Ο Thom Yorke είναι «απόλυτα τρομοκρατημένος» - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Thom Yorke είναι «απόλυτα τρομοκρατημένος»

Ειδήσεις | 9-6-2017 |

Ο Thom Yorke είναι «απόλυτα τρομοκρατημένος» που θα συνθέσει το πρώτο του soundtrack για το ‘Suspiria’.

Ο frontman των Radiohead  αναλαμβάνει μουσικά καθήκοντα για το horror remake του “Luci Guadagnino”, “Suspiria”.

Είτε πιστεύετε ότι το remake της κλασικής ιταλικής ταινίας τρόμου”Suspiria” του Dario Argento, είναι καλή ιδέα ή όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο δελεαστική φαίνεται η νέα της έκδοση τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά. Δεν είναι μόνο ο ότι ο Luca Guadagnino  θα είναι ο σκηνοθέτης, ούτε επίσης ότι το cast του συνόλου περιλαμβάνει αστέρες από το  “A Bigger Splash”, την  Tilda Swinton και την Dakota Johnson, αλλά η ταινία έχει εντάξει επίσης στο δυναμικό της τον  frontman  των Radiohead, Thom Yorke, να συνθέσει το πρώτο του soundtrack για την εν λόγω ταινία.

Tα νέα της συμμετοχής του Yorke κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα και ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικά δεδομένης της επιτυχίας που είχε o Johnny Greenwood, ο κιθαρίστας των Radiohead, όσον αφορά την μουσική ταινιών. Ο Greenwood βρίσκεται πίσω από την μουσική για ταινίες όπως  “There Will Be Blood”, “The Master”, “We Need to Talk About Kevin” και πολλές άλλες, και έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος, ο Yorke να μην είναι σε θέση να επιμεληθεί την μουσική ταινιών αντίστοιχα. Η πίεση είναι βεβαίως είναι μεγάλη, και ο Yorke σίγουρα το αντιλαμβάνεται αυτό.

 

“Είναι απολύτως τρομακτικό”, δήλωσε ο μουσικός στο BBC Music 6 (μέσω του Pitchfork) για τη δημιουργία μουσικής σε ταινία. “Είναι δύσκολο γιατί βγαίνω από τη ζώνη άνεσής μου και δεν μπορώ να διαβάσω μουσική, έτσι δεν είναι σαν να γράφω για ορχήστρα, φτιάχνω κάτι εξ’ ολοκλήρου μόνος μου. Στην πραγματικότητα, παρακολούθησα δύο φορές το σαββατοκύριακο το ‘Blade Runner’. «Ω, αυτός ο ήχος, θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, αυτό είναι πολύ εύκολο … Θα κόψω το κομμάτι εδώ και το κομμάτι εκεί και θα είμαι μια χαρά».

“Κανονικά το να δημιουργείς την μουσική για μια ταινία τρόμου περιλαμβάνει ορχήστρες, πολύ συγκεκριμένα πράγματα”, πρόσθεσε. “Αλλά ο Luca [Guadagnino], ο σκηνοθέτης, και ο Walter [Fasano], ο συντάκτης, είναι της άποψης ότι πρέπει να βρίσκεις το δικό σου μονοπάτι με αυτό … Απλά πρέπει να βρω έναν τρόπο για αυτό.”

 

Ανυπομονούμε να δούμε πώς  Yorke θα βρει τον δικό τρόπο. Η ταινία παράγεται και διανέμεται από το Amazon Studios, αλλά δεν έχει οριστεί ημερομηνία κυκλοφορίας. O Guadagnino ολοκλήρωσε την παραγωγή της ταινίας νωρίτερα αυτό το έτος και αν τελειώσει η ταινία έγκαιρα θα μπορούσε να εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου o Guadagnino αποτελεί ένα οικείο όνομα.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,