντάς τη θεαματικά στην “moon door” του Vale, αφού πρώτα της είπε ότι η μοναδική γυναίκα που αγάπησε ήταν η αδερφή της…
 • Για να κάνει συμμαχία με τον Οίκο των Bolton προδίδει τη Sansa παραδίδοντάς τη στον ψυχάκια Ramsay.
 • Προσπαθεί να στρέψει τη Sansa ενάντια στην Arya, αλλά τα κορίτσια κάνουν την ανατροπή και μας χαρίζουν έναν από τους πιο απολαυστικούς θανάτους στο GoT. Ο Littlefinger κλαψουρίζει και παρακαλάει τη Sansa να μην τον σκοτώσει και η badass Arya του κόβει το λαιμό!

Η πιο αξέχαστη και αιματηρή προδοσία

Ο Walder Frey, αρχηγός του Οίκου των Frey, προδίδει και σχεδόν ξεκληρίζει δυο Οίκους, τους Tully και τους Stark, στον συγκλονιστικό Κόκκινο Γάμο, με τη βοήθεια του Roose Bolton… Τους έχει καλέσει στο κάστρο του, γιορτάζουν το γάμο του Robb Stark, υποτίθεται ότι είναι σύμμαχοι και τους κατασφάζουν όλους,…


Shame on you, Cersei! – Η Πανούργα Βασίλισσα

Μια από τους κακούς της σειράς, αδίστακτη, κάνει ό,τι μπορεί για να κρατηθεί στο θρόνο και να εξοντώσει τους αντιπάλους της.

 • Προδίδει τον άντρα της Robert Baratheon, καθώς τον απατά με τον αδερφό της Jamie (ίου) και έχει κάνει με αυτόν τα παιδιά της…
 • Χρησιμοποιεί το νεαρό συγγενή της Lancel Lannister, ο οποίος είναι ιπποκόμος του Βασιλιά, για να τον βγάλει από τη μέση και να περάσει ο θρόνος στα παιδιά της. Τον ποτίζει πολύ δυνατό κρασί κατά τη διάρκεια του κυνηγιού αγριογούρουνων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να πεθάνει.
 • Προδίδει δυο φορές τον αδερφό της Tyrion, όταν ζητάει από τον γιο της Jeoffrey, που είναι πλέον Βασιλιάς, να διατάξει την εκτέλεσή του και όταν ζητάει από τον Jamie να τον σκοτώσει.
 • Προδίδει τους συμμάχους της, τον Οίκο των Tyrell, όταν μεθοδεύει τη φυλάκιση του Loras και της Margaery Tyrell από τη θρησκευτική σέκτα των Σπουργιτιών. Και τους εξοντώνει όταν με την πράσινη φωτιά καταστρέφει το Sept of Baelor. Οι συνεχιστές του Οίκου των Tyrell πεθαίνουν και μένει μόνη της η ηλικιωμένη Olenna Tyrell…
 • Ταυτόχρονα προδίδει το δεύτερο γιο της Tommen, που είναι τότε Βασιλιάς, γιατί σκοτώνει τη σύζυγό του Margaery. O νεαρός Tommen την αγαπάει και από την απελπισία του οδηγείται στην αυτοκτονία πηδώντας από το παράθυρο, όταν βλέπει την έκρηξη.
 • Τέλος προδίδει τον αδερφό και εραστή της Jamie, όταν συμμαχεί κρυφά με τον Tyrion στον τέλος της έβδομης σεζόν.

Stannis Baratheon – Ο αδίστακτος βλαξ…

 • Ο Stannis Baratheon μαγεύεται και δελεάζεται από τη μάγισσα Mellisandre και χρησιμοποιεί τη μαγεία της (η μυστηριώδης μαύρη σκιά που “γέννησε” η Κόκκινη Γυναίκα) για να βγάλει από τη μέση το μικρό του αδερφό Renly, ο οποίος διεκδικεί το θρόνο…
 • Μέσα στην άρρωστη φιλοδοξία του και την παράνοιά του θυσιάζει τη μικρή του κόρη τη Shireen, καίγοντάς τη για να κερδίσει την εύνοια του θεού της Mellisandre. Μετά από αυτό δε νομίζω να υπήρξε κάποιος που να μη χάρηκε όταν πέθανε ο Stannis…

Renly Baratheon – Άλλος ένας διεκδικητής του θρόνου

Άλλος ένας διεκδικητής του θρόνου που έφυγε από τη μέση νωρίς. Μετά το θάνατο του αδερφού του Βασιλιά Robert Baratheon δεν δίστασε να προδώσει τον μεγαλύτερο αδερφό του Stannis και να διεκδικήσει κι εκείνος το θρόνο.


