Ο Park Chan-wook και 9,473 καλλιτέχνες βρίσκονται στην μαύρη λίστα της Νότιας Κορέας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Park Chan-wook και 9,473 καλλιτέχνες βρίσκονται στην μαύρη λίστα της Νότιας Κορέας

Ειδήσεις | 20-10-2016 |

Ναι καλά διαβάσατε, Νότια Κορέα. Η κυβέρνηση της χώρας δημοσίευσε μια λίστα 100 σελίδων η οποία περιλαμβάνει 9,473 ονόματα  καλλιτεχνών τα οποία βρίσκονται στην μαύρη λίστα της.

Όλοι αυτοί οι δημιουργοί δε θα λάβουν οικονομική ή οργανωτική βοήθεια από την κυβέρνηση. Ανάμεσα στα ονόματα της λίστας βρίσκονται και μερικοί από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της χώρας. Όπως είναι ο Kim Jee-woon  του οποίου η ταινία The Age of Shadows είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Νότιας Κορέας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας.

park

Σε αυτή τη μαύρη λίστα βρίσκεται και ο Park Chan-wook, ένας από τους πλέον αναγνωρίσουμε νοτιοκορεάτες σκηνοθέτες εκτός κρατικών συνόρων. Ο δημιουργός του εμβληματικού Oldboy αλλά και της φετινής Υπηρέτριας φαίνεται πως έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση του Park Geun-hye.

Το κριτήριο εισόδου της στη λίστα φαίνεται πως είναι οι διαμαρτυρίες και εναντιώσεις που εκδηλώθηκαν στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο δυστύχημα με ένα ferry boat που έγινε το 2014 και άφησε πίσω 304 νεκρούς. Επίσης και η υποστήριξη στο πρόσωπο του Moon Jae-in πολιτικού αντιπάλου του τωρινού πρωθυπουργού αλλά και η υποστήριξη στον δήμαρχο της Σεούλ.

Περιμένουμε τις αντιδράσεις του Park Chan-wook ο οποίος διαθέτει έντονα πολιτικοποιημένο λόγο αλλά και των υπόλοιπων ονομάτων της λίστας.