Ο Jared Leto θα παίξει τον Andy Warhol σε ταινία για την ζωή του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Jared Leto θα παίξει τον Andy Warhol σε ταινία για την ζωή του

Ειδήσεις | 21-9-2016 |

Την τελευταία φορά που τον είδαμε στην μεγάλη οθόνη είχε το ρόλο του Joker στο μετριότατο Suicide Squad, όμως για το επόμενο project του ο Jared Leto θα επιστρέψει στο δραματικό, βασισμένο στη πραγματικότητα είδος που τον βοήθησε να κερδίσει και το όσκαρ για το Dallas Buyers Club. Θα υποδυθεί τον Andy Warhol σε μια βιογραφική ταινία αφιερωμένη σε αυτόν τον πρωτοπόρο του κόσμου της τέχνης.

Το σενάριο του Warhol έχει αναλάβει να γράψει ο Terence Winter των Wolf of Wall Street και Boardwalk Empire, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει το βιβλίο του Victor Bockris με τίτλο Warhol: The Biography ως την βασική του πηγή. Τα δικαιώματα για το βιβλίο αυτό είχαν αγοραστεί από τον παραγωγό Michael De Luca εδώ και κάμποσο καιρό, με τον άνθρωπο πίσω από ταινίες όπως το Captain Phillips και το Moneyball να προσπαθεί να το κάνει ταινία από τότε.

Τον Warhol έχουν υποδυθεί αρκετοί ηθοποιοί μέχρι τώρα στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, οπότε ο Leto θα έχει δύσκολο έργο στο να κάνει την δική του ερμηνεία να ξεχωρίσει. Ο Andy Warhol ήταν ο ιδρυτής του στούντιο τέχνης The Factory και η δουλειά του τράβηξε την προσοχή πολλών σημαντικών προσώπων της κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Μέρος αυτής της δουλειάς ήταν η παραγωγή έργων τέχνης, ταινιών, ακόμα και μουσικής. Στα μετέπειτα χρόνια του έγινε θαμώνας του περιβόητου νυχτερινού club Studio 54 όπου έγινε μέντορας πολλών νεαρών καλλιτεχνών, πριν τον θάνατο του το 1987. Ήταν ένας υποχόνδριος άνθρωπος που υπέφερε αρκετά χρόνια καταπίεσης για το γεγονός του ότι ήταν ανοικτά gay, σε μια κοινωνία που ακόμα ήταν πολύ πίσω σε τέτοια θέματα. Ο κόσμος τον γνώρισε ως έναν εξωστρεφή showman που όμως στις ιδιωτικές του στιγμές ήταν ένας ήσυχος χαρακτήρας, πολλές φορές ακόμα και ψυχρός.

1000509261001_1283298450001_bio-mini-bio-andy-warhol-sf

Ο Leto με τον De Luca θα συνεργαστούν στην παραγωγή της ταινίας, ενώ όταν το σενάριο του Winter θα είναι έτοιμο θα ξεκινήσει και το κυνήγι για έναν σκηνοθέτη που θα την κάνει μια επιτυχημένη, μεγάλου βεληνεκούς και mainstream επιτυχία. Ο ηθοποιός αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γυρίσματα του sequel του Blade Runner που έρχεται στους κινηματογράφους τον Οκτώβρη του 2017.

Διαβάστε περισσότερα για: ,