Jeoffrey Baratheon – O διεστραμμένος

Ο πιο αντιπαθής ίσως χαρακτήρας της σειράς πρόδωσε τον αρχηγό του Οίκου των Stark, Ned, και τη μέλλουσα σύζυγό του Sansa, όταν διέταξε τον αποκεφαλισμό του. Ο σιχαμερός Jeoffrey είχε πρώτα υποσχεθεί στον Ned ότι δε θα τον σκοτώσει, επειδή είπε ότι δεν είναι νόμιμος γιος του Robert Baratheon και δεν του ανήκει ο θρόνος, αλλά θα του χαρίσει τη ζωή και θα τον στείλει στη Night Watch, στο Τείχος.


Tyrion Lannister – Προδίδεται πιο πολύ απ΄ όσο προδίδει

Ως τώρα ο Tyrion έχει προδοθεί από τη γυναίκα που αγαπούσε και προσπάθησε να προστατεύσει, τη Shae, και από τον πατέρα του που την είχε ερωμένη και την έβαλε να καταθέσει ψευδώς εναντίον του, από τον Varys, τον Littlefinger και την αδερφή του. Ο ίδιος πρόδωσε μόνο τη Cersei, όταν όντας χέρι του Βασιλιά σύναψε συμμαχία με τον Πρίγκηπα Doran του Dorne και έστειλε εκεί χωρίς τη συγκατάθεσή της την κόρη της Myrcella, για να παντρευτεί τον γιο του και να συμμαχήσουν οι δυο Οίκοι. Ίσως ο αγαπητός Tyrion αποδειχθεί προδότης στην τελευταία σεζόν, καθώς δεν ξέρουμε αν η συμμαχία του με την Cersei είναι καθ’υπόδειξη της Daenerys και επίσης δεν ξέρουμε τι θα κάνει τώρα που είδε τη στενή “συμμαχία” της με τον Jon Snow…


Lord Varys – Συναγωνίζεται τον Littlefinger στην δολοπλοκία

Συμβουλάτορας του Βασιλιά και μετά της Daenerys. Βουτηγμένος στη δολοπλοκία, με άγνωστα κίνητρα και σκοπό, αφού δεν ξέρουμε το παρελθόν του.

 • Ήταν κι αυτός μέσα στο σχέδιο δολοφονίας του Χεριού του Βασιλιά, Jon Arryn.
 • Μεθόδευσε την πώληση της Daenerys στον Khal Drogo.
 • Συνωμότησε ενάντια στον Βασιλιά Robert Baratheon με τον μυστηριώδη (και χαμένο από την πρώτη σεζόν…) Illyrio Mopatis.
 • Κατέθεσε ψευδώς εναντίον του Tyrion.
 • Πρόδωσε τη Cersei όταν μαζί με τον Jamie φυγάδευσαν τον Tyrion στο Essos.

Ramsey Bolton – Ο σαδιστής

Συναγωνίζεται με τον Joffrey για τον τίτλο του πιο μισητού χαρακτήρα.

 • Προδίδει τον Theon Greyjoy και παίζει μαζί του, όταν υποκρίνεται πως τον βοηθά να δραπετεύσει. Τελικά τον φυλακίζει και τον βασανίζει φρικτά.
 • Σκοτώνει τον πατέρα του Roose και την έγκυο μητριά του, για να είναι ο μόνος κυρίαρχος.

Euron Greyjoy – Ο πειρατής

 • Σκοτώνει τον αδερφό του Balon και παίρνει την εξουσία στα Iron Islands.
 • Φυλακίζει την Yara Greyjoy και ψάχνει τον Theon για να τον σκοτώσει.

