Όταν ο Darren Aronofsky ήθελε τον Joaquin Phoenix για Batman... - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όταν ο Darren Aronofsky ήθελε τον Joaquin Phoenix για Batman…

Ειδήσεις | 18-4-2020 |

H αλήθεια είναι ότι η περσινή ερμηνεία του Joaquin Phoenix, πήγε τον Joker σε άλλα επίπεδα. Οσκαρικά επίπεδα.

Ωστόσο κάποια στιγμή ο ηθοποιός υπήρχε πιθανότητα να φορέσει τη μαύρη κάπα του Σκοτεινού Ιππότη, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Darren Aronofsky.

Φρέσκος τότε από την επιτυχία του Requiem for a Dream, ο σκηνοθέτης βρισκόταν σε συζητήσεις με τη Warner για την αναβίωση του Batman. Ωστόσο οι δρόμοι ανάμεσα σε στούντιο και σκηνοθέτη χώρισαν λίγο απότομα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό Empire, o Aronofsky δήλωσε: “Το στούντιο ήθελε [για Batman}, τον Freddie Prinze Jr και εγώ τον Joaquin Phoenix. Θυμάμαι να σκέφτομαι, Ωχ δημιουργούμε δύο διαφορετικές ταινίες εδώ. Είναι αλήθεια. Ήταν μία εντελώς διαφορετική εποχή. Ο Batman που έγραψα εγώ ήταν ένας εντελώς διαφορετικός τύπος από αυτό που έφτιαξαν τελικά.”

Darren Aronofsky

Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, η Warner πήρε άλλη κατεύθυνση, με την τριλογία του Christopher Nolan, να είναι αυτή που τελικά είδαμε.

Ο σκηνοθέτης συμπληρώνει: “Ο Batman πριν από εμένα, ήταν το Batman & Robin, ξέρετε το διάσημο για τις ρώγες στη στολή και τέτοια, οπότε ήθελα να το τελειώσω αυτό. Να ανακαλύψω τον ήρωα από την αρχή.”

Σε ό,τι αφορά πάντως τον Joaquin Phoenix, το ρητό τέθηκε σε εφαρμογή: ή θα πεθάνεις ήρωας, ή θα ζήσεις αρκετά για να γίνεις ο εχθρός.