Ellaria Sand – Η ύπουλη

 • Σκοτώνει τον Πρίγκηπα Doran και παίρνει την εξουσία στο Dorne.
 • Στέλνει τις κόρες της να δολοφονήσουν τον διάδοχό του Trystane.
 • Σκοτώνει με δηλητήριο της κόρη της Cersei και του Jamie, τη Myrcella, ενώ έχει συμφωνήσει να την παραδώσει.

Tywin Lannister – Ο σκιώδης βασιλιάς

Ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα και είχε όλη τη δύναμη στο Westeros.

 • Πρόδωσε την κόρη του όταν την αρραβώνιασε παρά τη θέλησή της με τον Loras Martell, ενώ γνώριζε ότι ήταν ομοφυλόφιλος.
 • Πρόδωσε το γιο του Tyrion καταδικάζοντάς τον σε θάνατο, συνωμοτώντας (και όχι μόνο…) με την ερωμένη του.

High Sparrow – Ο αρχισπουργίτης

Ο High Sparrow, είχε αρχικά  συμμαχήσει με την Cersei. Ωστόσο, δε δίστασε να την φυλακίσει, να τη βασανίσει και τελικά να την εξευτελίσει δημόσια (SHAME… SHAME…). Δεν υπολόγισε ότι τα χρέη που πάντα πληρώνουν οι Lannister περιλαμβάνουν και την εκδίκηση…


Olenna Tyrell

Η τελευταία του Οίκου των Martell πριν πεθάνει ομολόγησε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Βασιλιά Jeoffrey, προδίδοντας την τότε συμμαχία του Οίκου της με τους Lannister.


Sir Jorah Mormont – Sir of Friendzone

Ο Sir Jorah Mormont πριν ερωτευτεί την Khaleesi του, είχε σταλεί από τον Varys κοντά της για να την κατασκοπεύσει. Μετά πρόδωσε και τον Varys δρώντας σαν διπλός πράκτορας για λογαριασμό της Daenerys.


Mirri Maz Duur – Η μάγισσα

Εκδικείται τον Khal Drogo για τη σφαγή και την εκδούλευση του χωριού της προκαλώντας το θάνατό του και το θάνατο του γιου του που κυοφορούσε η Daenerys χρησιμοποιώντας σκοτεινή μαγεία, ενώ αρχικά είχε υποσχεθεί να θεραπεύσει ένα τραύμα του Drogo.


Xaro Xhoan Daxos – Ο ξυπόλητος πρίγκηπας

Συνωμοτεί με μια υπηρέτρια της Daenerys και της κλέβει τους δράκους της, ενώ της το παίζει φίλος και σύμμαχος.


Viserys Targaryen – Ο Jeoffrey των Targaryen;

 • Πουλάει την αδερφή του στον Khal Drogo για  να τον κάνει σύμμαχο και να χρησιμοποιήσει το στρατό του για να πάρει το θρόνο.
 • Κλέβει τα αυγά δράκου της αδερφής του.

Οι προδότες του Τείχους

Μια μερίδα της Night Watch αισθάνονται προδομένοι από τη βοήθεια που έδωσε ο Jon Snow στους Wildlings. Προδίδουν τον Lord Commander μαχαιρώνοντας τον Jules Ceasar style!


Theon Greyjoy – Half a man…

 • Πρόδωσε τον Οίκο των Stark, στους οποίους είχε ζήσει αρκετά χρόνια και του είχαν φερθεί πολύ καλά, όταν επιτέθηκε στο Winterfell.
 • Πρόδωσε την αδερφή του Yara. Την άφησε στα χέρια του αδίστακτου θείου τους Euron, για να σώσει τον εαυτό του, παρόλο που η Yara ήταν αυτή που τον έσωσε από τον σαλεμένο Ramsey.

Bronn

Η πιο μεγάλη προδοσία; Αν ο Bronn δεν πάρει το κάστρο και την ευγενή σύζυγο  που του υποσχέθηκε ο Jamie! Θέλει ο άνθρωπος να ξεκινήσει ένα δικό του Οίκο! Και το αξίζει!

Διαβάστε περισσότερα για: ,